17. helmikuuta 2011

Tarvitaan: matkailuvinkkejä Kroatiaan

Ykkösluokan matka on varattu ja maksettu. Lähden hyvän ystäväni kanssa toukokuun puolivälissä Splitiin -ilman lapsia. Minua on jo pitkään kiinnostanut Kroatian rannikko. Reisussa olemme 5 päivää, ja matkapäivinäkin ehdimme tekemään ja näkemään, koska lennot ovat aikaisin aamulla ja myöhään illalla.

Ainoa, mitä olemme varmasti päättäneet tehdä on retki Plitvice Lakes luonnon puistoon. Se vaikuttaa aivan fantastiselta paikalta. Onko joku käynyt siellä? Valmisretket vaikuttavat sellaisilta, että perillä aikaa on noin 2,5 tuntia. Mahtaisiko se riittää? Pitäisiköhän vuokrata auto ja ajella sinne itse?

Onko vinkkejä, että mitä muuta Splitissä tai sen ympäristössä meidän kannattaisi nähdä/tehdä? Jos vuokraamme auton, niin voisimme myös liikkua rannikolla. Split top 10 nähtävyyttä on toki googletettu, mutta kuulisin mielelläni omakohtaisia kokemuksia ja suosituksia. Nähtävyyksien ohella kiinnostaa tietenkin ruoka, viini, taide ja miksei ostoksetkin


Kuva on lainattu täältä

Muuten vietämme täällä sairaspäivää, kuopus on kovasti räkäinen ja yskäinen :(

9 kommenttia:

 1. mä en anna sulle mitään vinkkejä kun mä en ole tää hyvä ystävä!! :D

  Paska kuvakin!! muurr!

  VastaaPoista
 2. Hanna: meillä onkin varasuunnitelma. Me mennään kuvan palmukadun alkupäähän ja aloitetaan siitä baarikierros. Ja toivotaan että niitä on paljon :D

  VastaaPoista
 3. Ihana matka tiedossa, upeaa rannikkoa, me olemme myös menossa kun keritään!
  Hassu juttu tuosta kroatian kielestä sattui osumaan, luitko One World One heart kirjoituksen edit osuuden blogistani; pal as jos et löydä;-))m

  VastaaPoista
 4. Mervi: tarjosit kyllä päivän makeimmat naurut :D Luin alunperin tuon urlin kiinnittämättä yhtään huomiota siihen, kun avasin sivun ja näin yläreunan bannerin ei hörönaurusta meinannut tulla loppua. Mikä sattuma! Pitäisiköhän tuoda pojille tuliaiseksi Kroatiasta lutka tai saman tien kolme ettei tarvitse yhdestä tapella :)

  Mervi oli nimittäin törmännyt tällaiseen blogiin
  http://lutkaandco.com/2011/01/31/whats-in-a-name/

  Vaikka nimi antaisi ymmärtää jotain ihan muuta, niin tuonkin blogin takana on taitava käsityöläinen eikä mitään serviceä (herras)miehille.

  VastaaPoista
 5. SErvice (herras) miehille:) Käsityöläinen-hih, likanen mielikuvitus tähän aikaan yöstä...

  Meilläkin pikkumies räkäinen ja yskäinen...tuntuu, että kaikilla blogisteilla on lapset kipeenä:(

  Kroatia kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 6. Noudapas rouva tunnustus itsellesi :)

  VastaaPoista
 7. Käyty on omatoimi -reissulla kolme vuotta sitten. Tosin Split jäi silloin väliin sillä lensimme Zagrebiin, josta ajelimme Plitvice järvien (jossa yövyimme yhden yön) kautta Zadariin. Nyt vähän hoppu jumppaan mutta laita mailia ja kysymyksiä mropponen ät gmail piste com. Minusta 2,5 h siellä on aivan liian vähän aikaa.

  VastaaPoista
 8. Me kierrettiin hiukan pidempi aika Kroatian rannikkoa kesäkuussa 2006.

  Lennettiin Splitiin/Splitistä ja yövytiin siellä loman alussa ja lopussa. Muuten liikuttiin laivoilla ja busseilla eli sinne luonnonpuistoonkiin pääsee bussilla! Sitä en enää muista kauanko siellä aikaa vietettiin.

  Laivalla voi käydä päiväseltään joissain saarissa (Hvar tai Brac), Jadrolinijan aikataulut löytyy täältä:http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1305

  Bussilla pääsee Splitistä vaikka Trogiriin ja me käytiin myös pidemmällä alueella, joka oli selkeästi erilaista aikaisempiin paikkoihin verrattuna (Zadar, Sibenik).

  Hauskaa reissua! Ihana maa tuo Kroatia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Marika ja Anonyymi. Laitan Marikalle mailia tulemaan.

  VastaaPoista