30. marraskuuta 2019

Reseptejä jatkoon: lasagne superhelpolla valkokastikkeella

Toinen postaus sarjaan Reseptejä - Jatkoon/Ei jatkoon.

Jatkoon pääsee ehdottomasti Valion resepti lasagnesta, jossa valkokastike korvataan helposti pikaversiolla! Lasagne on yksi poikieni lempiruuista ja he toivovat sitä jatkuvasti. Lasagnen teko arki-iltaisin työpäivän päälle on useinmiten liian aikaa vievää sekä liian vaivalloista. Joskus teen niin, että valmistan jauhelihakastikkeen edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä valkokastikkeen ja laitan lasagnen uuniin. Valion reseptillä lasagnen teko onnistuu minultakin yhtenä arki-iltana ilman edellisen päivän valmisteluja.

Kepposlan ykkösherkku

Valion reseptissä valkokastike korvatataan maidon ja Valion Koskenlaskija Ruoka ja Dippi Ceheddar juuston sekoituksella. Koskenlaskija ei siis ole se perinteinen neliskanttinen kovahko sulatejuusto vaan pyöreä purkki. Reseptissä käytetään 2 purkkia kyseistä tuotetta. Sillä tuleekin hyvin mehevä lasagne, mutta minusta siinä maistuu liikaa sekä Koskenlaskija cheddar että rasva. Maku on hieman "tunkkainen". Olen tuunannut kastikkeen siten, että käytän yhden Koskenlaskijapurkin, ruokakermaa ja maitoa. Välillä olen käyttänyt pyöreistä purkeista maustamatonta Koskenlaskijaa, koska olen unohtanut kirjoittaa kauppalistaan perään, että cheddar. Ihan hirvittävän pitkä nimi tuotteella! Minä tykkään melkein perusversiosta enemmän kuin Cheddarista.

https://www.valio.fi/reseptit/helppo-lasagne/

Oma hieman tuunattu reseptiversioni:
700 g
naudan jauhelihaa

soijaa, 1-2 valkosipulin kynttä

mustapippuria myllystä
2 prk (à 400 g)
Mutti paseerattua tomaattia (sekaan pari rkl ketsuppia)
Lasagnelevyjä, puolisen pakettia
Juustoraastetta pari kourallista
1 prk (à 250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka Dippiä cheddar
1 ½ dl
Maitoa
1 dl
Ruokakermaa (välillä olen laittanut 1,5dl)
  • Paista ja mausta jauheliha
  • Lisää jauhelihan sekaan paseerattu tomaatti. Poikieni mielestä paseerattu tomaatti on kitkerää, siksi lorautan aina reilusti ketsuppia sekaan. Anna kastikeen porista hetki. Tarkasta maku.
  • Sekoita maito, ruokakerma ja koskenlaskija
  • Laita alimmaikseksi vuokaan jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja ensimmäinen lasagnelevykerros. Jotta lasagen onnistuisi kerroksia pitää olla ainakin kolme, mutta kyllä neljäkin kerrosta toimii. Päälimmäiseksi kerrokseksi tulee kastikkeet. Minä laitan vielä kastikekerroksen päälle juustoraastetta
 Aikaisempi postaus
https://pikkukepponen.blogspot.com/2019/09/resepteja-jatkoonei-jatkoon.html

Helpon valkokastikkeen pääaines. Kuva lainattu https://www.valio.fi

10 kommenttia:

  1. Olisipa taalla Israelissakin Koskenlaskijaa tai edes muuta laktoositonta sulatejuustoa. Ainoa tuote mita saa laktoosittomana on maito ja nyt on tullut myos yksi 3% maustamaton jogurtti joka on vahalaktoosinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillisen suppealta kuulostaa Israelin laktoosittomien tuotteiden valikoima :( Toivottavasti valikoima kasvaa tulevaisuudessa. Suomessa on noita erilaisia maitotuotteita vähälaktoosittomina, täysin laktoosittomana ja tavallisina niin paljon, että välillä mietityttää, että löytyykö jokaiselle tuotteelle ostajia.

      Poista
  2. Voi nam, lasagne on niin herkkua;) Kiitos ohjeesta! tätä pitääkin kokeilla:) Mukavaa alkavaa joulukuuta, tuokoon se mukanaan kaikkea ihanaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - ihanaa joulukuuta ja joulun odotusta! Ja paljon mukavia jouluaskarteluja. Innokkaana odottelen, että mitäköhän blogiisi tulee joulukuussa.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Täällä tehtiin tonnikalalasagnea ja ostan aika usein Dolmion valmista valkokastiketta joka on mielestäni yllättävän hyvän makuista.
    Iloa jouluun ekaan viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ei ole ikinä sattunut silmään kaupassa tuo Dolmio eikä googlaamallakaan. Vähän suhtaudun varauksella noihin valmiskastikkeisiin, mutta täytyyhän se kuitenkin testata. Jos toimisi meidänkin perheessä, niin olisihan se ihanan helppo käyttää.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  4. Maailman paras lasagne tulee kun korvaa valkokastikkeen mascarponejuustolla. Tarkka ohje löytyy Hesarin nettisivuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ikinä kokeillut mascarponea. Kerran katsoin kokkausohjelman, jossa mascarponea laitettiin ihan hirveästi verrattuna valkokastikkeeseen. Näytti kyllä hyvältä, mutta päätin suojella verisuoniparkojani. Hesarin ohjeessa oli mascarponen määrä oli huomattavasti kohtuullisempi. Täytynee testata tämäkin versio!

      Poista