26. toukokuuta 2014

A piece of perfection

Yhden vuorokauden parhaan tunnin Tokiossa vietin latautuen raskaan työpäivän jälkeen Hamarikyu-puistossa.

Akkujen lataus tuli erityisesti tarpeeseen, koska simultaanitulkkini sinä päivänä oli aivan syvältä. Asiakas ilmoitti 30 minuutin jälkeen, että he eivät tarvitse tulkkausta englannista japaniin. En yhtään ihmettele, kun yksinkertaisen pätkään kääntöön meni vähintään kolme kertaa se aika, mitä minulla oli mennyt sen sanomiseen englanniksi. Itse meinasin jo unohtaa, että mitä olin sanonut ennen tulkkausta. Ongelmat lävähtivät silmille siinä vaiheessa, kun asiakkaalla olikin paljon kysyttävää ja halusivat haastaa positiointiamme. Lopulta päädyimme siihen, että yksi työkavereistani ryhtyi tulkikseni ja toinen täydensi vastauksiani japaniksi. Onnistuivat ottamaan minusta kahdessa tunnissa kaikki mehut irti.

Anyways, tunti Hamarikyuissa tuli siis tarpeeseen ja sen jälkeen olin jälleen kuin uusi ihminen :) Paikka on niin rauhallinen ja lumoavan kaunis. Perintaisen japanilaisen puutarhan kauneutta korostaa kontrasti pilvenpiirtäjiä vastaan. Mutta antaa kuvien puhua!


Monissa Tokion puistoissa on pieni sisäänpääsymaksu, samoin Hamarikyussa. Näissä puistoissa on myös rajoitetut aukioloajat.

14 kommenttia:

 1. Oi vau! Näyttää oikealta rauhan tyyssijalta keskellä kaupungin vilinää :)

  ..viikko vielä, ja sitten minäkin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkaupunki kyllä tarvitsee puistoja vastapainoksi betoniviidakolle. Oih, enää viikko. Kaiken varalta toivottelen jo nyt hyvää matkaa. Muta yritän vielä muistaa katsoa, että löytyykö valokuva-albumista sen yhden hyvän onsenin nimi. Siellä olisi ulkoaltaat yhteiset miehille ja naisille.

   Poista
 2. Keidas keskellä kaupunkia. Tuossa ensimmäisessä kuvassa näyttää kuin kaksi kuvaa olisi laitettu päällekäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten näyttää, että olisi joku vähän photoshopannut ja iskenyt kaksi kuvaa yhteen. Kontrasti on aikamoinen :) Tosin toimii hyvin. Ensin katselet vaan puita ja vihreyttä ja kun nostat katseen näkyy pilvenpiirtäjät.

   Poista
 3. Huikean kauniita kuvia, voin kuvitella 1 h riitti akkujen lataukseen! Lucky you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin istunut pidempäänkin, mutta laittoivat mokomat puiston kiinni :( Olisin mielelläni istunut siihen saakka, kunnes aurinko laskee. Yleensä tulin töistä vasta sulkemisajan jälkeen, mutta päätin tuon viimeisen palaverin jälkeen, että en mene enää toimistolle vaan menen puistoon.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Puisto on kaunis ja niin rauhoittava. Se on eri vuodenaikoina varsin näyttävä, aiemmin kukkii kirsikkapuut ja syksyllä tulee osaan puista mahtava ruska.

   Poista
 5. Voi että miten ihana puisto, ja tuo metropolikaupungin ja luonnon kontrasti on niin mahtava, mikä kuvista niin hienosti näkyykin. Sulla oli kait piknik-eväät matkassa, kameran lisäksi. Hyvä kun pääsit puistoileen, ja ihana kun otit mulle näitä kuvia! :) Koska mullehan nää oli, siltä ainakin tuntuu, kun noita hymyillen kattelin ;) Ihanan näköistä, oih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut eväitä matkassa, kun menin suoraan töistä. Mutta rentouttava kokemus oli ilman eväitäkin ja jatkoin siitä suoraan syömään :)

   Olen ollut ihan kuin japanilainen, räpsinyt kaikesta kuvia :D En jaksanut kantaa kameraa, mutta ihan kelpoja otoksia tulee kännykälläni. Sieltä löytyisi vielä kuvia kahdesta japanilaisesta illallisesta, vanhan kodin ympäristöstä, kolmesta temppelistä, yhdestä puistosta ja sokerina pohjalla salakuvailin kahta japanilaista hääparia perinteisissä puvuissaan.

   Poista