24. toukokuuta 2014

Tokiolaisessa ruokakaupassa

Tokiossa on paljon pieniä kauppoja, jotka ovat auki ympäri vuorokauden. Niiden ruokavalikoima on suppea. Isoja ruokakauppoja on huomattavasti harvemmassa. Sattumalta osuin hiukan isomman ruokakaupan kohdalle ja päätin ikuistaa osan valikoimasta.

Aloitetaan kierros kylmästä pullotetusta teestä. Valikoima oli varsin hyvännäköinen. Oma suosikkini on oikean alakulman tee, jonka nimi on muistaakseni uron. Sitä tarjoillaan yleensä aina asiakaspalavereissa. Ensimmäisenä iltana ostin epähuomiossa viereistä tummempaa versiota. Yök!


Laiskan kokin tai kiireisen offisu ladyn elämän pelastaa kaupan valmisruokahyllyt.

Ensin katsaus friteerattuihin tuotteisiin sekä muutamiin yakitori-vartaisiin. 

Lisää yakitori-vartaita

Aikoinaan ostin joskus kotiin noita valmiita yakitoreja. Niiden lisäksi ostin paistettuja dumplingeja. Niitä oli tässäkin kaupassa.

Tarjolla oli myös erilaisia nuudeliannoksia

Sekä tietenkin sushia.

Maitohyllykin piti ikuistaa, koska aikoinaan maitoja oli muistaakseni yhtä mallia rasvaton ja yhtä mallia "punainen maito".

Kaupan hedelmäosasto oli pettymys. Yleensä vihannesosasto on hyvä ja hedelmävalikoimaa täydentävät Uudesta-Seelannista ja Australiasta tuodut tuotteet. Mutta viis nyt terveellisestä, loikataanpas suoraan snäckki-osastolle. Tavallisia perunalastuja olisi tietenkin saatavilla. Kukas nyt niitä syö, jos on tarjolla kuivattua kalaa?!? Petollisimmasta päästä ovat sellaiset snackssekoitukset, joissa on kuivattuja kaloja seassa. Koko pussi nimittäin haisee aika pahalta. Toki kalojen lisäksi on erilaisia pähkinä- ja ties-mitä-pallura-sekoituksia.

Ei muuta kuin pari tölkkiä Asahi-olutta ja fisut ja töllön ääreen ;)


Tiskaus sujuu kuin tanssi, kun käteen vetäisee vaaleanpunaiset muovihanskat. Jos pinkki kyllästyttää, on saatavilla myös mintunväriset. Pahus, kun oli L-koko loppu noista pinkeistä :(

Suomeen vietäväksi ostin pieniä herkkuja. Mietin kyllä, että pitäisikö ostaa pussi kuivakalaa ja järjestää kaikkien aikojen blogiarpajaiset ;)

Ihanaa viikonloppua!

10 kommenttia:

  1. Johan on valikoimaa kaupassa! Arpajaisia odotellessa :)

    Mahtavaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivatut kalat jäivät kauppaan, mutta eihän sitä tiedä, vaikka tuolta kassista löytyisi jotain melkein yhtä eksoottista arvottavaa :)

      Suomessa on kuulemma ollut aivan mielettömät kelit, aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
  2. Uih mikä teehylly!! Olisin ostanut tuon tyhjäksi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen joutunut toistaiseksi vähentämään teenkin juonnin minimiin :( Mutta pitihän sitä pikkaisen maistella ja vihreä tee tuntui olevan varsin vatsaystävällistä.

      Poista
  3. Kivasti eri näköistä kuin meidän kaupoissa. Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valikoima oli niin hyvä, että vakavasti harkitsin mikroruoka-ateriaa hotellihuoneessani :)
      Suomessa on kuulemma säät hellineet, mukavaa hellesunnuntaita sinulle.

      Poista
  4. Hehe :) Mun mielestä tää kyllä osoittaa miksi ruokakaupassa käynti on yksi viihteellinen ohjelmanumero reissatessa. Kaverimme toi juuri kimppapurjeveneeseemme viskipullon Japanista. Kokoa oli ehkä vaatimattomat 3 litraa, joten veikkaan, ettei meiltä lopu juomat heti kesken. Itselle kyllä kävi sen verran köpelösti viikonloppuna, että nukahdin lapsia nukuttaessa ja se ensimmäinenkin lasi jäi testaamatta. Tiedä vaikka juomme samaa "laatuviskiä" vielä parina seuraavanikin kesänä...
    Tuollainen kala-snack olisi kyllä mielenkiintoinen tuttavuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on kiva reissuilla käydä ruokakaupoissa, etenkin jos on sellainen maa, jossa on paljon tuoreita mereneläviä myynnissä. Kiva ihastella valikoimaa.

      Japanilainen viski ei välttämättä ole mikään elämys :) Tosin kyllä niistäkin löytyy ihan kelpo yksilöitä. Ainakin jos vertaa Japanissa saatavilla ovien viinien laatuun. Ja kyllähän määrä korvaa laadun ;)

      Poista