31. elokuuta 2013

Viikon tätimekko

Vaatekaapin läpikäynti se jatkuu vaan... Tällä kertaa kotiin/töihin/kiertoon arvioitavaksi pääsi 2-3 vuotta vanha kesämekko. Käyttökertoja mekolle on tullut aika vähän, hiukan tylsän ulkonäön ja värin vuoksi. Mekko on lisäksi melkein liian rento käytettäväksi asiakastilaisuuksissa, koska yläosa on neulosta. Ensimmäisenä ajatuksena oli, että mekko lähtee kiertoon - mutta koekäytön kautta.

Pidin mekkoa tällä viikolla kahdesti. Istanbulissa ilman sukkahousuja, koska lämpöä oli +34. Toisella ulkoilutuskerralla pystyin sentään laittamaan ohuet sukkahousut. Ulkonäköä parantaisi korkokengät, mutta olin liikkeellä matalammilla kiilakoroilla edellisestä reissusta viisastuneena.

Kuvissa mekko on käytettynä ja ryppyisenä.


Mekko on ihanan vilpoisa päällä, ei rypisty helposti, mukava pitää ja joustaa. Tuskin yhtä leppoisaa työvaatetta löytyy helposti. Sen perusteella voisin jättää mekon kuumien kelien työvaatteeksi. Mutta tuo ulkonäkö ei varsinaisesti miellytä.

Tässä se on nyt keski-ikäisen valkoisen naisen ongelma:
Uhratako tyylikkyys/vähäinen trendikkyys vai mukavuus?
Eli pitoon vai poistoon?
Odotan kovasti mielipiteitänne :)

Ostin mekkoon sopivan kaulakorun katseenvangitsijaksi, kun mekko kuitenkin oli päälläni kahdessa tapaamisessa. Kaapin pengonnassa otin käyttöön olkalaukun vuodelta 2000. Pieni huolto tekisi hyvää, mutta laukku on kovasta käytöstä huolimatta vielä ok kunnossa ja sisuksiltaan toimivin työlaukku ikinä.

Tämä on minusta ihana koru :)

19 kommenttia:

  1. Mekon alaosa on aivan loistava, mutta minä tuunaisin vähän yläosaa. Minä vaihtaisin yläosan väriksi valkoisen (sinähän olet näppärä Kepponen) ja käyttäisin sen kanssa jotain isoja pinkkejä koruja tai laittaisin rintaan värikkään kukan. Tai sopisihan myös kokonaan pinkki yläosa.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköinen mekko; minusta sopiva tuollaisenaan. Itse en mekkoja tai hameita pidä, mutta mekoksi tuo on hyvä :) Mukavuus menee minusta edellä. Tietysti jos kaikki muut työpiireissäsi kulkevat tummissa puvuissa/jakkupuvuissa, niin sitten tuo mekko saattaa olla liian rento, mutta muutoin ei.

    VastaaPoista
  3. jos siihen lisäisi lyhythihaisen jakun ja kylmemmällä pitkähihaisenkin jakun, niin tulisi lisää särmää. :) Kiva mekko minusta.

    VastaaPoista
  4. Kirppu:
    Olen muutaman kerran katsellut mekon yläosaa, kun tekisi mieli vähän ottaa sisään siitä, mutta materiaali vaikuttaa sellaiselta, että en ole uskaltanut koskea siihen. Todennäköisesti purkautuu käsiin.

    Rintakukka kuulostaa kivalta idealta ja toisi eloa yläosaan. Pitääpäs katsella, että mistä löytyisi mekkoon sopiva.

    Minulla on niin vähän ruskeita vaatteita, että aika huonosti olen osannut yhdistää siihen muita värejä kuin mustaa ja valkoista. Pitääpäs kokeilla. Keltainen voisi olla kiva.


    Aake07n äiti:
    Kiitos :) Itsellänikin on tapana suosia mukavuutta. Sitten välillä, kun suosin jotain itselleni ei-niin-mukavaa, niin se tuntuu pieneltä kärsimykseltä. Tyyliin korkokengät painaa jalkoja tai jakkupuvussa selkä on nahkea.

    Istanbulissa ei ollut alipukeutumiskriisiä. Miehillä oli harmaat tai vaalea housut ja lyhythihaiset kauluspaidat, naiset olivat kesämekoissa. Toisessa paikassa oli oman väen keskuudessa hiukan sellainen olo, että oli voinut olla se jakkupuku, kun miehet olivat vaaleissa kesäpuvuissa (tosin ilman kravaattia). Toisaalta asiakkaan edustajilla oli farkkuja ja t-paitoja :) Mustan pukukansan keskellä mekko voisi tosiaan näyttää alipukeutumiselta. Onneksi minulla on hyvin harvoin noita tummapukutilaisuuksia, ei ole mun juttu.


    Anonyymi:
    Kiitos :)
    Tuon pitkähihaisen jakun yhdistäminen voisi olla myöhempään syksyyn sopiva idea. Silloin mekkoa voisi pitää mustien sukkahousujen ja sirojen nilkkureiden kanssa pidempäänkin. Olisikin aika näppärä, omalla toimistolla ilman jakkua ja balleriinojen kanssa ja sitten vaan jakku päälle ja kengät vaihtoon ennen asiakaspalaveria.

    Minä (ja pojat myös) kuulumme kuumaveriseen ja helposti hikoilevaan kastiin. Kuljemme selvästi keskivertoa kevyemmin pukeutuneena aina. Tuollaisilla +20 yli keleillä en sisätiloissa voi mitenkään pitää kahta yläosaa päälekkäin, mulle tulee aivan tappokuuma ja sitten alkaa hiki valumaan :( Noissa yli +25 keleissä en ole vieläkään keksinyt, että millä sen otsan, niskan ja päänahan hikoilun voisi lopettaa :(

    VastaaPoista
  5. Kaunis mekko, mutta tuntuu että pehmeä yläosa kaipaisi alleen jykevämpiä liivejä. Nyt rypytys osuu väärään kohtaan.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi:
    Kaula-aukko ei minusta ole riittävän avara ja/tai rypytys riittävän pitkä, että se mitenkään osuisi rintojen kohdalle -ainakaan minun mittasuhteilla :(

    Minä olen siirtynyt tässä liiviasiassa pysyvästi one cup minizer malliin. Tosin alla kyllä voisi olla ne kaksikertaisesta kankaasta tehdyt, niiden kanssa moni vaate näyttää himpun paremmalta.

    VastaaPoista
  7. Kaunis mekko. Jos siihen liittäisi kauniin ja vähän näyttävämmän kaulakorun, niin voisiko se tuoda siihen vähän sielua ;)

    VastaaPoista
  8. maiju:
    Kiitos :)
    Täytyy jatkaa korukokeiluja ja kokeilla Kirpun ehdotusta rintakukasta. Aika montaa korua olen kokeillut, mutta vielä ei ole löytynyt sitä ehdotonta hittiä. Ehkä se vielä putkahtaa vastaan :)

    VastaaPoista
  9. wonderful necklace:)
    please visit me in free time:)
    http://mesmerize87.blogspot.com/

    VastaaPoista
  10. Samaa mieltä edellisten kanssa yläosan suhteen. Olisiko yksi vaihtoehto pitää mekkoa talvella huivin ja neuletakin kanssa?

    VastaaPoista
  11. Mieleeni tulisi lisätä tuohon kankaiden yhtymiskohtaan leveä vyö. Saisiko sillä ryhtiä?
    Tai jos tuunaisi mekosta hameen poistamalla koko yläosan?

    VastaaPoista
  12. Tykkään alaosasta kovasti! Mutta koska mä olen mä, enkä ikinä hiffaa vaatteissa sitä "jujua" tai mikä istuu ja mikä ei, niin en myöskään osaa sanoa, mitä yläosalle pitäisi tehdä :-D (jep, tampio mikä tampio) Mutta alaosa on kiva!

    VastaaPoista
  13. Thanks Mesmerize :)


    Ä.Hupulainen:
    Jakku tai neule varmaan kätkee mukavasti yläosaa.


    H-P:
    Olen miettinyt ihan samaa, että mitä jos leikkaisin yläosan suurimmaksi osaksi pois ja lopusta tekisin simppelisti kuminauhakujan hameeseen. Varmaan tämä on sitten se viimeinen ratkaisu. Ehkä sitä ennen kokeilen vielä yläosa värjäystäkin :)

    Vyön kanssa on vähän ongelma, kun se ei tulisi vyötärön kohdalle vaan hiukan tuohon rintojen alapuolella. Mutta aion kuitenkin testatailla.


    Pohdiskelija:
    Jotain sellaista tuossa yläosassa on, että se ei istu. En minäkään tiedä, että mikä siinä on vikana. Itse mietin ensimmäiseksi, että pitäisiköhän se yrittää värjätä mustaksi, mutta silloin pitäisi purkaa alaosa irti, joka on taatusti todella hankala saada takaisin kiinni. Mutta nyt on muutamia ideoita, kuinka sitä voisi tuunata :)

    VastaaPoista
  14. No niin nainen, sulla on kaappi täys vaatteita, tästä sä voisit luopua :)

    Tuo yläosa ei istu mitenkään, ja jos vaikka asiakastapaamista ajattelee, niin se yläosahan siitä nimenomaan näkyy, ei kauniisti hulmuava helma. Omasta mielestäni tuo ruskea väri sopii hyvin kuulalle ihollesi, mutta yhdistettynä jyrkkään mustavalkoiseen kontrastiin - kumpikaan ei toimi. Minusta tuo mekko roikkuu lähes rumasti päälläsi, eikä mitenkään imartele muotojasi, vaan tekee yläosasta roikkuvan, alaosasta isomman ja kokonaisuudesta pötkylän. Tämä kannattaa laitta kiertoon, ja antaa mahdollisuus niille muille vaatekaappisi pohjille :)

    Nim.merk. hän, jolla on kolme siskoa ja käly, ja siksi vastaa hirmurehellisesti kysymykseen "miltä tää näyttää?" :tup

    VastaaPoista
  15. Minä pitäisin mekon. Yläosan piristykseksi voisi kokeilla afrikkalaistyylisiä runsaita koruja kaulaan sekä ranteeseen. Sellainen jossa olisi seeproja voisi olla näyttävä ja hauska :) Aiemman kommentoijan ehdotus rintakukasta kuulosti hyvältä.

    Kaunis laukku!

    VastaaPoista
  16. Unohdin signeerata viestini, edellinen tuli Nooralta

    VastaaPoista
  17. Haltiakummi:
    Kiitos napakasta mielipiteestä :)
    Minä harkitsen nyt jälleen vakavasti mekon heivaamista... ehkä ensin otan vielä tuunauskierrosyrityksen.


    Noora:
    Afrikkalaiset korut kyllä kuulostavat hauskalta idealta :)

    VastaaPoista
  18. Pidä ihmeessä, kaunis mekko!

    VastaaPoista