13. toukokuuta 2014

Tylypahkan tuliaiset kepposille

Kävimme miehen kanssa WB:n Harry Potter studiolla Lontoossa, joka on tämän tarinan alkupiste.

Tarkemmin ottaen tarina oikeastaan alkaa Tylypahkan yöstä. Siihen liittyen poikien -etenkin esikoisen- kiinnostus pöllöihin.

Tylypahka

Tylypahkassa mietimme, että pöllö olisi mitä upein tuliainen kotiin. Oikea Hedwig! Harmi, ettei pöllöjä voi tuosta vaan hankkia eikä pitää lemmikkinä. Tämä ei tietenkään koske erikoistaikapöllöjä, jotka tulevat suoraan Tylypahkasta.

Taikapöllöistä emme tienneet yhtään mitään, kunnes seuraavana aamuna kohtasimme sellaisen. Kohtaamispaikka oli varsin yllättävä - hotellihuoneemme!

Odottamaton vieras - Hedwig!

Hedwig istui nojatuolilla odottelemassa heräämistämme. Se oli kuullut keskustelumme Tylypahkassa ja päättänyt lähteä mukanamme kotiimme Suomeen. Hedwig ei ole aikaisemmin käynyt Suomessa. Hetken aikaa sulattelimme tätä uutista. Mikäs siinä, tervetuloa Kepposjoukkoon Hedwig.

Hedwig ei ollut ikinä tehnyt päivälentoa Lontoossa, niinpä se päätti lähteä mukaamme tutkimaan Lontoota. Ensimmäiseksi suuntasimme London Bridgelle katselemaan maisemia ja etenkin Tower bridgea.London bridgeltä kolmen hengen seurueemme jatkoi kävellen ja lentäen Thamesin vartta pitkin Tower bridgelle. Ihailimme näkymiä.


Aurinko paistoi välillä ihanan lämpöisesti ja kirkkaasti. Niinä hetkinä Hedwig halusi hakeutua varjoon.


Menimme koko porukka hissillä Tower bridgeen katselemaan maisemia pöllöperspektiivistä.


Hedwigiä alkoi kiinnostamaan Tower of London.


Sovimme, että Hedwig lähtee lentokierrokselleen Toweriin ja me hitaat matkaamme jalan Towerin porteille, jossa tapaamme.

Enpä olisi uskonut, että pöllötkin haluavat selfien :)

Hedwig-selfie Towerin edustalla

Tower of Londonin jälkeen suuntasimme St. James' puistoon evästauolle. Sieltä siivekkään oli helppo tehdä tarkastuslento Buckingham palatsin yllä. Siivettömät tyytyivät lepuuttamaan jalkojaan.

Jaettu lounas

Sitten olikin jo aika lähteä lentokentälle. Kotimatka sujui hyvin ja Hedwig malttoi nukkua rauhassa laukussa. 

Pojat ottivat innokkaina uuden Hedwigin vastaan. Harvoin sitä tulee vieraita Tylypahkasta saakka! Seuraavaksi on odotettavissa pientä kähinää siitä, että kenen pojan mukaan Hedwig lähtee huomenna.

10 kommenttia:

 1. Iiiiihana postaus!!! Ja kyllà oli mieluinen tuliainen tuollainen Hedwig.

  VastaaPoista
 2. Haha! Mahtis postaus :) Taas täytyy kehua, miten paljon pidän tästä sun pilke silmäkulmassa kirjoitetusta blogista. Ja oli varmasti mieluisa "vieras" pojille tämä Hedwig!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi ihanasta kommentistasi :)
   Hedwig on varsin tervetullut vieras perheeseemme. Hedwigillä seikkailut jatkuu, huomenna on varmaan päiväkotipäivä edessä Hedwigilläkin.

   Poista
 3. Sun blogisi on kyllä ehdotonta blogien aatelia :)

  -mariia h-

  VastaaPoista
 4. Minulle tuli Lontoo-kuume tämän postauksen jälkeen. Alkuvuodesta ajattelimme, että menemme kesällä Lontooseen koko perheen voimin, mutta nyt olemme kuitenkin päätymässä Tallinna-Tartto linjalle. Mutta nyt kuin näin nämä kuvat...voi ihana Lontoo!

  Mainio Hedwig!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos käytte Tallinnassa ja Tartossa lasten kanssa, niin mielelläni lukisin matkaraporttia. Meidän lapset eivät ole ikinä käyneet Virossa. Olen itse ollut niin laiska Tallinnan matkaaja ettei ole tullut vietyä lapsia sinne. Olen vähän harkinnut, että vuoden 2015 perhematka voisi suuntautua autolla Viroon. Itseäni kiinnostaisi erityisesti Saaremaa, mutta vähän epäilen, että pojat eivät lämpene heinäkattosten talojen ja maisemien bongauksesta, joten pitäisi kehitellä vähän menevämpääkin ohjelmaa.

   Poista
 5. Iiik, mihinkä mun kommentti katosi? Mutta sitä vaan olin sanomassa, että sattupa käymään mieletön mäihä, että Hedwig juurikin teidän hotellihuoneeseen sattui lentelemään! Ja että onpa teillä kyllä ollut mainiot päivät Lontoossa, kuvat kertoo niin paljon, ja varsinkin tuo viimeinen kuva eväsretkeläisistä sai minut jotenkin sillain kummalliset jopa hörähtelemään, miksipä lienee :D))

  Tietkös muutes mitä, olen yht äkkiä huomannut haaveilevani Japanin matkasta. Siis minä, englantia solkkaava jättiläinen, joka yleensä haaveilee valkoisesta hiekasta ja kirkkaista vesistä, Malediiveistä ja jopa Dubrovnikista, mutta että Japanista.... Ja jostain kumman syystä tekä pääsee monesti niihin ajatuksiin mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tuuria, että Hedwig juuri meidän juttuja kuunteli ja päätti liittyä meidän seuraamme. Oiskohan se arvannut, että mä olen niin hyvä kuvaamaan, että tulee laatuluokan pöllöselfiet ;)

   Japani on mielenkiintoinen matkakohde. Tässä samaan aikaan muuten alustavasti katselen lentoja Tokioon. Todella pahasti vaikuttaa siltä, että ensi viikoksi olisi lentokoneistumista tarjolla :( Niin, että otatko äkkilähdön seuraksi?

   Mutta kyllä mä valitsisin silti loman Dubrovnikissa, voisin muutaman päivän hyvin lepuuttaa itseäni niissä maisemissa ja sitten suhauttaa autolla jonkun lenkuran. Malediivit olisi upea, mutta mä en millään meinaa jaksaa noin pitkä matkoja.

   Poista