19. joulukuuta 2012

Joulusukka 16. ja 18.12.2012

Esikoinen edelleen odottaa kovasti, että joulusukasta tulisi jouluinen tehtävä. Olen edelleen iloisesti hämmästynyt puuhailuinnokkuudesta. Olen jo alkanut fantasioimaan, kuinka ensi vuonna nostan leipomusten vaatimustasoa ja sen lisäksi poika pääsee mukaan joulukorttitalkoisiin.

16.12 tehtävänä oli hankkia kotiin joulukukka

"On aika lisää joulua valmistaa,
ja kotia jouluiseksi koristaa.
Sopisiko tonttu ikkunaan,
vai hyasintti pöydälle tuoksumaan?"

Esikoisen kukkavalinta

18.12 tehtävänä oli koristella pipareita. Koristeluun käytimme kaupan valmiita peruspipareita. Esikoinen olisi jaksanut koristella vaikka kuinka monta piparia. Taas annoimme säälistä keskimmäisenkin osallistua puuhaan.

"Mikä on punaista, vihreää tai valkoista?
Se on myös makeaa ja tahmaista.
Sillä voi kaunista jälkeä tehdä,
osaatko jo päätellä?

Piparit entistä paremmiksi saa,
kun ne sokerilla kuorruttaa."


Täytyy sanoa, että joulusukka on oikeastaan ollut jouluvalmistelujen onni ja pelastus :) Ainakin minusta lapsena joulun odotukseen kuului piparit, tortut ja pienet askartelut. Innokkaan apulaisen kanssa nuo hommat ovat sujuneet mukavasti, muuten olisi voinut jäädä kokonaan tekemättä.

Ystäväni ehdotti tänään, että voisiko sukkaan laittaa "rankempia" kotitöitä tyyliin pese vessat jouluksi. Ehkä en vielä tänä vuonna uskalla kokeilla ;) Tuosta jäi itämään, että yksi tehtävä voisi olla oman huoneen joulujärjestely, mikä käytännössä tarkoittaisi kaikkien tavaroiden sortteeraamista oikeille paikoilleen (meillä vain hätäjärjestetään eli kaikki lelut mätetään sekaisin lelukoreihin). Sen päälle voisi vaikka herkutella.

4 kommenttia:

 1. tää teidän joulusukka on kyllä ihan ehdoton ja lainaan tätä ideaa ensi vuoteen. Mahtavia tehtäviä ja mä kannatan tota siivouskorttia:)

  VastaaPoista
 2. Tää on vaan niin loistava!! Omisin heti omakseni, jos ipanat olisi hippasenkin nuorempia. Ei taida kakskymppiselle mennä enää läpi....vai?

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis amaryllis, hyvä valinta esikoiselta :) Ja ihan mahtavia joululoruja! Arvostan :D

  VastaaPoista
 4. Katri:
  Kiitos :)
  Meillä lapset ovat ihan älyttömän laiskoja ja hitaita siivoamaan (mistä lie oppineet?), joten jos saisi joulukalenteriin sisältymään pienet siivoukset, niin sehän olisi jo melkein lottovoitto.

  Pohdiskelija:
  Kiitos. Voishan se mennä 2-kymppisellekin vielä läpi. Itsestäni oli sen ikäisenä ihanaa kokeilla kaikkia uusia leivonnaisia. Jos sieltä sukasta olisi välillä tullut huulikiille tai leffalippu, niin olisin varmaan ollut ihan messissa. Piparkakku tai tikkari tuskin olisi kelvannut :)

  Haltiakummi:
  Kiitos.
  Mä olen kieli poskessa sorvannut lorun pätkiä. Yllättävän hankalaa puuhaa :(

  VastaaPoista