28. toukokuuta 2014

Hullu tiedemies on vihdoin onnistunut!

Kyllä pikkukepposet tietävät, miksi sää voi vaihdella vuorokaudessa 20 astetta. Siihen ei ole muuta selitystä kuin, että hullutiedemies, joka haluaa säävaltiaaksi kiristääkseen koko maapalloa, on vihdoin onnistunut kehittämään sääkoneen. Se mahdollistaa sen, että maanantaina oli niin kaunis ja helteinen päivä ja +28 astetta ja tiistaina olikin sitten +8.

Onneksi meteorologit osasivat ennustaa hullun tiedemiehen hommat ja ehdimme nauttimaan hellejakson viimeisestä päivästä. Minultahan muut hellepäivät menivät Japanin matkan takia sivu suun.

Maanantaina menimme töiden jälkeen mummolaan uimaan ja saunomaan. Esikoinen meni heti uimaan, ennenkuin saunassa oli kiukaan alla edes tulet. Ihmettelin, että kuinka poika tarkenee aina vaan uida ja uida. Noh, helposti! Mittaria ei ollut mukana, mutta vesi oli vähintää 20-asteista. Koko perhe, mukaanlukien vilukissat kuopus ja hra Kepponen, tarkenivat hyvin uida. Työkaveri kertoi, että heidän mökillään oli vesimittari näyttänyt +24.

En muista, että olisin koskaan elämässäni uinut toukokuussa näin lämpöisessä vedessä! Pakko olla sääkoneen ansiota :)


Uimisen lisäksi suurta huvia on vikkelien vesimittareiden pyydystäminen saunakauhalla. Jos ei saa vesimittaria kiinni, niin sitten pitää tyytyä simpukkaan.


Aika hurjaa, että samaan aikaan kukkii omenapuut, sireenit, kielot ja ahomansikat. Kun astuin autosta ulos mummolan pihalla, kuului pelkkää linnunlaulua ja kielot tuoksuivat huumaavasti. Oi, mitä onnea se olikaan!


Reissun lopuksi grillasimme makkaraa ja joimme Jaffaa. Ihan loistoretki!

Nyt odottelemme kiristyskirjettä hullulta tiedemieheltä. Minä ainakin olen valmis maksamaan siitä, että hyvät ilmat tulisivat takaisin! Huomisesta voisin maksaa vaikka tuplahinnan ;)

24 kommenttia:

 1. Jokseenkin hassua että ensin kärsimme helteen aiheuttamista vahingoista ja sen perään seuraavana yönä pakkasen :D Tätä on Suomi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä meni ihan pakkasen puolelle. Oho! On nämä kelit kyllä kummalliset :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen kesäpäivä. Mutta aika hurja kyllä tuo yhden yön muutos!! Huh. Toivottavasti kesäkuu viimeistään tuo lämmöt takaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista keliä oli yli viikon. Itse ehdin nauttimaan tuosta yhdestä ihanasta illasta. Siksi se varmaan tuntui sitäkin suloisemmalta.

   Minulla on koko kesäkuu töitä, että jos se kiristyskirje tulee niin toivon lämmintä vasta juhannukselta alkaen ;)

   Poista
 3. Aika kesästähän se jo tossa oli! Ja järvivesi kyllä tosi lämmintä, ei ilmeisestimitään jättisuuria järviä jos yli kahenkympin meni. Meillä on tossa vieressä pikkujärvi ja talviturkin on käyny kastamassa vaan Poika…mää en Tipua uskaltanu vielä viedä lähellekään..:P Ois kannattanu…niin ja 1/4 osa perheestä oli helteet Puolassa…vaikka ei ois sekään kyllä uimaan vielä uskaltanu, onhan vasta toukokuu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä ihmettelin sitä, että kuinka lämmintä järvivesi oli kesäkuun alkupuolella ja nyt meni ne ennätykset aivan rikki.

   Kyllä se niin on, että uida pitää aina kun vaan kykenee, sillä kesästä ei ikinä tiedä. Viime kesänä meidän meriuintikausi stoppasi aivan äkisti. Oli kunnon ukkosmyräkkä ja tuuli ja vesimassat sekoittuivat niin, että yhdessä yössä uimakelpoisesta vedestä tuli törkeän kylmää :(

   Poista
 4. Voisiko se hullu tiedemies järjestää yo-juhlapäiväksi sateetonta ja vähän lämpimämpää? Olisin kovin kiitollinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se hullu tiedemies lähettää kiristyskirjeen, niin mä maksan pienet lunnaat poudasta ja kivasta kelistä lakkiaispäivälle.

   Myöhäisllalle tilaan ihan vaan henkilövahinkojen minimoimiseksi huonot kelit :) Eipä tule sitten juhlivien teinien mieleen uida koulunpäättymisen kunniaksi, jos tulee rakeita ;)

   Poista
 5. Olihan tuo muutos säätilassa aika nopea, todellakin hullu tiedemies. Maanantai-iltana kävelin myöhään kotipihallamme mekko päällä ja muutaman tunnin päästä tästä eli tiistaiaamuna lähdin fillaroimaan töihin tuulipuku päällä ja hanskat kädessä. Minä en ole moneen vuoteen uinut Suomessa kesällä...Pärnussa uin viime kesänä merivedessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hurja muutos säätilassa!
   Minä olen joka kesä uinut, välillä on ollut niin hyviä uimakesiä, että olemme uineet kyllästymiseen saakka meressä tuossa lähirannalla. Toivottavasti tulisi taas sellainen uimakesä! Olen lapsena käynyt Pärnussa ja siellä on kyllä ihana ranta. Olenkin suunnitellut, että olisi kiva tehdä joskus kesälomamatka sinne koko perheen voimin.

   Poista
 6. Aivan ihanaa kesäfiilistä :) ON se kyllä perin outoa, että taas saa palella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottavan kylmää on kyllä ulkona. Saisi tulla vähinään 10 astetta lisää lämpöä, enkä pitäisi pahakseni sitä 20 lisäastettakaan :)

   Poista
 7. Koskahan meikäläinen heittää talviturkin? Muistaakseni en edes viime kesänä uinut meressä/järvessä.
  Toivotaan parempia ilmoja lomien alettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä vedet jäähtyvät todella nopeasti, joten seuraavaa talviturkinheittomahdollisuuttaa joutunee jonkin aikaa odottelemaan. Minä heitin talviturkin viime vuonna kesäkuun alkupuolella ennen 10.6. Yleensä talviturkki on lähtenyt vasta juhannuksena tai heinäkuussa.

   Todellakin toivon hyviä kesäkelejä, tarkoituksenamme on mökkeillä ainakin pari viikkoa ja se olisi niin paljon mukavampaa kivassa säässä kuin sateessa :)

   Poista
 8. Hullu tiedemies on tästä lähin mun lemppariteoria näihin ilmastomuutoksen outouksiin!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ainakin helpompi lapsen selittää kuin vaikka ilmastonmuutos ;)

   Poista
 9. Ja mä en ole heittänyt talviturkkia moneen vuoteen! :D Ihana retki teillä ollut, ja onhan tuo luontokin tosiaan aika ihmeissään nyt hullun tiedemiehen sää-kepposista.
  Kiitos muuten noista Japani-postauksista, tosi kiinnostavaa luettavaa ja kauniita ja hauskoja kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, että talviturkki on oikein vuosikertamallia :) Meillä taas on ollut esikoisen kanssa usein kisa, että kumpi ui kesän aikana useammalla rannalla. Minähän sen yleensä häviän, kun tosi kylmät vedet jää väliin enkä myöskään ui sateeella.

   Kiva, jos tykkäsit Japanipostauksista. Kuvia olisi vielä jäljellä ainakin pariin postaukseen.

   Poista
 10. Mä en ihan 30 asteen helteitä kaipais, mutta sellainen 20 asteen kesäkeli olis ihan kiva :) Sitä odotellessa sitten, vesisateessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan tehdä sellainen melkein kompromissi, laitetaan 24 astetta. Siihen ei vielä läkähdy, mutta vedet lämpenisi kivasti.

   Poista
 11. Sama huomio meillä, järvivesi oli ainakin 20 asteista - ihan parhautta! Ihan huikeaa oli viime viikon etu-kesä....ja shokkihoitoa tämä viikko näissä helvetillisen arktisissa olosuhteissa. Ensi viikon lämpöaaltoa odotellessa........! Valoisaa loppuviikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi oli tosiaan aivan yllätyslämmintä. Onneksi tuli kokeiltua :)

   Todella epämiellyttävät kelit nyt vapaapäivänä. Olemme pyörineet koko päivän sisällä ja meno alkaa olla sen mukaista. Toivottavasti edes poutaantuu pian!

   Poista