4. marraskuuta 2019

Suloinen Marbellan vanha kaupunki

Epäonniseen Espanjan matkaamme sisältyi uimisen lisäksi muutamia kivoja pikkuretkiä. Kävimme nelistään, ilman esikoista, pyörähtämässä Marbellan vanhassa kaupungissa. Se on turistien suosiossa ja pienet aukiot ja leveämmät mukulakivikadut täyttyvät ravintoloista. Sesongin ulkopuolella Marbellan vanha kaupunki ei ole tukkoinen lainkaan ja sen kauneus pääsee hyvin esiin. En tiedä, onko tämäkin niitä paikkoja, jotka ovat lomasesongin aikaan ovat niin täynnä matkailijoita, että tungokseen tottumatonta ahdistaa. Lokakuussa Marbellan vanha kaupunki oli väljä ja söpö kuin karamelli. Tykkäsin todella paljon!


Minä olisin mielelläni istunut maistelemaan tapaksia johonkin hurmaavaan katuravintolaan, mutta nuoriso-osasto piti ruokkia välittömästi Marbellan keskustaan saavuttuamme. Mainoskylttien perusteella vanhan kaupungin ravintolahinnat eivät vaikuttaneet lainkaan pahoilta. Vanhassa kaupungissa oli kiva myös vain kierrellä ristiin rastiin ja ihailla takorautakaiteisia parvekkeita.

Vanhan kaupungin keskuspaikka on Plaza de los naranjos (orange square) eli appelsiinitori. Aukiolla kasvoi isoja sitruspuita, jotka varmaankin ovat appelsiinipuita. Hedelmät olivat vielä raa'an vihreitä, kyseessä on varmaankin vuoden toinen ellei peräti kolmas hedelmäsato.
Kannattaa kurkistella oviaukoista sisään, jos se on mahdollista. Siellä voi olla vaikka näin upea sisäpiha


Ennen Marbella vanhaan kaupunkiin tutustumista kiertelimme hieman muuta keskustaa. Kävimme rantabulevardilla ja matkalla sinne bongasimme Salvador Dalin veistokset. Kävimme syömässä Alamedan puiston viereisessä kivassa kahvilassa ja ostimme tiskiltä pienet herkut puistoon mukaan. Alameda Park on ihanan rehevä ja siellä on kauniit penkit.
Heippa!

Marbellan loman muut postaukset:

6 kommenttia:

 1. Takorautaparvekkeet ja kukkaloisto, kaunista on :)

  VastaaPoista
 2. Olipa kauniit kuvat ja tunnelmat! Ihan eri mielikuva tuli Marbellasta kuin minulla on aiemmin ollut. Tuonnehan voisi matkutaa ihan vain vanhankaupungin perässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kaupunki on tosi viehättävä. En tiedä, että onko se vilkkaimpana sesonkina vain tukkoinen turistirysä. Voisin mennä Andalusian alueelle uudestaankin ja kierrellä ihastelemassa muitakin sieviä vanhoja kaupunkeja ja pikkukyliä.

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. Onpa tosiaan kaunis kaupunki! Paras aika tuolla onkin varmaan käyskennellä pahimman turistisesongin ulkopuolella.

  Hauska tuo viimeinen kuva! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marbellan vanha kaupunki on varsin söpö. Kävimme sairaalareissun lomassa katsomassa myös Mijaksen kylää ja sekin oli söpö. Jäi vähän polttelemaan, että olisi kiva nähdä Andalusiaa enemmänkin, mutta voi olla että alue pysyy perheen boikotissa ja perhematkailuinnostus on kaikilla nollassa.

   Poista