1. kesäkuuta 2012

Ruusut kuin karkkia

Blogistania jaksaa edelleenkin inspiroida minua. Saatan jopa olla koukussa siihen pieneen poltteeseen kokeilemaan tai itse kehittelemään. Nyt poltteli karkkikukat.

Rakastan karkkia ja tykkään kukista. Miten voisinkaan siis vastustaa karkkikukkia? Kun näin karkkikukat, päätin tehdä niitä esikoisen opettajalle ja päiväkodin hoitajille. Idean (sekä ohjeen) karkkikukkiin nappasin Sanna-Marin blogista. Itse päädyin toteuttamaan lehdet mielestäni helpommalla tavalla. Suhteellisen nopeasti syntyi eilen illalla 25 karkkikukkaa.
Kaikki karkit ovat Makuunista (tosin kahdesta eri liikkeestä). Kukat kiedoin kuvioituun sellofaaniin (löytyi lahjapaperiosastolta). Rusetit kimppuihin ja paketien kantolenkit tein erivärisistä polkadot-nauhoista. Olin aamulla aika polleeta askartelijaa, kun sekä koulussa että päiväkodissa kysyttiin, että mistä konditoriasta näitä saa ostaa :)

Vielä suurempi ylpeyden aihe on, että esikoinen sai stipendin. Mun oma koululainen.

Nolona joudun tunnustamaan, että emme ehtineet työni takia esikoisen koulun kevätjuhlaan (hänen luokkansa esiintyi joulujuhlassa) ja kuulimme stipendistä kaverin äidiltä. 

Huomenna esikoinen saa todistuksen. Äkkiä se lukuvuosi meni.


16 kommenttia:

 1. Sä oot MIELETÖN!!! Syystäkin saat olla ylpeä kimpuistasi.

  Mä tarjoilen tänä vuonna Stockan suklaakonvehteja hoitajille. Toivottavasti kukaan ei ole allerginen... Kortit ajattelin tekaista itse sarjatuotantona.

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän hienoja kimppuja!

  VastaaPoista
 3. Tää idea sun olisi pitänyt jakaa aikaisemmin! Kolme tuntia sitten tuskailin vielä opeille jotain pientä kivaa sen sijaan että olisimme ottaneet osaa yhteiskeräykseen, jolla kustannetaan opeille lahjakortit kauneushoitolaan/ eräkauppaan(=mies unohti tehdä tilisiirrot!).Ollaan oltu vähän väsyneitä.Se kostautuu myös sillä ettemme jaksa lähteä huomenna taatusti hauskoihin kemuihin missä tarjotaan vielä älyttömän hyvää ruokaakin. Ollaan kotona,vedetään verhot alas ja piileskellään...Ja opet saa monivuotisia puutarhakukkia.
  Ei näitä kauniita ja taatusti herkullisia ruusuja:)

  VastaaPoista
 4. Upeita!!!! Nyt mulle tuli irttishimo!

  VastaaPoista
 5. Mirka: Kiitos :)
  Ois muuten aika helpottavaa olla allerginen suklaalle. Sillä lailla ettei vois syödä ollenkaan. Sopisi mulle, mutta toivasti teidän päiväkodin tädeillä ei ole esteitä suklaansyönnille.

  Koo: Kiitos :)

  Niinu: Monivuotiset puutarhakukathan ovat ihania. Varmasti ilahduttavat. Mä kyllä ymmärrän paremmin kuin hyvin, että aina ei jaksa. Itsellänikin joskus jää asioita hoitamatta, koska en vaan muista kalenterihälytyksistä huolimatta tai en vaan jaksa. Mä yritän kuitenkin tsempata itseäni liikkeelle, koska yleensä juhlat/konsertit/ym. on aina ihania, kunhan vaan jaksaa suorittaa itsensä paikalle. Aina ei vaan kykene :( Toivotan teille rentouttavaa ja palauttavaa viikonloppua.

  Ciacy: Kiitos

  VastaaPoista
 6. Kylläpä näytävät hyviltä! Lehti-idea on mainio :)
  Määhän joskus ekoihin leikkelin ihan lehdenmalliset lehdet...toooosi nopeeta ja näppärää ;D

  VastaaPoista
 7. Ihania! Karkkiruusut ovat herkullisen ja hyvin kukkamaisen näköisiä. Paketitkin ovat niin kivasti viimeistellyt.

  VastaaPoista
 8. Sanna-Mari: Kiitos :)
  Ja vielä kerran kiitos, siitä että jaoit kuvat ja ohjeet. Karkkikukkia oli niin hauska tehdä. Seuraavan kerran irtokarkkilaarilla vieraillessa täytyy miettiä, että mitä sopisivat grillitikun vartenn :)

  Anonyymi: Kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Voi vitsi miten hienot <3 kyllä taas opettajien ja hoitotätien kelpaa =)

  Epun koulussa on niin eri systeemit kuin peruskoulussa. Siellä ostetaan joka vuos yhteinen lahja opettajalle, joku ekologinen ja kestävä lahja vielä. Stipendejä ei varmaan saa kukaan, ja lapsetkin saavat runot mitkä kuvaavat niiden luonnetta, eikä todistuksia. Vanhemmille lähetetään sitten piiiitkä lausunto lapsen koulutaipaleesta, mikä ei ole tarkoitettu lapsen silmille ollenkaan. Näin toimitaan kolme ekaa vuotta, ensi vuonna lapset saavat jo lausunnot. Numeroita saadaan ehkä joskus yläasteella jos oikein muistan?

  VastaaPoista
 10. Vau! Aivan upeita ja tosi hieno idea! Tämä pitää laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 11. Vera: Kiitos :)
  Ymmärtääkseni tavallisessa peruskoulussa numeroarvostelu tulee kolmannella. Sitä ennen kirjallisia arvioita. Meillä oli tänä lukuvuonna pelkkä osallistumistodistus. Onko teidän Eppu Steiner-koulussa? Yhteislahja opelle on hyvä idea, mutta se vaatii aina sen jonkun joka järjestää keräyksen. Nyt ei tänä vuonna homma lähtenyt pyörimään, ehkä ensi vuonna sitten.

  Nitta: Kiitos :)

  VastaaPoista
 12. Joo siellähän se, kirjoitinkin just siitä pienen jutun kun on multa aiheesta kyselty. Tuolla siis lahjakeräyksen järjestää luokkavastaavat, joita on aina kaksi vanhempaa kerralla. Ekana vuonna taidettiin antaa omenapuu ja päärynäpuu istutettaviksi, tokalla annettiin semmonen La Siesta riipputuoli ja tänä vuonna kolme kirjaa. Mä olen sinnikkäästi vienyt kouluun joka vuos vielä jonkun kukan (ammpelin tai istutettavan) ja ollut siis ainoa.
  Toi lausunto on pikkasen erilainen kun ainakin ne kirjalliset todistukset mitä oon ite aikoinani saanut. Ne oli sellaisia papereita missä oli raksi ruutuun vaihtoehtoja, onko vielä nykyään? Esim lukeminen hyvä-keskinkertainen-huono.
  Noi lausunnot on jotain kymmenensivuisia juttuja, missä käydään tarkasti läpi jokainen aine kerrallaan, ja muutenkin aika semmonen analyyttinen kertomus lapsen vuodesta.

  VastaaPoista
 13. vau mitkä kukat! Tosi hyvä idea.

  VastaaPoista
 14. Siis aivan mielettömän hienot kimput teit! Loistava idea!

  Jos olisi mulla ollut aikaa ja ideaa, olisin tuollaisista ollut ihan iloinen, varmasti hoitajat myös!

  VastaaPoista
 15. Nonni. Vàsersin sitten innoittamanasi myyòs Benjaminin opettajalle kukkaset. http://ciacyinitalia.blogspot.it/2012/06/kukkakimppuja.html
  Kiitos :D

  VastaaPoista