22. joulukuuta 2015

Hetkessä: Espanolan eläimet

Palaan jälleen Galapagoksen muistoihin. Toisena risteilypäivänä tutustuimme asumattomaan Espanolan saareen. Ohjelmassa oli kävelyä rannalla merileijonien keskellä, sen jälkeen joko oleilua rannalla tai snorklausta rannalta tai veneestä. Iltapäivällä oli vuorossa pidempi kävelyretki Espanolalla ihaillen maisemia ja eläimiä.

Gardner Bay
Paikka, johon rantauduimme aamulla, oli Gardner Bay. Se on ihana korallihiekkainen paratiisiranta. Sää oli harmaa, mutta lämmin.



Rannalla meitä odotti aamupäivän tähdet eli merileijonat. Sääntönä on, että 2m turvaetäisyys ja turisti väistää. Nuo kaverit eivät kyllä ihmisiä arastelleet lainkaan.



Haaremin herra saapui rannalle kurinpitoon ja tarkkailemaan rouvalaumaansa

Haaremin kingi

Merileijonien poikaset olivat niin söpöjä. Tätä pientä kaveria tarkkailin yksikseni pidem. Se oli syötävän suloinen!

Päiväuniaika 

Mitäköhän sitä nyt tekisi?

Ihan kuin pentu pyytäisi minua leikkimään kanssaan.

Rantakävelyn jälkeen hyppäsimme kumiveneeseen ja teimme reissun ensimmäisen snorklauksen.

Suarez Point
Iltapäivällä rantauduimme Suarez Pointille. Ensimmäisenä katseeni kiinnittyi hurjaan määrään Galapagokselle tyypillisiä punaisia rapuja pitkin kallioita.





Kun lähdimme kävelemään kivikkoista luontopolkua Suarez Pointilta, luonto-oppaamme varoitteli useasti astumasta meri-iguaanien hännän päälle. Sitä saikin varoa. Meri-iguaanit maata pötköttelivät kivipolulla eivätkä välittäneet ihmisistä yhtään mitään. Niinpä väistelimme iguaanien hännät. Iguaaneja kannatti muutenkin väistellä, koska ne mokomat välillä syljeskelevät. Muuten meri-iguaanit olivat leppoisan oloisia laumaeläimiä, jotka lämmittelivät kasoina. Varsinaisia ryhmähaliveikkoja :) 




Kävelimme myös paikallisen "lentokentän" ohitse. Siellä albatrossien poikaset opettelevat lentämään. Yhtään lentotuntia ei ollut käynnissä, mutta kakkamäärästä ja höyhenistä päätellen, kenttä on ollut ahkerassa käytössä. Pöheikössä kentän reunalla istui albatrossivanhempi hautomassa munaa.


Albatrossiherra ja -rouva vuorottelevat munan hautomisessa. Jos hautovan puolison pitää siirtyä johonkin munaa vieritellään mukana. Espanolan maasto on kivikkoista ja jos munaa ei pystykään vierittämään voi vanhempi joutua hylkäämään munan. Mekin löysimme yhden hylätyn munan :(


Seuraavaksi innostuin kovasti, koska näin haukan lentelevän hyvin alhaalla. Sitten vasta olinkin täpinöissäni, kun haukka lasketui reilun 10m päähän. Lähestyin sitä hiipien ja toivoin saavani kuvia. Lopulta olin 2m päässä haukasta ja kiersin sitä etsin parasta kuvakulmaa. Aivan käsittämätöntä!



Retkemme päättyi jyrkälle kallioseinämälle, jossa asuu paljon lintuja. Maisemat olivat hienot.


Aallot saivat veden suihkuamaan rantakallion kolosta

Kallioilla pesii suuri määrä ruskosuulia (eng. boobie). Niitä on montaa eri alalajia, kuten sinijalka ja punajalka. Kyseinen kallio oli pääosin Galapagosinnaamiosuulien aluetta. Yhdellä herralla oli pesärakennuspuuhat menossa. Hauskan näköinen lintu.



Ihailimme matkan päästä Galapagoksen lunta. Kun linnut pesivät kallioilla kuivana kautena, muuttuvat kalliot vähitellen valkoiseksi. Se on sitä Galapagoksen lunta :D


Aurinko alkoi jo laskemaan, kun suuntasimme kumiveneelle ja takaisin kohti laivaa ja kannella pidettyjä grillibileitä :)


Toivon, että päivä säilyy muistoissani ikuisesti!

18 kommenttia:

  1. Waude mitä kuvia, sanattomaksi vetää! Mitkä maisemat myös ja hiekka on aivan puuteria. Kunpa pääsisin sinne pyörimään jahka selvitään joulusta. <3 Tunnelmallista joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voisin myös lähteä rannalle pyörimään ja köllimään merileijonien kaveriksi :)
      Kiitos samoin - tunnelmallista ja rentouttavaa joulua!

      Poista
  2. Uskomattoman hienoja kuvia ja upeita muistoja! Jos nyt yhtään osaan veikata, niin tuollaiset kokemukset ja maisemat eivät aivojen muistitikulta kovin helposti katoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivottavasti aivojen muistikeskus jatkaisi edes tällä nykyisellä toimintatasolla pitkään. Nykyisellä tasolla sentää vielä aika moni asia pysyy siellä, vaikkakin pudonneiden määrä tuntuu jatkuvasti kasvavan.

      Poista
  3. Wau mitä kuvia ja muistoja! Matkasi on ollut kyllä hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Reissu oli varmaan se minun once in the lifetime trip.

      Poista
  4. Upeita kuvia! Tuskin ihan hevillä tuota päivää unohdat. :-)

    Itselleni merileijonat olisivat pop, mutta nuo ravut ja iguaanit saivat aikaan pieniä puistatuksia. Ehkä jos olisin itse kameran takana, niin puistatuksetkin unohtuisivat, kun niinhän siinä aina tuppaa käymään kaikkien ötököiden kanssa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iguaanit olivat syljeskelystään ja rujosta ulkonäöstään huolimatta kuitenkin sympaattisen oloisia. Tosin olihan se aluksi vähän outo näky, kun lisko ui :) Minä olen melkein kuin kiinalainen, kun noiden merenelävien suhteen mietin heti, että maistuisikohan ne hyvältä. Rapujen osalta nimittäin heti mietin, että paahtoleivän päälle vai spagettikastikkeeseen :D

      Poista
  5. Galapagos-kuume nousee ihan valtavasti näitä kuvia katsellessa. On tuo vaan uskomaton paikka, kun haukkakaan ei välitä lähestyvästä ihmisestä! :O Nuo merileijonat on kyllä suloisia ja minä tykkään kyllä kaikista liskoistakin, vaikka tosiaan ajatus isosta liskosta uimassa on aavistuksen puistattava ennen kuin muistaa niiden olevan kasvissyöjiä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtavaa, kun niin monia eläimiä pääsi katsomaan läheltä ja snorklaus tarjosi lisää eläinkokemuksia.

      Poista
  6. Mielettömän upeita kuvia!
    Oikein iloista joulua teille! <3

    VastaaPoista
  7. Onpa ihania luontokuvia. Upeita kohteita. Hyvää joulua teidän perheelle.

    VastaaPoista
  8. Mielettömiä kuvia, tuolla varmasti tuntee olevansa se pieni maanmatonen joka kuitenkin käyttää maapalloa kuin olisi sen ainoa asukas :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli kyllä huikeaa katsoa tuota luontoa ja eläimiä. On se kyllä niin surullista, kuinka vaan ihmiset jatkavat tämän planeetan tuhoamista ja saastuttamista :(

      Poista