11. marraskuuta 2019

Isänpäiväfiiliksissä

Meillä oli tosi mukava Isänpäivä, vaikka oma isäni eli vaari ei flunssan takia pystynytkään osallistumaan. Kokkailimme keskimmäisen kanssa Isänpäiväbrunssin. Siihen kuului paistoleipää, kananmunaa, pekonia, hedelmäsalaattia, mansikka-banaanismoothieta, kahvia ja kaakaota. Brunssille oli suunniteltu varsinainen jälkiruokakin, mutta sen valmistamista ja syömistä piti lykätä iltaan saakka.

Tervetuloa pöytään. Hra Kepposelle special kattaus.


Nuo pikkukortit ovat minusta niin kiva, että ensi vuonna teen uudestaan ehkä isommalla määrällä tekstisydämiä. 

Brunssin jälkeen kävimme esikoisen kanssa vaarin luona viemässä kukkia ja pullakahveilla. Illalla juhlallisuuden vielä jatkuivat esikoisen tekemillä köyhillä ritareilla.


Meillä ei ole tapana ostaa lahjoja Isänpäivänä tai Äitienpäivänä. Tietysti jos joskus tulee joku kiva juttu vastaan, niin sen voi hankkia. Muuten muistamisena on parempaa ruokaa, jotain herkkua, suklaata tai kukkia. Tänä vuonna tulikin poikkeusvuosi. Lahja ei ole varsinaisesti pelkästään Isänpäivälahja vaan se on sekä Hra Kepposelle että minulle. Esikoinen on suunnitellut meille hotelliyöpymisen, jonka hän ja pikkuveljet rahoittavat. Meille tekee kuulemma ihan hyvää ottaa pieni breikki tästä kotihärdellistä ja tehdä jotain kivaa kahdestaan. Lahja tuli todellisena yllätyksenä ja melkein nousi kyyneleet silmiin. Olen todella otettu tuosta huomaavaisuudesta ❤️ Mun murut ❤️💋❤️

Näissä fiiliksissä on mahtavaa aloittaa uusi viikko! Kivaa viikkoa!

18 kommenttia:

  1. Oi ei miten ihana lahja. Kyllä olette kasvattaneet empaattiset lapset <3 Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu (tai oikeastaan aika useinkin) että kasvatus on yksi askel eteenpäin ja kaksi askelta taaksepäin. Etenkin sitä vasten olin todella, todella onnellinen tästä odottamattomasta huomioinnista.

      Poista
  2. Olipa tosi kiva lahja lapsilta. Tuollainen huomion osoitus olisi saanut minutkin kyyneliin.
    Mukavaa maanantai-iltaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin todella otettu tuosta huomaavaisuudesta. En osannut odottaa lainkaan moista huomaavaisuutta.

      Kivaa iltaa sinulle myös :)

      Poista
  3. Onpa upea lahja murusilta! Ihana brunssi myös isälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella otettu tästä odottamattomasta muistamisesta. Välillä tuntuu, että kasvatus etenee askel eteenpäin ja kaksi taaksepäin ;)

      Poista
  4. Olipa tosi hieno lahja pojilta <3 Tekee varmasti hyvää kaiken härdellin keskellä.

    Mä olen ostanut miehelle vaan jonkun tosi pienen jutun, kuten suklaata tai jonkun pienen pullon. Muuten riittää, jos lapset on tehneet kortin tai jonkun muun pikku muistamisen. Meilläkin syötiin eilen hyvin ja se oli ihan parasta yhdessäoloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahja on aivan mahtava ja todellakin tuli täysin yllätyksenä.

      Meidän perheelle paras tapa juhlia on kokoontua yhteisen ruokapöydän ääreen. Brunssi oli helppo järjestää, etenkin kun lapset auttoivat ja päivä alkoi leppoisasti yhdessä ololla.

      Poista
  5. Kiva lahja lapsilta :)

    Meillä ei isänpäivää juuri vietetä, kun esikoisen synttärit on aina edeltävänä viikonloppuna eikä enää ole appiukkoakaan. Mies on aika epäjuhlava ja huono viettämään mitään päiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahja on mahtava. Pääsi nuoriso yllättämään todella positiivisesti :)

      Meilläkin on isänpäivän jälkeen kahden lapset synttärit. Lapset ovat aina halunneet viettää isänpäivää. Päiväkodissa sai aikuinen isän- ja äitipäiväaamiaisen ja pojat olivat siellä niin tohkeissaan ja varmaan siitä on jäänyt vahva juhlamuisto.

      Poista
  6. Ihana lahja lapsilta :)

    Meillä ostetaan tarpeeseen isänpäivänä ja äitienpäivänä, itseaiassa kaikkina lahjapäivinä. Viime vuonna se oli miehen toivoma tekninen huppari, tänä vuonna se oli takki jne. Jos ei tarvetta lahjalle ole tai toinen ei keksi mitään niin sitten ei osteta väkisin. Mutta noikin lahjat olivat sellaisia joita ei akuutisti tarvittu ja sopiva juhlapäivä oli lähellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahja oli ihana yllätys :)

      Tuo tarpeeseen ostaminen ratkaisee hyvin sitä, ettei tule turhia ostoksia. Meillä ei ole siihen tapaan opittu. Meillä tarpeeseen ostetaan heti kun keritään ja jaksetaan :)

      Poista
  7. Mie luulin kommentoineeni tätä, mutta en sitten näköjään ollutkaan. Upeita ja ajattelevaisia poikia teillä! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikien kasvattaminen on ollut mallia yksi askel eteen ja kaksi askelta taakse. Olen nyt saanut hetken aikaa leijailla pilvissä, että ehkä niistä kuitenkin tulee ihan normaaleja tyyppejä. Mutta eiköhän täältä pilvistä taas tulla kolinalla alas.

      Poista
  8. En kestä teidän poikia, saatte olla ylpeitä. Mikä voi olla parasta, että lapsilla on vahva empatian taju ja vielä pyyteettömiäkin ovat. Huippua ja olette kyllä miniloman ansainneet, ollut raskas vuosi.

    Sama juttu, lahjoja ei vaihdella, joskus hankin kirjan tai jonkun herkun, josta toinen pitää ja sitä ei saa vaikka päivittäiskaupoista eli samoilla mennään.

    Suloinen tuo rakas, täälläkin puhelimessa oma mies on "rakas." Siihen liittyy sellainen tarina, että joskus ihan aikojen alussa, jolloin vielä humputtelin ja mies oli Norjassa ja minä sitten olin ollut vähän juhlimassa ja laitoimme yöllä tekstareita ja lopulta en ollut jaksanut muuta laittaa, kuin sanan "rakas" ja sitten mies ei sinä yönä kuullut minusta enää mitään, koska simahdin eli rakas sana oli sellainen väsynyt huokaisu. Siitä lähtien oma ukkeli on ollut "rakas."

    Kivaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kasvatus on mallia askel eteenpäin ja kaksi taaksepäin. Olen toki todella otettu tästä muistamisesta ja poikien osoittamasta empatiasta. Mutta jos nyt mentiin kaksi askelta eteenpäin, niin odottelen kyllä sitä askelta taaksepäin ;) Mutta ihanaahan se on olla hetkittäin siinä hyvässä hetkessä.

      Miniloma koettiin viikonloppuna ja kylläpäs meillä oli Hra Kepposen kanssa kivaa :)

      Kivaa alkavaa uutta viikkoa!

      Poista