19. helmikuuta 2011

T-paita pojalle ja tunnustus

Vietimme Hannan kanssa eilen ompelu- ja tuunausiltaa. Tässä kokonaisuudessaan eilen valmistunut t-paita. Tummansininen raitakangas on Marimekolta, lentokonekangas itse painettu Eurokankaan valkoiselle trikoolle. Hihansuut ja kaula-aukko on kantattu ruskealla resorilla. Kaavana Ottobre Sulo. Olen kaavan kopionut koossa 122 tai 128. Liekö silmäni katsoneet kieroon vai missä vika, mutta ei tämän pituus riitä 125cm pojalleni. Koko 104 käyttävälle tämä on mukavan reilu.

Näitä lentokonevariaatioita muhii päässäni useampiakin, joten pojille tulee varmaan lisää lentoteemaa vaatekaappiin. Kankaanpainannassa vanhat tutut jutut: Folk Art Fabricin värit ja piirtoheitinkalvosta leikattu sabluuna. Tyylikkäästä lentokoneesta en kehtaa ottaa kunniaa itselleni, koska sen mallina on toiminut piirrustuslevyllä ilmailumuseossa pikaisesti piirretty lentokone.Uuden paidan lisäksi keskimmäisellä
on myös uusi hiustyyli. Itse leikkasin.
Vaikka kuinka tekisin huolellista työtä,
niin aina myöhemmin joku kihara
töröttää ihan outoon suuntaan.
Olisi aika saada pojat oikelle parturille!

Tiitulta blogista Elamää kriisiperheessä sain ihanan tunnustuksen. Kiitos Tiitulle!

Tunnustuksen mukana piti kertoa viisi asiaa.

1. Milloin aloitit blogisi?
Aloitin lokakuussa 2009. Eli siis 1v synttärit ovat hujahtaneet ohitse huomaamatta. 

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee? 
Alunperin tarkoituksenani oli blogata lähinnä harrastuksieni tuotoksia. Siis sekalaisia askarteluja ja käsitöitä. Sittemin olen myös kirjoitellut lapsistani. Osa ystävistäni ja sukulaisistani asuvat sen verran kaukana, tai sitten aikataulut eivät vaan sovi yhteen. Blogin välityksellä hekin pääsevät seuraamaan poikien elämää. Pääpaino on edelleen kädentöissä. Ja vilahteleehan blogissa lastenvaatteitakin. 

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Satunnaisen lukijan kannalta tuskin juuri mikään. Samoja asioita harrastavan kannalta varmaan juuri se, mikä vetää minut lukemaan muiden blogeja: Niistä saa uusia ideoita.  Joitain lukijoita kiinnostaa myös se, että perheessämme on vain poikia ja siten blogissakin usein poikamaisia juttuja. 

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen
Sain inspiraation kankaanpainantaan ja neulomiseen. Kälyni opetti minua neulomaan ja häntä tietenkin kiinnosti, että miltä valmiit tuotokset näyttävät. Hänen yllytyksestään aloin bloggaamaan.

Varsinaisesti koukkuun jäin siinä vaiheessa, kun sain blogiystäviä. Kätevät emännät porukan kanssa olemme askarralleet yhdessä muutamia kertoja ja Hannaa tapaan viikottain. Lisänä on niitä, joita en ole koskaan livenä tavannut, mutta lähes jokaisen postauksen olen lukenut.  

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Tämä pohja on aikansa elänyt. Uusi pitäisi saada kehiin.
Minulla ei toimi mikään oikoluku ja minua vaivaa joku sanasokeus omalle tekstille, joten vilisevistä kirjoitusvirheistä haluaisin eroon. Ja Tiitua lainatakseni olisi joskus kiva kirjoittaa jotain viisasta ja ajatuksia herättävää :) mutta tämä blogi toistaiseksi pysyy tällaisena harrasteblogina. Eli jos päähäni joskus jotain viisasta tulee, todennäköisesti pidän sen omana tietonani.

Ja sitten tunnustusta jakoon. Tällä kertaa koko ihanaiselle emäntäporukalle:
Mirka http://uudenkuunaikaan.blogspot.com/ 
Leonida http://arkitaivas.blogspot.com/
Haltiakummi http://haltiakummi.blogspot.com/ 
Anna http://annanaarteet.blogspot.com/
Lehtokotilo http://lehtokotilo.blogspot.com/

Ja sitten vielä yhteen uusimmista tuttavuuksistani:
Virvatuli http://virvatuli.vuodatus.net/ 

7 kommenttia:

 1. Todella onnistunut Lentokone- paita. Tuo sopisi vaikka Paola Suhosen mallistoon! Ja kiitos tunnustuksesta!

  VastaaPoista
 2. Onpas tosi hieno lentskari-paita, ja totta tuokin mitä Lehtokotilo sanoi; hyvin voisi olla Suhosen mallistoa :) Tuli kuules heti tuosta paidasta mieleen vanhempi RHCPn biisi;
  http://www.youtube.com/watch?v=vV8IAOojoAA

  Kiitos tunnustuksesta, hövelisti ojensin omani jo etiäpäinkin :)

  Tunnustuksen myötä täällä on näemmä mennyt tapetit vaihtoon, me like!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia paidan kehuista.

  Joo tässä siirryin kevätlookiin. Kävi tosi kätevästi, kun ulkoistin omman hra Kepposelle :)

  Haltiakummi: En ollut ikinä aikaisemmin nähnytkään tuota RHCP:n videota. Se oli aivan huikea video. Mä olen aina tuntunut outoa vetoa jopa niihin vanhoihin kuviokellunta-elokuviin (anteeksi sehän taitaakin olla taitouintia). Jännityksellä kyllä odottelin, että mikä tässä mahtaa olla mielleyhtymä tuohon lentokonepaitaan... Mutta kyllähän se sitten selvisi. Oon tässä nauraa käkättänyt itsekseni ihan holtittomasti :D

  VastaaPoista
 4. Oi kiitos tunnustuksesta!

  Todella hieno tuo paita, aivan mainio. Hyvin myös onnistuit trimmaaamaan "kultakutrit". Meillä mies teki esikoisen kutreille saman tempun, ja kyllä täytyy sanoa että aamut helpottuivat huomattavasti kun harjaamiseen ei mene enää varttia... ;-D

  VastaaPoista
 5. kiitos :)

  ihan mahtavia lentsikoita lentelee paidassa ja blogin ulkoasu on varsin upea :D

  VastaaPoista
 6. Hurjan suuri kiitos tunnustuksesta!! Nyt vasta luen läpi helmikuun blogijuttuja, joten tulen pahasti jälkijunassa tämän kiitoksen kanssa!

  VastaaPoista