6. toukokuuta 2014

Salviaa!

Pitkä lempiruokalistani saa nyt täydennystä lempimausteistani. Yrteistä suosikkejani ovat rosmariini, kirveli, salvia sekä tuore basilika. Yhdellä isolla tuoresalviaruukulla maustaa useammankin ruuan. Viimeksi meillä salviaa kului salviapastaan ja saltimboccaan.

Nopea salviapasta


Tämä ruoka valmistuu 10 minuutissa. Tarvitset siihen tuoretortelliineja (yhdestä pakkauksesta syö kaksi aikuista), oivariinia, salviaa, valkosipulia, mustapippuria ja juustoraastetta. Sekaan sopii hyvin myös pinjansiemenet.

1. Laita vesi pastalle kiehumaan
2. Silppua salvian lehdet pienemmiksi, murskaa valkosipulin kynsi
4. Sulata oivariini n. 50g kattilassa kuplivaksi, anna hiukan jäähtyä
5. Laita tortelliinit kiehumaan
6. Laita sulaneeseen, kuumaan oivariiniin valkosipuli, salvia ja mustapippuri. Sekoittele hyvin ja anna salvian pehmetä.
7. Lisää keitetyt tortelliinit salviaoivariinin sekaan ja sekoita varovasti.

Tässä on noin 2/3 käyttämästäni salvia määrästä


Saltimbocca
Kanasaltimbocca on päässyt aikaisemminkin blogiini, silloin valmistin sitä ensimmäistä kertaa. Tolkuttoman helppo ruoka, joka valmistuu n. 20 minuutissa.

Tarvitset maustamattomia kanafileitä, ilmakuivattuakinkkua, pippuria, suolaa ja salviaa. Sekä tietenkin sopivat lisukkeet. Tällä kertaa meidän saltimbocat päätyivät suuren salaattipedin päälle. Tämä on helppo nirsoilijaperheen ruoka, koska pannulla paistuu samassa ajassa kanafileet ilman salviaa.

Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Huomio, että ilmakuivattukinkku on aika suolaista. Asettele fileiden päälle haluamasi määrä salvianlehtiä. Omaksi määräkseni on muotoutunut 4-5kpl, kannattaa aloittaa 1-2kpl, jos salvia on vieraampi mauste. Kääri 2kpl kinkkusiivuja fileiden ympärille ja paista kuumalla pannulla.


Hups - kirsikkatomaatit unohtuivat lautaselta

Koska salvia on niin hyvää, kuulisin mielelläni lisää salviareseptejä. Mikä on sinun suosikkisi?

9 kommenttia:

  1. Näyttävätpä ne herkullisilta! Itselleni Salvia on ihan outo. Nimestä ei tule mieleen mitään makumielleyhtymää. Pitäisi varmaan opiskella yrttikasvit ja opetella myös käyttämään niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Eipä ole kaikki yrtit minullakaan hallinnassa, vaikka monista pidänkin paljon. Nyt kesän tullen tekisi mieli taas laittaa oma yrtti- ja salaattitarha pihalle. Salvia on aika voimakkaan makuinen ja tuoksuinen, mutta minä pidän siitä paljon.

      Poista
  2. Mun on pakko kokeilla Kanasaltimboccaa, never heard tuota "ruuan nimeä tai termiä" (olen vissiin ihan out näistä ruokatermeistä) mutta näyttävät helpoilta ja herkullisilta. Kiitos maanmainiolle vinkin antajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, tuolla saa se iänikuinen kanapihvikin ihan uuden maun :) Ruoka on peräisin Italiasta, alunperin siinä on ilmeisesti käytetty vasikkaa, mutta kanasta tulee kanssa ihan kelpo versio.

      Poista
  3. Voi ei, kauhee nälkä ja saltimboccahimo, mutta koitapa löytää täältä ko. aineksia... :( Mutta kuvia voi onneksi katsella ihan tietokoneen ruudulta, ja sitten voin yrittää kuvitella herkulliset tuoksut...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista, kun aineksia ei ole saatavilla :(
      Ei siinä auta muu kuin lohduttautua vaikka kunnon kimchillä.

      Poista
  4. Mä tulin heti katsomaan, että löytyisikö täältä lisää salvia ohjeita, mutta vielä ne tais olla hakusessa :) Itse en ole tehnyt kuin salviavoita (paistanut voita pähkinäiseksi pannulla ja paistanut siihen silputtua salviaa), ja kaatanut sitä sitten pastan joukkoon - niin tagliatelle kuin tuorepasta raviolit (varsinkin ne pinaatti-ricotta) toimivat hyvin salviavoin kanssa, ja tiedän sen olevan omiaan myös vaalealle kalalle "kastikkeeksi", mutta itse en ole kokeillut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehhehhehheeee, hyvin mä taas keskityin :D Niin kuin huomaat, niin silmäni nauliintuivat noihin kanoihin, missaten kaiken muun..... Sori :D

      Poista
    2. Eipä ole tullut mieleen, että salviavoi kävisi valkoisen kalan kastikkeeksi. Pitää ehdottomasti kokeilla!

      Poista