7. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Retki Koiramäen Pajutalliin

Joulusukkamme jäi pahasti jumittamaan ensimmäiseen tehtävään eli lumihiutaleiden valmistukseen. Ei siis niin, että lumihiutaleet eivät olisi ottaneet valmistuakseen vaan pojat halusivat tehdä niitä useampana iltana. Puuha on mukavan simppeliä ja lumihiutaleet näyttäviä.

Seuraavaksi tehtäväksi tuli jouluinen retki. Kohteeksi minä tonttu valitsi Koiramäen Pajutallin Tuusulassa. Suloiset vanhat rakennukset ovat täynnä myynnissä olevia pajutöitä ja yhdessä rakennuksessa kävijöitä ihastuttavat minipossut ja lurppakorvakanit. Vanhojen rakennusten pihapiiri pajutöineen on kaunis. Päärakennuksessa on myynnissä sisustustavaraa ja tietenkin näin joulun alla joulukoristeita. Samassa rakennuksessa toimii myös kahvila ja myynnissä on todella houkuttelevia karkkipakkauksia ja muutamia elintarvikkeita kuten kahvia ja sinappia.

Pihalla on pihakeinu ja lapsille yhdessä aitassa leluja kauppaleikin pyörittämiseen. Omat lapseni eivät enää kauppaleikistä innostuneet, joten heille reissun kohokohta oli kahvila. Joulukoristemakuni on tällä hetkellä valkoinen-hopea-kimalteleva-linja, joten ostoksia en tehnyt. Sisustustavarasta innostuneelle Koiramäki on varmasti vierailun arvoinen kohde.

Onko Koiramäen Pajutalli sinulle tuttu? Tai tiedätkö samanlaisia paikkoja, jotka ilahduttavat kauniilla miljööllään?

I'm dreaming of the white Christmas

Paju taipuu moneen - joka hevoseksi!

7v tuotemerkki on nykyisin pöhköposeeraukset

Kaikki pihapiirin nurkatkin ovat niin söpöjä

Ovistopparina vanhan ajan kahvakuula?

Possuilla oli lököisä iltapäivä-siesta. Kateeksi kävi ;)


10 kommenttia:

 1. Kangasalla oli vastaava pajutila, Marjamäen pajutila muistaakseni. Se lopetti toimintansa joku aika sitten. Harmi, sillä tuolla oli kiva virittäytyä joulun tunnelmaan. Tuusulaan on vähän liian pitkä matka lähteä vain ihastelemaan kaikkea kaunista. Ihana pöhköposeeraus :D

  Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että Suomen pienillä markkinoilla moni joutuu lopettamaan :( Tuollaiset paikat olisivat kivoja lisäkohteita kesäreissuille. Toivottavasti pääkaupunkiseutu tarjoaa Tuusulaan riittävästi asiakkaita, ainakin kuhina oli kova itsenäisyyspäivänäkin.

   Kiitos samoin - mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Voi mikä paikka! Tuolla pääsee kyllä joulun tunnelmaan, jos missä.

  Tuijan kommentista luin, että Marjamäen Pajutila Kangasalla on lopetettu. Olen taas sivun jäljessä ja pariin vuoteen en siellä ole käynytkään. Se oli kuitenkin meidän lähellä oleva paikka, jossa tuli kans vuosien varrella joskus viritäydyttyä tunnelmaan. Nyt täytyy varmaan vain lähteä keskustorin joulutorille tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi vielä lunta, niin Koiramäen pajutalli olisi täydellinen joulutunnelman luoja.

   Näin kälyni ottamia kuvia Tampereen joulutorilta ja niiden perusteella se näytti oikein mukavalta. Minähän itse menisin ehdottomasti tunnelmoimaan Särkänniemen Koiramäkeen, jos olisin lähettyvillä. Viime jouluna melkein pääsimme sinne saakka, mutta sitten tuli flunssaa.

   Poista
 3. Voi tuonne pitäisi joskus lähteä. Noi possut on niin ihanan näköisiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on söpö paikka. Mielellään siellä ihailee pihapiiriä ja juo mukillisen glögiä :)

   Poista
 4. Marjamäen pajutilalla minäkin aikanaan kävin näin joulun alla virittäytymässä tunnelmaan. Tänä vuonna ajattelin, että jos vaikka tuolla Koiramäessä noiden pienempien kanssa saisin käydyksi. Kunhan saadaan nämä synttärihulinat pois jaloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiramäki on kiva paikka, etenkin jos tykkää katsella sisustustavaraa. Minulle ehkä kuitenkin joulun suosikkikohde on Talvipuutarha. Pääsee hetkeksi melkein trooppiseen tunnelmaan ja siellä on hienot joulukukat. Huonot puolet ovat, että kahvila on auki varsin huonosti ja aukioloaika on koko paikalla vähän kehno :(

   Poista
 5. Koiramäen Pajutalli on aika lähellä meitä, periaatteessa fillarointimatkan päässä, mutta aika harvoin siellä tulee kuitenkaan käytyä. Kiva paikka sinällään ja siellä on myös kivoja tapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Koiramäen pajutalli on symppis paikka. Seuraavaksi haluan mennä käymään siellä Halloweenin aikaan, jolloin ymmärtääkseni pihalla on kivoja asetelmia kurpitsoineen.

   Poista