17. joulukuuta 2012

Joulun tavoitepaino

Kirjoitin kevennysprojektistani viimeksi lokakuun lopussa. Silloin epäilin, että laihtuminen saattaa syksyn pimetessä käydä liian vaativaksi hommaksi. Juuri niinhän siinä kävi ja jäin tasapainotteluvaiheeseen. Paino ei pudonnut lainkaan, mutta ei onneksi noussutkaan. Saldoksi tuli se samainen -13kg. Joulun tavoitteesta jäi puuttumaan kaksi kiloa, ne siirtyvät sitten kevään urakan jatkoksi. Valitettavasti työnsarkaa vielä riittää :(

Laihtumisen terveysvaikutuksista on vaikea sanoa mitään. Sinänsä mielenkiintoinen sattuma on se, että olen joka syksy sairastellut, paitsi tänä syksynä. En muista milloin olisin viimeksi ollut näin terve! Ennen kuin hehkutan enemmän säännöllisen ulkoilun ja runsaan D-vitamiinin hyviä terveysvaikutuksia, pitää todeta, että pojat ovat olleet poikkeuksellisen terveitä. Meillä on ollut yksi flunssaviikko ja sen lisäksi vain lieviä vatsaoireita. (Vähän epäilyttää, että uskaltaako tällaista kirjoittaakaan - vai rankaisee maailmankaikkeus tällaisen "kehuskelun" kunnon kuumeella tai sitkeällä norolla).

Keventyminen on vihdoin alkanut näkyä vaatteissa. Sellaiset vaatteet, jotka viime kesänä puristivat, solahtavat päälle tuosta vaan. Tästä riemastuneen tarjoan teille (halusitte tai ette) kesävaatekimaran lomamatkalta.

Omasta mielestäni mekko istuu nyt kivasti päälle :)

Nämä shortsit lensivät matkan päätteeksi roskiin.
Koon visualisoimiseksi tungin shortseihin t-paidan ja käteni venyttäen :)
Shortsit olivat viime kesänä vyötäröstä hiukan löysät, 
mutta nyt lantioni on shortsien vyötäröä kapeampi. Bye bye!

Nämä shortsit eivät ole menneet vyötäröstä muutamaan kesään.

Nyt pitää käyttää vyötärön kiristysnauhoja :)

Lantiomallin capreihin on tullut eteen tyhjä pussi, lisäksi vyö on pakollinen.

Välillä tietenkin nyrpii, että en päässyt tavoitteeseen. Mutta pitänee kuitenkin keskittyä katsomaan saavutettuja tuloksia niiden saavuttamattomien sijasta. 

Nyt yritän motivoida itseni pitäytymään kohtuudessa jouluherkkujen äärellä ja kehittelemään ulkoilumotivaatiota ensi vuodelle. Kävellen ei meinaa enää päästä eteenpäin, pitänee harkita suksi-investointia.

9 kommenttia:

 1. Ylpeä saat olla saavutuksestasi, myös siitä, ettei painoa ole tullut lisää! Minä nimittäin olen hankkinut niistä pudotetusta 20 kg:sta takaisin varmaan 2-3 kg ihan muutamassa viikossa. :( Eikä ole vielä edes joulu... Toisaalta jos tämän ällötysolon muistaisi jouluna suklaarasioiden äärellä, ehkä niitä ei tulisi syötyä niin paljon. No, toiveajattelua. Itseostettuja ja lahjaksi saatuja suklaita on varmaan 2 kg odottamassa.

  Eikö olekin ihanaa heittää pois liian isoksi jääneitä vaatteita. :)

  -Kaisla

  VastaaPoista
 2. Kaisla:
  Olen huomannut sen, kuinka nopeasti sitä lipsuu vanhoihin huonoihin tapoihin. Jos meillä on herkkuja kotona, niin istun tasan tarkkaan niiden kanssa sohvalla katsomassa telkkaria. Sama juttu tapahtuu nopeasti liikunnan suhteen.

  Onnittelut joka tapauksessa 20kg tiputuksesta! Hieno saavutus!

  Toivon, että saamme vähäisesti suklaata :) Selkärankani on hyvin veltto suklaahoukutusten edessä. Tarkoituksenani on, että en itse osta mitään muuta suklaata kotiin kuin sitä Stevialla makeutettua tummaa suklaata. Ja sitäkin vähän :)

  Liian isojen shortsien pois heittäminen oli erikoinen kokemus. Ensimmäistä kertaa elämässäni joku vaate jäi liian suureksi. Se oli outoa ja vähän ihanaakin.

  VastaaPoista
 3. ONNEA! 13kg on oikeasti hieno saavutus. Tsempit jouluun, hammasta purren! Minullakin on nyt jokseenkin uskomattoman vaikeaa tuon ruoan suhteen. Nyt olen sentään jo siirtynyt terveellisiin herkkuihin allergisoivien sijaan, mutta määrät pitäisi saada myös taas kohdilleen. Huoh. Systeemit ihan sekaisin, mutta sellaista se on: välillä helpompaa ja välillä vaikeampaa. Luovuttaakaan ei voi!

  VastaaPoista
 4. Näytät kuvissa muuten tosi hyvälle! :)

  VastaaPoista
 5. Siis WAU! Mä niin kadehdin tuollaista tahdonvoimaa. Saat todellakin olla ylpeä saavutuksesta, olkoonkin, ettei määritelty tavoite täyttynyt.

  Olen ollut laiska kommentoija, vaikka täällä säännöllisen epäsäännöllisesti käynkin. Parasta vertaistukea toiselle kolmen pojan äidille :) On sullakin siellä vaan aika velikultia...

  Terkuin Ninja Hattarasta

  VastaaPoista
 6. zirk:
  Kiitos.
  Mulla on myös edelleen ongelmana paisuva annoskoko. Olen joutunut senkin suhteen vielä lipsumaan ja keskittämään voimani siihen, että lautaselle päätyisi terveellistä kamaa ja herkut pysyisivät kaupassa. Haen edelleen sellaista kompromissia, että saisin syödä hyvin tiettyjen raamien puitteissa. EI tässä auta muu kuin yrittää tsempata eteenpäin.


  Ninja:
  Kiitos kun jätit kommentin. Minäkin käyn tasaisesti kurkkailemassa, että mitä kivaa Hattarasta löytyy :)

  En olisi vielä kesällä itsekään uskonut, että pystyn luopumaan 80% herkuista, mutta taitaa se sittenkin olla mahdollista. Minulle oli tullut sellainen tapa, että kun rasituin lasten kanssa kävin salaa napsimassa suklaata ja loput levystä katsosi lasten nukahdettua. Vaikea opetella tuollaisesta palkintomenetelmästä eroon. Tahdonvoimaa en tarvitse enää joka päivä, mutta usein kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut painonpudotuksesta. Näytät hyvältä kukkamekossa.

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Kauhea kiire ollut koko syksyn, mutta tähän saavutukseesi on pakko kommentoida. Ihailtavaa! Omasta hyvinvoinnista kannattaa huolehtia. Hyvää joulua sinulleja perheellesi!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Kiitos.

  Inna: Kiitos. Ja hyvää joulua sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista