9. elokuuta 2013

Alerykäisy

Alennusmyyntien viimemetreillä otin varusteluspurtin, kun tuo esikoinen ei meinaa mahtua mihinkään vanhaan vaatteeseen. Jopa varatakki oli pieni.

Viikolla kävin postissa Ikean kassin kanssa.


Esikoiselle ostin ensi kevääksi Reimatecin takin, menee tänä syksynä varatakkina. Minusta kuosi on ihana. Poika ei ole nähnyt sitä vielä, toivottavasti hänkin pitää siitä. Po.Pista ostin lisää farkkuja ja sininen trikoopaidan. Ostin Name It:ltä farkut ja keltaisen trikoon. Kunhan poika palaa mökkireissulta, pääsen varmistamaan, että farkut ovat varmasti pienet.

Keskimmäinen tuossa yksi päivä totesi, että hän on eskarilainen ja missäs hänen uudet kouluvaatteensa ovat :) Tietenkin äiti on ostanut eskarilaisellekin vähän uutta - no worries. Småfolkin paidat ostin heti alekauden alussa, sen lisäksi tein Silverjunglelle ensimmäinen tilaukseni. Käsin hypistelemällä pehmeitä ja laadukkaan oloisia vaatteita. Molemmille pojille hankin velourhousut, eskarille lisäksi paidan ja uuden lippapipon.


Olen sortannut tavaroita. Suosin edelleen perheen sisäistä kierrätystä, mutta lähestyn ratkeamispistettä niiden säilömisen ja sorttaamisen kanssa. Vakaasti harkitsen uutta strategiaa, jossa säästän vain ulkovaatteet ja kaikki muu tulee H&Mltä ja lähtee joka kauden pääteeksi kirppikselle.

Jokaiselle pojalle on kaksi settiä välikausivaatteita, sadevaatteet, pari hupparia, pipot, colleget ja muuta sisävaatetta. Ei puutu kuin hanskat ja niitäkin on kakkosparit jäljellä. Reput koululaiselle ja eskarile ja we are ready go.

Sitten muistin.
Keskimmäisellä ja kuopuksella ei ole yhtään paria kenkiä. Argh!

Kiristän siis hermojani viikonloppuna kenkäostoksilla. Enkä yhtään harmittele mielessäni sitä, että hiukan paremmalla kodinhoidolla pojilla olisi sentään yhdet kengät. Lomareissulla poikien piti tahallaan kastella nahkakenkänsä kuravedessä läpimäriksi. Jouduin pakkaamaan ne muovipusseihin ja unohdin kengät sinne. Olivat niin pahasti homeessa, että en edes viitsinyt yrittää puhdistaa.

Oma vikani, mutta pitääkö poikien aina sotkea kaikki?

Lohdutukseksi voin pötkähtää uusien petivaatteiden väliin.


Käytän pääosin vain satiinipetivaatteita, mutta en voinut vastustaa tuota värikästä Lei-kuosia ja sen -60% tarjousta. Ja mikä herkullinen kukkaro :)

6 kommenttia:

 1. Nyt kelpaa pojujen aloittaa arki!!!!

  Yyh, ihanko sitä oikeaa satiinia käytät vai satiinipuuvillaa? Mä en käsitä, miten siinä "oikeassa" -tai feikki- satiinissa voi joku olla/nukkua, jokainen kropan kuiva kohta jää siihen kiinni, se valuu ja liukuu ja tekee vaikka mitä inhaa:-D

  Nyt kaipaan kyllä puolustavaa puhetta satiinipetivaatteille! :-D

  VastaaPoista
 2. Minua kiinnostaisi kuulla, paljonko kierrätät lastenvaatteita perheen sisällä ja miten olet ratkaissut säilyttämisen.

  VastaaPoista
 3. Pohdiskelija:
  Käyttämäni petivaatteet ovat puuvillaa, vaikka pakkausten päällä lukeekin, että satiini. Ne on valmistettu erityisen pitkäkuituisesta ja laadukkaasta puuvillasta. Käytössä eron huomaa siitä, että petivaatteet ovat huomattavasti sileämpiä ja pehmeämpiä kuin tavallinen puuvilla. Ne ovat myös viileämpiä ihoa vasten. Ne eivät ikinä tunnu karkeilta. Ovat myös kevyitä.

  Parhaita ovat tuotteet, joissa on käytetty Egyptiläistä pitkäkuituista puuvillaan. Nuo Finlaysonin satiinituotteet eivät yleensä pärjää vertailussa monelle muulle merkille, tosin tuotteissa tuntuu aina välillä olevan eräkohtaisia eroavaisuuksia. Paras hinta-laatusuhde on mielestäni Hemtexin tuotteissa silloin kun ne on valmistettu Egyptiläisestä puuvillasta. Niitä saa usein aleaikaan puoleen hintaan.

  Ainoastaan tällä kertaa lipsuin päätöksestäni, että ostan vain puuvillasatiinia :) Se on niin ihanaa käytössä, että en enää haluaisi muuta käyttää.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi:
  Periaatteessa kierrätän aivan kaiken ehjän ja siistin poikien kesken. Yleensä kaikki ulkovaatteet kestävät jokaisen pojan käytön. Sisävaatteista yleensä kaikki paidat kestävät kolmen käytön. Velourhousut kestävät kolmen käytön. Collegehousut menettävät värinsä niin helposti, että ne lähtevät yhden lapsen jäljiltä UFFin laatikkoon. Farkut kestävät 1-2 lasta. Kengistä kierrätän varaparit (jos ovat jääneet vähälle käytölle), kumpparit ja juhlakengät.

  Säilytystä en ole ratkaissut. Mulla on kaapeissa Elfa-koreja, ne vetävät hyvin vaatetta. Sitten on erinäisiä Ikean laatikoita. Välillä laatikoista paljastuu aikamoisia yllätyksiä, pahimillaan on löytynyt käyttämätöntä säilöttyä kamaa :(

  VastaaPoista
 5. Hurmaavat hankinnat! Jos yksikään poika tarttis yhtään paitaa, ostaisin tuon Silverjunglen. Ihana! Housuostoksille saatan kylmien tullen joutua. Plääh...
  Teillä on hyvä tilanne. Josko vaan hakisitte cittarista vielä Vikingin lenkkarit, olisi se helpointa?

  VastaaPoista
 6. zirk:
  Silverjunglet oli positiivinen yllätys, toivottavasti laatu vastaa ensivaikutelmaa. Saisivat tehdä noita paitoja kokoon 152cm ainakin.

  Mä luulen, että voisi tosiaan yrittää cittarista yhdet Vikingit per tuholainen. Molemmille joudun ostamaan vähintään jotkut markettilenkkarit jalkapalloon, niin nehän voisi sitten toimia hätätapauksessa varakenkinä. Tai sitten juoskoot kumppareilla ;)

  VastaaPoista