19. marraskuuta 2019

Staycation Helsingissä

Poikien lahjaksi antama hotelliyöpyminen on jo nyt lunastettu. Vietimme Hra Kepposen kanssa kivan staycationin eli miniloman kotikaupungissamme Helsingissä. Meille riittää koettavaa ihan kotinurkillammekin, koska pari viime vuotta ovat olleet niin raskaat, että moni juttu on jäänyt odottamaan parempaa ajankohtaa.

Aloitimme päivän käymällä ensimmäistä kertaa Oodissa. Olen nähnyt siitä tuhansia kuvia, mutta ne eivät ole tehneet paikalle oikeutta. Oodi on luonnossa vielä upeampi kuin kuvissa. Tila on niin avara ja valoisa ja täynnä mielenkiintoisia paikkoja istuskella tai lueskella. Kertakaikkiaan upea tila! Muutama vuosi sitten kirjoitin kadehtivani Seinäjoen kirjastoa. Enää ei todellakaan tarvitse.





Erilaiset työtilat olivat myös mahtavia. Kylläpäs leukani loksahti auki, kun näin ne peitetikkikoneet ja muut ompeluvehkeet ja tarratulostimet! Aion tehdä uuden reissun tutustumaan paremmin Oodin mahtavaan palvelutarjontaan.

Oodista jatkoimme lounaalle Kampin Hoku-ravintolaan. Sielläkin on pitänyt käydä illallisella pitkään. Tulipahan sentään testattua Hokun lounas. Minun teriyakilohiannokseni oli erinomainen, Hra Kepposen kana oli tavanomainen. Koska emme olleet syöneet Hokussa aikaisemmin otimme vielä jaettavaksi sobanuudelisalaatin tiikeriravuilla, joka oli myöskin erinomainen. Kolmea annosta ei missään nimessä lounaalla tarvitsisi, meiltä jäi kana-annos syömättä loppuun saakka.


Kävimme ostamassa Kampista vähän herkkuja ja pienen kuoharin hotellihuoneeseen ja lähdimme kohti hotelli Clarionia. Clarionissakaan en ollut käynyt aikaisemmin, vaikka suunnitelmissa on ollut usein piipahtaa kattobaari Sky Roomissa yhdellä drinkillä. Sky Room jäi kokematta tälläkin reissulla, mutta Sky Roomin maisemat nautiskelimme kattoterassin uima-altaan kautta.

 Clarionin aula

Valitsimme majapaikaksemme Clarionin kattoterassin uima-altaan vuoksi. Uima-allas on toiminnassa ympäri vuoden ja sen toinen erikoisuus on se, että altaan toinen reuna tulee reilun metrin verran hotellin seinästä ulos ja lasilattiasta voi katsella 16 kerroksen edestä pudotusta maahan. Toinen syy valintaan oli suhteellisen edullinen hinta. Tilasin Clarionin uutiskirjeen ja sillä sai vielä pari kymppiä hinnasta pois.

Pojat olivat sitä mieltä, että meidän kannattaisi mennä Flamingoon, koska heidän viikonlopputarjoukseensa kuului vapaa vesipuiston käyttö. Täytyy tunnustaa, että meillä Hra Kepposen kanssa on perhekylpylöiden kiintiö aika täynnä. Vähän pitkin hampain olemme heittäneet pari viimeistä keikkaa. Keskimmäinen ja kuopus ovat vieläkin todella innostuneita kylpyläkäynnistä, joten sen takia olemme niitä vielä tehneet. Varmasti niitäkin reissuja vielä myöhemmin muistelemme haikeina, että muistatkos kuinka ihania ne reissut olivat.

Satuimme osumaan hyvään aikaan Clarionin uima-altaalle. Se oli aivan tyhjä sinne saapuessamme. Ehdimme hyvän aikaa olla altaassa, ennenkuin lisää vieraita saapui paikalle. Allas on aika pieni, joten se ruuhkautuu helposti. Vaikka vesi oli lämmintä, niin pienessä liikkeessä piti pysyä ettei ala palelemaan. Siinä vaiheessa, kun menin saunaan, niin hyvä kun enää mahduin lauteille ja suihkuun piti jonotella. Tilat kaikkiaan ruuhkautuvat helposti. Minusta suihkutilat ja sauna olivat tyylikkäät, löylyt tosin tosi miedot. Altaastakin tykkäsin ja onhan siinä oma viehätyksensä uida ulkona, kun altaasta näkyy kaupungin valot ja ulkolämpötila on +2.


 Kohta altaaseen!

Tämä näkymä on altaan lasipohjan lävitse. Pudotusta se 16 kerrosta. Alla katu ja sen vieressä satama-allas, jossa kaksi laivaa ja Clarionin toinen torni

Kun sukeltaa altaan ulkopäädyssä ja katsoo lasin lävitse näkee Helsingin valot. Minä tosin katselin maisemia kameran välityksellä.

Aioimme viihtyä altaassa vähän pidempään ja ulkona tuulikin niin tulimme altaaseen pipot päässä :D

Illalliseksi riitti salaatit ja sitten herkuttelimme eväillä. Gateaun triplasuklaaleivokset olivat erinomaiset. Olisivat olleet vähän liian makeat kerralla syötäväksi, mutta eväsvadelmat taittoivat makeuden täydelliseksi.


Aamiainen oli ruuhkainen, vaikka hissin infotaulun mukaan emme olleet syömässä siinä ruuhkaisimpana viimeisenä tuntina. Aamiainen oli perushyvä ja valikoima runsas. Meillä oli Clarionin perushuone, joka oli todella siisti, mutta hyvin tavanomainen. Sänky oli hyvä.

Staycation oli siis varsin onnistunut. Voisin joskus viettää toisenkin staycationin, jos raskisin ottaa huoneen jostakin design hotellista tai vaikka Kämpistä. Toki voisin testata Clarionin kattouima-altaan myös kesäaikana. Pitäisi ajoittaa vierailu sellaiseen aikaan, että voisi katsella auringolaskua uima-altaasta. Noin muuten pitää todeta, että minusta on aina ihana nukkua omassa sängyssä. Joten en ehkä ole vielä staycation ihminen. Oletko sinä majoittunut kotikaupungissasi hotellissa? Mitä mieltä olet staycationista?

19 kommenttia:

  1. Aivan ihanan rentouttavan kuulloinen staycation teillä! Tekisi hyvää itsekullekin ..ja vaikka ihan yksinkin yhdistettynä esim kauneushoitolan hoitoihin....

    Iloa viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti toimii yksinkin, juurikin vaikka yhdistettynä hierontaan tai johonkin muuhun rentouttavaan hoitoon.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  2. Näitä yöpymisiä tuli tehtyä etenkin silloin kun lapset olivat pieniä, voimat vähissä ja isovanhemmat paremmin saatavilla. Omassa kotikaupungissa on aika ihanaa olla joskus turistina.

    Perhevesipuistojen suhteen alkaa olla kiintiö täynnä täälläkin. 15 vuotta sitä sorttia alkaa riittää. Mutta koska eskari-ikäinen kuopus on vasta oppinut uimaan - ja koska teinitkin niihin yhä suostivat lähtemään, niin välillä on uhrauduttava. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ollut mahdollisuutta hotelliöihin, kun pojat olivat pieniä. Onneksi meillä oli hyvä babysitteri ja silloin tehtiin niin, että babysitteri tuli aamusta syötti ja puki pojat ja lähti puistoon ja me mentiin takaisin nukkumaan. Sitten pojat tuli kotiin, ruokaa ja päikkäreille ja päikkäreiden aikana me saimme kahdestaan katsella vaikka telkkaa. Kyllä aina odotettiin, että milloin babysitteri palaa Suomeen, hyvä ettei oltu jo kentällä lasten kanssa vastassa :D

      Mekin varmaan joudumme vielä nauttimaan kylpylöistä ja vesipuistoista muutaman vuoden. Meilläkin teini tulee vielä toistaiseksi mukaan, mutta hän ensimmäisenä ehdottaa, että lähdetään jo pois.

      Poista
    2. Aika ihana ja kekseliäs juttu tuollainen babysitteri!

      Poista
  3. Ihana miniloma teillä ja kekseliäät Kepposnuoret, kun osasivat antaa teille tuollaisen lahjan!

    Olimme muutama vuosi sitten rempan jaloista poissa kotikaupunkilomalla; muistaakseni oli vielä juhannus ja kaupunki oli hiljaistakin hiljaisempi. Majoituimme koko perheen voimin paikalliseen kylpylään ja polskutimme oikein olan takaa.

    Hesasta suosittelen testiin Torni-hotellia; eikös se ole se, missä on uusi ja vanha puoli: kummassakin on oma viehätyksensä.

    Voisi olla ihan tervetullutta ja hauskaakin ottaa nyt aikuisempana staycation :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miniloma oli onnistunut ja toi ihanasti vaihtelua tähän pimeään ja tympeään marraskuuhun :)

      Täytyy sanoa, että minulla ei ole aavistuskaan, että onko Tornissa sekä uusi että vanha puoli :) Toki tiedän paikan ja heidän Ateljee-baarissaan on tullut joskus vanhoina hyvinä aikoina istuskeltua enemmänkin ;) Aloin juuri jännittämään, että jos menisin sinne niitä pieniä kierreportaita pitkin, niin mitenköhän mahtaisin päästä polvivammaisena alas?

      Poista
  4. Kuulostaa just hyvältä :) Itse en ole kokeillut Staycationia. Tällä hetkellä Tampereen keskusta ei houkuta loputtomine ratikkatyömaineen. Mutta Helsingissä piipahtaisin mielelläni pikkulomalla. Siellä riittää aina nähtävää ja elettävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kiinnostaisi miniloma Tampereella, ratikkatyömaasta huolimatta :) Minulla on vähän suunnitteilla sellainen, tosin majoitus olisi patjalla kaverin lattialla.

      Turkukin olisi kiva minilomakohde.

      Poista
  5. Staycation oli mulle terminä ihan uusi, enkä ole koskaan kokeillut kotikaupungissa yöpymistä, vaikka mielessä on monesti ollut. Erityisesti juuri Clarion on kiinnostanut.

    Tuo uima-allas näyttää minusta jotenkin vähän ankealta, kun on seinät molemmin puolin, ja ikkunakin on aika pieni. Olin kuvitellut, että altaalta olisi avarammat näkymät kaupunkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä olet oikeassa, että ihan turhaan on blokattu näkyvyyttä altaasta. Livenä minusta tilassa on avaruuden tuntua, koska ei ole varsinaista kattoa ja terassi on kokonaan lasia. Parhaimmat näkymät ovat uima-altaan "ulkopäädystä" ja siinä on metallikaiden silmien kohdalla. Joko pitää kurotella tai sitten sukeltaa. Mutta eihän tuo allas ole mitenkään koolla pilattu, mutta näin syksyllä kiva kokemus. Eikä jengi jää tähän aikaan vuodesta altaaseen pitkäksi aikaa tukkeeksi. Paitsi jotkut jotka menee pipo päässä altaasen :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  6. Voi miten ihana miniloma teillä ollut ♥ Me ollaan lomailtu kaksin yleensä aina jossain kauempana ihan siksikin että samalla rahalla mikä uppoaa lähikaupunkilomaan, saa enemmän esimerkiksi Tallinnassa. Vähän tylsää, koska ennemmin sitä tukisi kotimaan matkailua mutta usein mentävä budjetti edellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miniloma oli kyllä onnistunut.

      Tallinna on kyllä kiva minilomakohde. Tykkään, että kulttuuri- ja ravintolatarjonta on siellä laadukasta ja vanha kaupukinhan on söpö. En vaan yhtään ole risteilyihminen ja ärsyttää jonotella terminaaleissa ja vielä enemmän ärsyttää se Jätkäsaaren liikennesumppu. Autolla joutuu jonottamaan ikuisuuden ja parkki on kallista, raitiovaunut taas ovat niin tupaten täynnä että heikkottaa :D Minulle sopisi erinomaisesti se raideyhteys tunnelia pitkin ;)

      Poista
  7. Sydän pakahtuu, että tämä oli lahja teidän pojilta. Olette kultaa. <3 Kivan mimiloman teittekin ja Oodi on kyllä jotain mieletöntä. Siellä tuli käväistyä taas viime viikolla ja on paikka, jossa haluaisi vaan olla vaikka joka päivä. Yksin mutta yhdessä.

    Mukavaa viikon jatkoa Rva Kepponen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahja oli ihana ja miniloma onnistunut :)
      Oodi on kyllä tosiaankin tilana upea ja ne lukusalit, tietokoneet ja kaikki askarteluvehkeet ovat aivan loistava investointi. Kaupunkisuunnittelua parhaimmillaan!

      Kivaa viikkonloppua!

      Poista
  8. Sanon aina myös, että omassa kotikaupungissa on paljon nähtävää. Aina ei ole pakko matkustaa kauas ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin - Suomessa on lähellä upea luonto ja hurja määrä tapahtumia, taidetta ja kulttuuria!

      Poista
  9. Upea lahja lapsilta - viisaita poikia ovat! Teillä staycation on juuri sellainen tarpeeseen tullut pieni irtiotto "lähellä mutta silti kaukana".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahja oli mahtava ja teki hyvää viettää kiireetön kaupunkipäivä miehen kanssa kahdestaan.

      Poista