27. joulukuuta 2015

Ei kai tätä joululaiskottelua pidä vielä lopettaa?

Joulumme on ollut hyvin leppoisa ellei suorastaan laiskottelun täyttämä :)

Meille melkein iski "pula-ajan" joulu ;) Aatonaattona oli nimittäin suklaarasiat myyty loppuun!! Kävimme kahdessa kaupassa etsimässä joulusuklaita. Yhtään Fazeria, Pandaa tai Marabouta ei ollut. Toisessa kaupassa oli muutama ranskalainen tryffelirasia ja toisessa pari ruttuista Toffifeeboxia. Toisessa kaupassa tapasin kiireisen miehen, joka oli jo kolmannessa kaupassa ja jatkoi kiireesti kauppalistalla eteenpäin. Siis kauppalista käsitti lähialueen kauppoja, joista hän jatkoi suklaan etsintää.

Vaari oli onneksi ostanut joulukarkit pojille ja appivanhemmat olivat tavoilleen uskollisena hamstranneet ruokatarpeita pienelle armeijalle. Joten joulun kalorit on taatusti kerrytetty vyötärölle ja aikuiset lapset ovat saaneet suklaansa.

Anopin joulupäivän kahvit. Kakkua oli tarjolla noin 1/3 per kakunsyöjä
Kakut ovat ehkä Suomen parhaasta konditoriasta Lohja St. Honoresta.

Tarjoilujen pummiminen olikin tämän joulun tarjoilujemme kulmakivi Stockmannin laatikoiden ohella. Jouluaattona vierailin esikoisen kanssa vanhemmillani ja veistelimme tyynesti kolmasosan vaarin paistamasta joulukinkusta mukaamme. Vaaria oli toki etukäteen varoitettu aikeesta sosialisoida kinkkua. Joulunpäivän aterian söimme anoppilassa ja mukanamme kotiin matkasi melkein kokonainen kakku, lohta kahdella tavalla ja iso porsaanfilee. Vastapalveluksena sosialisoidusta kinkusta, kurvasimme vaarin kautta ja luovutimme hänelle osan anopin lohipaketista. Ruokaakin voi näin kierrättää :)

Kodin jouluvalmistelujen suhteen otimme rennosti. Teimme kevyen siivouksen. Pojat tosin ihmettelivät, että minkä ihmeen takia pitää imuroida, jos ei ole ketään tulossa kylään :D Poikien kanssa laittelimme hiukan joulukoristeita, tosin pääasiallinen koristeemme on joulukuusi. 


Joulukuusi on minulle varsinainen joulumielen nostattaja. Pidän paljon enemmän aidosta kuusesta, mutta helppouden takia tänäkin vuonna koristelimme muovikuusen. Ehkä sitten aito ja oikea kuusi ensi jouluna. En ole koriste- enkä sisustusihmisiä, mutta joulukuusen koristeista on tullut rakkaita. Ostin joulukuussa 2013 paljon uusia joulukoristeita Pariisista ja on ihanaa ottaa ne esille. Uudet bling-bling lumihiutaleet sopivat hyvin yhteen Pariisin koristeiden kanssa. Niitä tehtaillaan ensi jouluksi lisää.

Pariisin koristeita

Aikuisten kesken meillä vietettiin lahjatonta joulua, joten ainoaksi joululahjakseni jäi ystävältäni saama pokkari ja herkullinen suklaarasia. Tosin suklaat söin pahimpaan maailman tuskaan silloin, kun polveni hajosi. Tulivat tarpeeseen! Lapsien totuttaminen vähempään lahjamäärään ja aineettomiin lahjoihin alkoi tänä vuonna. Meiltä lapset saivat lahjakortteja, sukulaisilta ja kummeilta tuli kirjoja ja pienemmille pari kovaa pakettia. Aineettomien lahjojen vastaanotto sujui aika mallikkaasti, vain yksi pieni narina siitä, että olisi pitänyt olla *jotain* enemmän kuultiin. Lapsi tosin ei edes pystynyt määrittelemään, että mitä se jotain olisi ollut :)

Viisihenkisen perheen kaikki joululahjat

Poikien lahjakortteja

Hra Kepponen oli toki jälleen kunnostautunut shoppailussa ja lipsunut lahjapolitiikassa :) Koska ensimmäistä kertaa oli ollut Lego Mindstormit tarjouksessa, ei Hra Kepponen ollut voinut vastustaa. Jos ennen manailin legojen kalleutta, niin nyt olin suorastaan tyrmistynyt. Mutta Hra Kepposen mukaanhan Mindstormsit eivät kuulu lelukategoriaan vaan opetusvälineisiin. Luonnollisesti paketti oli osoitettu opetushenkilökunnalle ;)

Elektroniikan alkeet legojen avulla

Pyhien ohjelma on koostunut syömisestä, lautapeleistä, lukemisesta ja telkkarin tuijottamisesta. Jalkavaiva ei vielä salli liikkumista, joten olen löhönnyt hyvällä syyllä. Katson todella vähän telkkua, mutta nyt olen kunnostautunut varsinaisella maratonilla: reilu kausi Breaking Badia on tuijotettu. Tänään on jo ihan nopeasti välähtänyt päässä sellainen ajatus, että pitäisiköhän tämä laiskottelu jo lopettaa? Onneksi nuo ajatukset ovat jättäneet minut nopeasti rauhaan. Ensi viikolla on vielä pari vapaa päivää :)

Mukavaa sunnuntaita ja tsemppiä niille, joita työt huomenna kutsuvat!

22 kommenttia:

  1. Laiskotellaan nyt vaan urakalla, kun siihen on mahdollisuus :)

    Kiva idea tuollainen sosialisoitu kierrättävä joulu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiskottelu on ihan minun juttuni :) ja mahdollisuudet pitää tosiaan hyödyntää.

      Vaari paistaa minua paremman kinkun, joten kannattaa pummia :) Meillä menee kinkkua muutenkin todella vähän, joten omaa kinkkua ei oikein kannata alkaa paistelemaankaan.

      Poista
  2. Voi namimaiskis mitä kakkuja. Vaikka olenkin kyllästetty suklaalla sisältäpäin, niin noita katsoessa kuola valuu taas....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kyllästetty tuolla suklaakakulla :) Siitä oli vajaa neljännes maisteltu, kun saimme sen mukaamme anopilta. Sellainen päätös tehtiin, että ihan kaikki urakoidaan pois :)

      Poista
  3. Meillä päin kaupoissa näyttää edelleenkin olevan joulusuklaita tarjolla, nyt tietenkin jo alennuksella. Meillä lahjamäärä näytti suunnilleen samanlaiselta. Pojille kirjoja, lautapelejä ja lahjakortteja. Minä sain yhden cd-levyn ja ruokalahjoja, esim. taatelikakkua, kaneliässiä ja hilloja ja näistä olen tosi iloinen. Lego Mindstorms oli meillä lainassa pari vuotta tuttavaperheeltämme ja jonkin verran pojat sen kanssa silloin touhusivat. Nyt legoaika tuntuu olevan jo ohi.

    Meillä jatkuu lomailu vielä 1.5 viikkoa. Joulupäivän laiskottelin niin täysin, että siitä tuli ihan huono olo. Nyt laiskottelen loppuloman vähän aktiivisemmalla otteella eli teen myös vähän jotain enkä vain syö ja lue. Ulkoilu tuntuu olevan minulle elintärkeää, jotta aivoni pysyvät toiminnassa.

    Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itä-Helsinki oli aatonaattona suklaaton ja ystäväni kertoi, että sama juttu oli keskustan Stockkalla ja ruokakaupoissa. Olisi pitänyt suunnata auton nokka kohti Vantaata. Jouduin antamaan kummitytön kotiin joulusuklaat suklaalevyinä.

      Ruokalahjat ovat kyllä ihan parhaita. Itse tykkäisin myös viinistä, mutta mahani ei kestä :(

      Tämän kaiken sisällä löhöämisen jälkeen pieni happi tekisi minunkin aivoille ja kropalle hyvää. Taidan ottaa huomisen tavoitteeksi vaikka viedä roskat tai käydä kaupassa ;)

      Kiitos samoin - mukavaa loppuvuotta!

      Poista
  4. Joulunne kuullostaa ihanalta! Ja niin kaunis kuusi! Meille hamstrattiin kyllä joulusuklaata ihan kiitettävästi :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän ajattelin niin fiksusti, että en osta joulusuklaita ennakkoon kotiin, kun kuitenkin sorrun avaamaan ne. Onneksi nyt sitten suklaata tuli lahjaksi ja anoppilasta luovuttivat meille lisää, ettei jääty herkuitta. Melkein joka vuosi olemme jääneet ilman munkkeja ja nyt näköjään täytyy laittaa to-do-listalle joulusuklaiden hankinta ajoissa.

      Poista
  5. Mäkin nautin vielä vapaasta ensi viikolla- jotta todellakaan löllyämistä EI vielä täysin lopeteta.
    Ehkä jotain pientä...kenties ruokakaupassa/minikävelyllä käyntiä VOISI harkita? Ehkä. Kenties.
    Breaking Bad on super. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain ihan pientä voisi tosiaan tehdä, vaikka viedä roskat tai käydä kaupassa :) Ihmiselle tekee välillä hyvää laiskotella oikein urakalla.
      Minä olen joulun kunniaksi sekä sokeri että Breaking Bad koukussa :D

      Poista
  6. Kaunis kuusi! Ruoan sosialisointi kuulostaa ihan järkevältä. Meillä oli eka lihaton joulu ja hyvin meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä menee niin vähän kinkkua, että ei kannata alkaa paistamaan omaa. Joko sitten kaupan valmista tai mieluumin vaarin paistamaa. Minulla menisi hyvin lihaton joulu, jos kalaa olisi tarjolla. Pelkkään kasvisruokaan ei meidän perhe ole vielä kypsä.

      Poista
  7. Teillä tuntuu olleen ihan paras joulumeininki. :-)

    Breaking Badia en ole koskaan katsonut, mutta vois ehkä harkita, kun on nykyään nuo katsottavat ohjelmat aika vähissä ja hyviä sarjoja kaipailisin.

    Minä havahduin kuusta koristellessani siihen tosiasiaan, että vaikka muuten tykkään yksinkertaisesta, niin kuusi saisi olla mahdollisimman runsas, jopa mieluusti hieman överi. Onkohan mulla jokin amerikkalainen joulugeeni. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut varsin rentoa :)
      Minä olen Breaking Bad koukussa. Syksyllä katsoin Sillan 3-kauden enkä paljon muuta, nyt olenkin sitten tuijottanut telkkua urakalla. Oikein sohvaperunoiden sohvaperuna.

      Minulla on joulukuusen suhteen joku bling-bling-geeni. Olkipukit ja huopasydämet ovat ehdottomasti out - sen pitää olla jotain kimaltavaa tai edes lasia.

      Poista
  8. Hih aivan mahtavaa sosialisointia ja jetsulleen paras asia on, että kaikki tulee syödyksi! Juu ei täälläkään aikuisten kesken lahjoja, tosin vanhemmilta tuli edelleen, kait sitä on heille ikuisesti lapsi.

    Juu täällä vielä rennolla meiningillä, loma on kuitenkin loma. <3

    Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppi on aina kovasti tyytyväinen, kun sillä on meidän pesue, johon uppoaa helposti paljon ylijäänyttä ruokaa :D Kaikki tulee aina syödyksi.

      Kiitos samoin - mukavaa alkanutta viikkoa! Otetaan se rennosti - eikös niin :)

      Poista
  9. Meilläkin oli tänään kierrätettyä jouluruokaa, savustetusta lohesta tehty keitto. Ja iltapalaksi riisipuuroa jota ei ehditty jouluna keittää :)

    Honoreen kotikaupungista Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vielä jääkaapissa kylmäsavulohta, joten luvassa on lohilaatikkoa tai pastakastiketta :) Esikoinen innoistui niin joulutortuista tänä vuonna, että piparit on kokonaan paistamatta, mutta ajattelin että uudeksi vuodeksi voisi tehdä :D

      Poista
  10. Voi noita kakkuja!
    Ihana ruokapolitiikka.
    Meillä on ollut samnalainen ohjelma joulun jälkeen. Lautapelejä ja löhöilyä. Ja yksi Funpark-päivä.
    Lahjakortteja suosisin minäkin enemmän, mutta meillä pojat kyllä vielä ovat vankasti paketti-iässä. Pukkiinkin haluavat uskoa ihan jokainen kolmosluokkalaista myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löhöily on ihanaa. Tänään kävin kokeilemassa töiden tekemistä, sekään ei tuntunut hassummalta. Eli löhöilty on ehkä jo riittävästi :)

      Meillä joulupukkiin ei usko enää kukaan muu kuin minä. Viime vuonna ei uskonut enää edes eskarilainenkaan. Aika mukavasti kävi meilä tuo lahjakortteihin siirtyminen, ehkä ensi jouluna ei tule yhtään valitusta ;)

      Poista
  11. Ihania kuvia teidän joulusta <3 Onneksi ei tarvii tääläkään töihin hosua vaan lasten kanssa saadaan lomailla ja otta rentsisti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Koko perheen rentoilu on kyllä mukavaa puuhaa :) Nauttikaa lomapäivistä!

      Poista