15. elokuuta 2013

Kommelluksia ja sattumuksia

Nyt tuntuu taas siltä, että kommellus ja sattumaputki virtaa vuolaasti. Kaikki tämä parin päivän sisään.

Episodi 1 - jääkaappi
Ovi on pitänyt kummallista naksuntaa. Toimeentarttuva henkilö olisi tsekannut asian heti. Meillä päätettiin odottaa huomiseen. Tai siihen saakka, kunnes alasarana murtui. Mies sai aika hyvin aseteltua oven rikkinäisen saranan varaan, kunnes...

Keittiöstä kuului kauhistunut huuto: "Äiti, auta äkkiä! Jääkaapin ovi kaatuu mun päälle! "

Ääni kuului kauhistuneelle keskimmäiselle, joka kannatteli kaikilla voimillaan päälleen kaatuvaa jääkaapin ovea. Sen jälkeen ovi on yrittänyt ottaa matsin jokaisen perheenjäsenen kanssa. Mies ylittää kohta hätäfiksauskekseliäisyydessä minut, meillä on nyt munalukko jääkaapin ovessa - tosin saranan virassa.

Lukittu jääkaappi


Episodi 2 - superpikaviisumi
Kansainvälisessä vientiyrityksessä on myöskin lykätty asioita (tällä kertaa en minä). Pitäisi päästä reissuun ja saada viisumi. Homma oli niin myöhässä, että olin varma, että se ei onnistu (ja saan jäädä nauttimaan omasta kodista).

Matkatoimiston virkailija teki supersuunnitelman: minä äkkiä kirjoitan kohdemaan viisumiosastolle anomuskirjeitä hra Yurylle, matkatoimisto ostaa agentilta suositukset ja lähetystöltä pikakäsittelyn, minä vien kaikki lippulaput itse matkatoimistolle tänä aamuna ja klo 12 kuriiri on suurlähetystöllä. Maanantaina viisumi tulee minulle kuriirilla klo 15. Lento lähtee klo 18. Ei kuulosta aivan pomminvarmalta.

Sitten piti saada vielä lentolippu. Matkatoimistovirkailija näki, että lennolle oli yksi myymätön paikka, mutta hän ei saanut sitä auki. Paikka on jollakin muulla prosessissa.  Ei lennon lentoa. Voitais odotella, jos paikkaan ei tulekaan varausta tai laittaa minut jonoon. Tuli ajatus, että onkohan paikka minulla auki webin kautta. Virkailija sanoo, että nyt sikana vauhtia ja yritystä kehiin. Puhelimesta kaiuntin päälle ja virkailija kimittää mulle ohjeita miten se tilaus tehdään nopeasti ja samalla hän yrittää avata paikkaa. Avokonttori raikuu tätä kälätystystä, kunnes saan paikan.

Tuskan hiki jatkaa valumista siinä vaiheessa kun alan kirjoittelemaan anomusta Yurylle ja metsästämään firman kirjepaperia ja virallista leimaa. Alan loputtoman soittorumban "rva Kepponen tässä hei, tiedätkö mistä saan viisumin liitteeseen firman virallisen leiman ja kirjepaperia".

Pahoittelen avokonttorin vieruskavereille tuottamaani päivän melusaastetta.


Kai firman leiman korvata Mustanaamion hyvällä merkillä viisumianomuksessa?Episodi 3 - herkullinen jälkiruoka
Koska toi viisumihässäkkä kävi hermoille, päätin poikkeuksellisesti ottaa ruokalassa myös jälkiruuan. Se oli marjarahkaa, mutta aivan ihmeellistä lirua. Viereen oli laitettu mukeja, jotta sitä voisi juoda. Lirurahkan vieressä oli uusi kaukalo mukavan paksun näköistä rahkaa, jossa ei tosin juuri marjoja näkynyt. Vetäisin jälkiruokakupin aivan täyteen :)

Ensimmäinen lusikallinen rahkaa oli aika unohtumaton kokemus. Se oli aivan hirvittävän pahaa. En kehdannut käydä sitä siinä ruokapöydässä syleksimään, joten nielaisin ja hörppäsin kaverin vedet päälle. Hyi kauhea! Maku oli kyllä jotenkin tuttu. Olinhan juuri äsken syönyt tuota "herkullista marjarahkaa" kanankoiven päällä.

Oli lipsahtanut chilikermaviilimajoneesikastike jälkiruokapöytään.


Episodi 4 - passikuva
Illalla vähän ennen kahdeksaa pääsin vihdoin hankkimaan passikuvaa sitä viisumianomusta varten. Tukka oli tihkusateesta lytyssä ja naama kiilsi. Päätin olla piittaamatta. Mielessäni kuitenkin pyöri rapistuminen ja mietin, että jos ottaisin passikuvan vaikka 15 vuoden takaa ja vertaisin nykyiseen, niin tunnistaisiko kukaan samaksi henkilöksi.

Plaseerasin ahterini valokuvaamon penkkiin ja yllättäen myyjä kysyi, että anteeksi kun utelen, mutta oletko käynyt xx yläastetta? What, no olenhan minä. Myyjä oli minua vuoden nuorempi ja meillä oli yhteisiä kavereita. Olen päässyt yläasteelta vuonna 87, enkä usko nähneeni kyseistä henkilöä kovin montaa kertaa enää sen jälkeen. Vuoden 90 jälkeen en lainkaan. Aivan mieletön yhteensattuma törmätä tuttuun noin monen vuoden takaa -hymyilytti :) Melkein yhtä paljon hymyilytti ajatus, että joku tunnistaa minut vuoden 1987 habituksen perusteella vielä tänä päivänä.


11 kommenttia:

 1. Mahtava sarana!! :D Ja hei, pieni sisäinen maailmansyleilijäni on ainakin vakuuttunut, että kaikki ne maat joihin tarvitsee viisumirumpan suosituskirjeineen, niin kyllä ne kaikki varmasti ihan vaan ilahtuisivat tuosta merkistä - Hyvä Nasta Muumio!!

  Mä olisin ehkä tosta kaikesta muusta selvinnyt, mutta ton jälkiruokapöydän kohdalla meikä ois kyllä tyystin luuhistunut... Joten hyvä sä, olet vahva ja voittamaton! *aaltoja*

  VastaaPoista
 2. Haltiakummi:
  Kiitos :)

  Minustakin lukkosarana keksintö on loistava. Meillä kävi juuri jääkaapin korjaaja ja hänkin totesi, että varsin pätevä ratkaisu. Korjaaja ihmetteli, että mitä olemme pitäneet ovessa, kun sarana on murtunut noin pahasti. Noh, vielä vuosi takaperin aina kun silmä vältti, ovessa roikkui joku pieni poika :( Pojat kirjaimellisesti tuhoavat koko asunnon...

  Hyvän merkki oli huomattavasti helpompi löytää kuin firman leima. Ja onhan se niin paljon stylempi.

  Sain ruokalasta uuden jälkkärin. Chili puuttui siitä satsista, mutta siinä oli muumioituneita banaanin viipaleita :( Toisaalta tämä episodi varmaan kannustaa minua jatkossa skippaamaan ruokalan jälkkärit.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä kuin HK. Tuo Mustanaamio-merkki menee kyllä ihan täydestä. Se on niie ihan sama, mikä leima siinä lapussa on. Sitä paitsi Rouva olisi vaan kopeloinut sitä askartelulootaansa. Sieltäkin voi sopiva leima löytyä. Kiinnostaa kyllä nyt, mihin maailmankolkkaan olet lähdössä.

  Ja komppaan edellistä. Jos mun jälkkäri olisi ollut chilimajoneesia, niin päälle olisin takuulla vetänyt Jättistuutin tms.

  VastaaPoista
 4. Mirka:
  Kyllä mulla kävi mielessä, että isken papereihin kotona jonkun leiman. Se pyöreä, jossa lukee vauhdikkaat onnittelut, olisi musta ollut aika sopiva :)

  Olen menossa ihan vaan tuohon itänaapuriin piipahtamaan, mutta ne siellä tykkää paperisodasta ja siihen liitetystä ylimääräisestä rahankeruusta.

  Heti kun lapset meni illalla nukkumaan, aloin verottamaan jäätelövarastoa ;)

  VastaaPoista
 5. Auts toi chilimajoneesi. Toi tunne, että joku tunnistaa yli 20 vuoden takaa on mahtava - ett ihan samannäköinenhän sitä edelleen on:)

  VastaaPoista
 6. Auts, hengästyin ihan kun luin sattumuksistasi. Huh!

  VastaaPoista
 7. Katri:
  Oli kyllä mieleenpainuva marjarahka :)
  Just tuollainen mahtaavaa-fiilis oli tuon tunnistamise kanssa. Ajoituskaan ei olisi voinut olla passikuvausta täydellisempi.


  Nonna:
  Noh, onneksi on ollut tällaista tapahtumaa, jolle pystyy hetken päästä nauramaan :)

  Vaikka sinänsä ei kyllä naurattanut, kun jääkaapin oven saranan vaihtaminen maksoi 150€. Härregud! Halvalla kuulemma pääsin siihen verrattuna, että olisin joutunut ostamaan uuden oven...

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti reissusta tulee matkapostaus.
  -Noora

  VastaaPoista
 9. -Noora:
  Ajattelin pakata kameran mukaan reissuun. Jos huono tuuri käy, niin en näe muuta kuin toimistoa ja hotellihuonetta. Itsekin toivon, että reissusta saisi kuvamateriaalia :)

  VastaaPoista
 10. Eipähän käy elämä tylsäksi:D Aika hektiseltä kuulostaa täältä ruohonjuuri tasolta:)
  Mukavaa matkaa♥

  VastaaPoista
 11. Annu:
  Kiitos :)

  Minä vähän veikkaan, että eipä käy elämä sinullakaan tulevaisuudessa työn osalta yhtään tylsäksi, kun aiot potkaista työpaikankin itsellesi. Jään kiinnostuneena odottelemaan :)

  VastaaPoista