25. elokuuta 2013

Tolppakorot


Varpaani muistelevat vieläkin kauhulla Moskovan reissua. Siitä johtuen surffailin kenkäkauppojen tarjontaa. Pinkkien kiilakorkojen etsintä vähän keskeytyi, kun silmäni bongasivat suosikkikorkoni. Siis tolppakorot! Ja mikä parasta suosikkikorkoani vilahteli monessa kuvassa. Eikä vain nilkkureissa vaan myös avokkaissa ja korkokengissä. Ihanaa, jalkani pitävät tolppakoroista!

Tästä innostuneena kipaisin varastolleni ja kaivoin suosikkiparini esille. Maailman parhaat avokkaat ever. Neljä paria kulutin aikoinaan loppuun ja viides muuttui auttamattomasti epämuodikkaaksi. Mutta nyt, koska tolppakorkoja näkyy taas, otan aikahyppäyksen 90-luvun loppuun. Tervetuloa käyttöön tolppakorot!

Kunhan ehdin kauppaan saakka, niin hankin tolppakorkoparin vuosimallia 2013, mutta siihen saakka pitää pärjätä "vintage"parilla. Ovat muuten aivan loistavat kengät myös kuumaan säähän ja seisomiseen. Materiaali on siistin näköistä tekstiiliä, joka joustaa. Harvoin 8cm korko on näin mukava.

Olis varmaan pitänyt säästää ne 80-luvun moonbootsitkin :)8 kommenttia:

 1. Wohoo, tolppakorot on niin parhaat heti kiilakorkojen jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Hei todellakin, moonbootsit olis nyt taas in! Ja mieletöntä miten hyvänä nuo tolppakorot ovat säilyneet!

  VastaaPoista
 3. Multakin löytyy tän mallisia kenkiä. Kengät menevät ja tulevat takaisin muotiin 5-6 vuoden välein. Tietysti pikkasen uudistuen, mutta koron ja kärjen malli menee noissa sykleissä. Välillä on piikkiä sitten tolppaa, korokepohjaa, terävää kärkeä ja tylpempää kärkeä :)

  VastaaPoista
 4. Nonii mä en sit ollukaa nii kauhee epämuodikas häissä ainoine omistamineni korkkareineni jotka hyvinkin ovat juuri tuollaiset! Ja kuulema pitkät mekotkin on taas muodissa kun kaivoin esiin käyttämättä aikoinaan jääneen pitkän kukkamekkoni :D

  VastaaPoista
 5. Sanna-Mari:
  Kiila- ja tolppakorot rules!
  Omalle jalalleni tolppakorko on jopa kiilakorkoa parempi. Siinä paino asettuu seistessä hyvin kantapäälle :)


  -Jassu-
  Meinasin tipahtaa naurusta tuolilta, kun Moonbootseja ilmeistyi viime talvena kenkäkuvastoihin. Jalassa en bongannut kellään niitä vielä. Vaikka se on pakko myöntää, että Moonbootseihin liittyy vain hyviä muistoja. Kun varpaat oli laskettelu- tai hiihtomonoissa ihan jäässä, niin kuinka hyvältä lämpimät Moonbootsit tuntuivatkaan.

  Mutta lupaan: skippaan Moonbootsien toisen tulemisen.  Haveaniceday1:
  Niinhän se muoti tosiaan kiertää. Ja kun tarpeeksi jotain marinoi, niin tuleehan se muotiin uudestaan :)  Siilis:
  Trendikkään kuuloinen kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 6. Heh, mulla on jossain kaapinpohjalla tuollaiset samanlaiset, joustavaa tekstiiliä olevat tolppakorkokengät :) :)

  VastaaPoista
 7. Näyttävät kyllä todella siisteiltä ja hyvin säilyneiltä. Itse en saanut koskaan Moonbootseja, koska äitini väitti, että ne aiheuttavat jalkasientä :D Pitäis varmaan parantaa lapsuuden traumat ja hankkia ne nyt.

  VastaaPoista
 8. Haltiakummi:
  Äkkiä kaivelemaan kaappeja nainen :)

  Noita oli jossain siihen aikaan isossa kenkäkaupassa myynnissä. Ostin ensin yhdet ja sitten piti kengittää itseni yli vuodeksi ja ostin alesta neljät lisää :) Ostin vielä kahta eri kokoa.


  Roosa:
  Mun piti kengittää itseni Aasiassa asumista varten, joten mulla tosiaan oli noita samoja kenkiä viidet. Joten tuo viimeinen pari jäi aika vähälle käytölle :)

  En kyllä kuullut, että kukaan olisi saanut Moonbootseista jalkasientä -eivät olleet uittaneet niitä tehtaalla virus/bakteerisammoissa. Mun on kyllä vaikea kuvitella sinut Moonbootseissa, mutta osta Telmalle pinkit :)

  VastaaPoista