9. marraskuuta 2019

Kuukauden ruoka

Kuten syyskuussa kirjoitin, niin viikonlopputsemppauksenani on parempaa ruokaa nälkäiselle ja vaativammaksi käyneelle nuorisolle. Lanseerasin konseptin kuukauden ruoka. Kuukauden ruoka on vähän parempi ruoka, jota emme ole aikaisemmin valmistaneet kotona. Tai vähintään ruuassa on joku uusi komponentti.

Keskimmäisen toiveesta tein butter chickeniä lokakuun kuukauden ruokana. Käymme välillä ostamassa kotiin muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta nepalilaisesta butter chickeniä ja keskimmäisemme on ruokataivaassa. Olemme Hra Kepposen kanssa naureskelleet, että kaikesta ruokaronklaamisesta huolimatta pojillemme on periytynyt geenit (tai kasvatus) hyvästä ruuasta nauttimiseen.

Haastattelin työpaikalla työkavereitani parhaasta butter chicken reseptistä. Aika yksimielinen tulos oli, että kotimaiset reseptit ovat hyvin samanlaisia ja toimivia, mutta niiden suuri puute on se, että tomaattikastiketta ei hauduteta riittävän pitkään. Sain ohjeeksi laittaa ensin kastikkeen hautumaan, tosin ilman kermaa, sitten plärätä kännykkää ja vasta sitten paistaa kanat kastikkeeseen. Kerma kannattaa lisätä vasta viimeisen 5min aikana.

Eniten kehuja sai K-ruuan resepti. Laitoin mausteet reseptin mukaisesti muuten, paitsi laiskuuttani korvasin tuoreen inkiväärin jauhetulla. Annoin kastikkeen porista hyvän aikaa ja tarkistin maun. Mielestäni mausteita oli liian vähän joten lisäsin kaikki kertoimella 0,5 lisää. Edelleenkin mausteita oli mielestäni liian vähän, joten lisäsin jälleen saman verran mausteita. Tuomio ruokapöydässä oli murskaava: liian mausteista. Keskimmäistä harmitti pahasti, että äiti meni maustamishimossaan pilaamaan ruuan ;)

Toinen pettymys ruokapöydässä oli se, että valmiit Santa Marian naanleivät eivät meistä olleet hyviä. Tykkäämme kaikki paljon naanleivästä, kuopuksen mielestä se on paras osa butter chicken ateriaa. Hyvän valmisnaanin puuttuminen nostaa butter chickenin valmistusvaivaa, koska naan täytyy tehdä itse. Minulle suositeltiin Kinuskikissan lukijan helppoa ja hyvin nopeaa Naanohjetta. Oman reseptisurffailun ykköseksi jäi Kotikokki.netin ohje.

Otan mielelläni vastaan kaikki kisävinkit onnistuneeseen butter chickeniin ja naanleipään!

Reseptilinkit:
Butter Chicken
Naan by Kinuskikissan lukija
Naan by kotikokki.net

Butter chicken lähtee uudestaan testailuun pienemmällä maustelisäyksellä ja kotitekoisella naanilla.

Kuukauden ruoka:
syyskuu


12 kommenttia:

  1. Muistelen, että meillä on tehty Naan-leivät Kotikokin reseptillä. Butter chicken on vähän kuin makaronilaatikko, kaikkien suosikkiruoka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on syöty niin paljon makaroonilaatikkoa, että se ei maistu enää kenellekkään. Takavuosina se oli yksi niistä harvoista ruuista, joita kaikki lapset söivät :D :D :D

      Ehkä saan vielä butter chickenin valmistuksen hiottua niin hyväksi, että saadaan siitäkin yliannostus.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Butter chicken on hyvää :) jopa reilustikin maustettuna

      Poista
  3. Butter chicken on kyllä hyvää, mutta kyllähän se kotona valmistettuna on aina vähän erilaista kuin ravintoloissa.

    Mie törkeänä ihmisen tyrkytän tietenkin omaa reseptiäni. :-D Naan-leipiä olen versioinut täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kun laitoit linkit resepteihisi! Sinun annoksesi näyttävät ihan kuin ravintolassa tarjoilluilta. Butter chicken eseptisi kuulostaa herkulliselta, ehkä voisin jopa suoriutua tuosta erikseen marinoimisen vaivasta ;)

      Poista
  4. Mietin tässä lukiessani sinun postausta olenko itse edes koskaan syönyt Butter chickeniä. Googletin reseptejä ja ne ole syönyt. Tähän on syynsä sillä en ole intialaisen ruoan suuri ystävä. Näyttää kyllä todella herkulliselta joten pakkohan tätä on jossain maistaa tuomitsematta sitä.
    Mukavaa isäinpäivä sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Butter chicken ei ole kovin mausteista vaan sellaista aika lempeää (ellei kokki mokaa, kuten meillä). Kastikkeen ja tuoreen naanin yhdistelmä on erinomainen. Suosittelen kokeilemaan!

      Kivaa iltaa ja uutta alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Butter chicken on kyllä hyvää ja itsetehty naan-leipä, nam!
    Juuri tälläisiä ruokia mulla on ollut vähän ikävä tässä ketoillessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole vielä tehnyt itse naanleipää, toivottavasti se onnistuu ja valmistuu vielä vähällä vaivallakin.

      Minä olen joskus kevyt-ketoillut myös ja kyllä oli ikävä kaikki jauhotuotteita :D

      Poista
  6. Butter chicken on hyvää, ja olen sitä jopa yrittänyt tehdä. Naan leipää en ole edes yrittänyt. Ihanaa, että lapset perivät tuon ruokainnostuksen. Meillä on myös poika hyvin ennakkoluuloton ruoan suhteen ja luulen, että yksi syy tulla käymään kotona juhlapäivinä on se ruoka. Ja ainakin itseäsi kannustaa ruoanlaittoon, kun siitä saa kehuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä juhlapäivissä parasta on se, että koko perhe kokoontuu yhteisen ruokapöydän ääreen. Toivon, että meidänkin pojat arvostavat tulevaisuudessa juhlapäiviä ja tulevat kotiin syömään. Silloin varmaan onkin enemmän intoa kokkailuun, kun ei tarvitse joka päivä pyörittää "suurkeittiötä".

      Kivaa viikkoa!

      Poista