3. elokuuta 2013

ArkitarinoitaKuopus yrittää herättää isiä lauantaiaamuna. Neuvon, että hali ja pusu voisi auttaa, isi on vähän kuin prinsessa Ruusunen. Poika pussaa niin suloisesti isin poskea ja halaa häntä. Isillä luomet värähtelevät, mutta hän teeskentelee nukkuvaa.

Kuopuksella on hetken päästä varsinainen virnistys naamalla: "Nyt mä tiedän, isi kerjää lisää" Aamulla tulemme varapäiväkodille huomattavasti tavallista myöhemmin. Kuopuksen kaveri istuu eteisessä odottamassa kuopusta. Aamuisen legotragedian johdosta itkuinen kuopus rauhoittuu nopeasti kaverin nähdessään ja etenkin kun isoveli lupaa etsiä kuopuksen legoukolle kypärän varapäiväkodin legolaatikosta. Pojat kipaisevat leikkimään.

Hoitaja kertoo, että kuopuksen kaveri halusi ehdottomasti odottaa eikä aloittaa leikkiä ilman häntä. 

Ystävä on ollut odottamisessaan sitkeä, raukka odotti 45 minuuttia.


Keskimmäinen on taas joutunut varkauden kohteeksi ja joutunemme julistamaan suruliputuksen tämän tapauksen vuoksi. Legolandin tuliaislegopakettien ukot ovat nyt jollain toisella lapsella :(

Meidän päiväkotiin saa viedä joka päivä omia leluja. Siellä on leikitty monet kivat leikit Gormiteilla, Legoilla ja Beybladeilla. Lelut pitää säilyttää omassa lokerossa ja ne pitää jakaa muiden leikkiin osallistuvien kesken. Meillä on ollut päiväkodissa paljon leluja, myös legoja. Isojen puolella keneltäkään lapselta ei ole ikinä kadonnut mitään (pienten puolelta löytyy varmaan vieläkin meidän pikkuautoja ja muovieläimiä). Pojat ovat pitäneet hyvää huolta tavaroistaan ja tietenkin päiväkodin rutiinit tukevat sitä (leikin lopuksi kaikki tavarat omille paikoilleen).

Varapäiväkodissa pääsi sitten käymään niin, että keskimmäisen legoukot katosivat hänen lokerostaan lopullisesti.

Siinä vaiheessa, kun poika sanoi, että ne ovat kadonneet, henkilökunta ilmeisesti uskoi niiden olevan vain kateissa. Leluthan ovat tietenkin mukana omalla vastuulla, mutta olisi äärimmäisen harmillista, jos tämä ei jäisi yksittäiseksi tapaukseksi. Tilanne jäi ilmeisesti näistä poikkeusoloista johtuen selvittämättä ja lapset puhuttamatta, joten pikkulegovaras sai kokemuksen, että toisen lelujen viemisestä ei seuraa mitään.

PS. Autokuvat ovat Hra Kepposen sedän uudesta projektista. Ikää kaunottarella on 75 vuotta. Ajokunto on jo kuulemma erinomainen, ulkonäkö seuraavana vuorossa. Tuo olisi niin upea kesäauto minulle!

11 kommenttia:

 1. Onpa kurjaa, että legoja varastettiin :( Tuo auto on upea!

  VastaaPoista
 2. Nonna:
  Poikaa harmittaa ihan hurjasti tuo legohomma. Eikä uusia oikein viitsi ostaa tilalle, kun pitäisi hankkia tosi iso paketti :( Mutta kyllähän meillä noita legoja vielä riittää...

  Minusta tuo auto on niin kaunis :)

  VastaaPoista
 3. On tosi kurjaa kyllä tuo legojen varastaminen :/ luulisi, että viimeistään vanhemmat huomaavat jos kotiin tulee ihan tuntemattomia leluja. Meillä saa myös viedä päiväkotiin joka päivä leluja ja Telma on hyvin huoleton siellä tavaroittensa suhteen, mutta tähän mennessä ne ovat pysyneet tallessa.

  VastaaPoista
 4. Ihania hetkiä. Lapsen ystävät lämmittävät mieltä kovasti. <3 harmillinen Lego-varkaus, mutta mikä auto! <3

  VastaaPoista
 5. Roosa:
  Kurja juttu tosiaan tuo legojen vienti. En minä ollut lainkaan ajatellut, että näin kävisi. Ehkä ajattelin, että joku päivä tulee legoukkeleiden varusteiden tai jopa kokonaisen ukkelin hävikki, mutta että kolme menee kerralla oli yllättävää. Kuopuksen ryhmässä hoitajat ovat sitä joskus päivitelleet, kuinka hyvin lapset leikin jälkeen sortteeraavat tavarat takaisin omistajilleen. Jokainen tuntuu tietävän, että kenellä on millainenkin ukkeli ja mitä tavaroita sillä on. Sama juttu tytöillä Littlest Petshop hahmojen ja tavaroiden kanssa.


  zirk:
  Meidän keskimmäisellä ja kuopuksella on käynyt todella hyvä tuuri kavereiden kanssa päiväkodissa. Keskimmäisellä oli jo pienten puolella todella hyvät ystävät. Kuopus kärsi jonkin aikaa siitä, että oli selvästi muita pienempi isojen ryhmässä, mutta viime syksynä sitten ryhmään siirtyi samanikäisiä poikia.

  Toi auto on niin kaunis. Miehen setä on tehnyt elämäntyönsä korjaten melkein mitä vaan, kuten autoja. Siitä tulee varmasti vielä hienompi.

  VastaaPoista
 6. Harmillinen tapus tuo Lego varkaus. Muistan kuinka omat lapset joskus todella järkyttyivät kun joku leikkikoulussa vei heiltä jotain . . .Ihmettelen niitä vanhempia, jotka eivät huomaa kotiin tulleita outoja leluja !

  VastaaPoista
 7. Sara S.
  Kyllähän minäkin tuota ihmettelen. Toisaalta jos omalle lapselle tulisi tunnistamaton lelu ja hän pitäisi sitä jossain hyvässä tallessa eikä jättäisi lojumaan, niin minulla voisi mennä aikaa ennenkuin havaitsisin tapahtuman. Ja voihan se olla, että en tunnistaisi, että juuri tuollainen legoukkeli ei ole alunperin meidän :) Tosin keskimmäisen nyysittyjen legojen joulukossa oli kultainen ninja, joka kyllä erottuu :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten suloinen ja hellyyttävä tuo aamupusujuttu <3 Mikä oivallus lapselta <3

  Huisin ikävää on taas legojen katoaminen, toivotaan, että ne vielä putkahtavat takaisin! Jospa joku äiti tai isi kotoaan ne vielä viereennäköisinä bongaa. Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 9. Kuopus on vielä meidän aamusöpöläinen :)

  Toivotaan paraste legojen suhteen, eihän sitä ikinä tiedä. Samassa tilassa oli toisenkin päiväkodin lapsia, joten palautettaessa voivat joutua väärään paikkaan.

  VastaaPoista
 10. Minun päiväkodissa kerran eräs tyttö vei sinne lahjoitetut kivat jutut vessasta. Tiedettiin aivan varmasti keneen kotiin ne lähtivät, ja siitä äidille sanottiin heti.Asiaan ei reagoitu siinä perheessä millään lailla, vaikka kysyttiin toistamiseen. Eli kyllä!, nykyisin on todella paljon välinpitämättömiä vanhempia. Vaikka huomaisivatkin kotona vieraita leluja, eivät siihen puutu mitenkään. Legot on tosi kivoja mutta erittäin arkoja leluja päiväkotiin. Meillä ainakin pojat ottavat lisävarusteita päiväkodin miljoonasäkistä ja iltapäivällä on tosi vaikea enää löytää niitä omia osia mistään.Ihan vaan vinkkinä; ne omat lelut kannattaa laittaa lokerossa pois näkyviltä, vaikka jonkun vaatteen alle.Harmillinen juttu kyllä, toivottavasti anastaja on niin tyhmä, että tuo ne itse uudelleen päiväkotiin. Ja ehdottomasti meillä asia olisi otettu lapsiryhmässä puheeksi vielä päivienkin päästä.Päiväkoti-ikäiset ovat vielä niin rehellisiä, että totuutta ei kovin kauan tarvitse irti puristaa:)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi:
  Sitä minä mietin, että mitä nuo tuollaiset vanhemmat oikein miettivät, kun eivät puutu lastensa tekemisiin. Tavallinen äiti ainakin yrittää tuollaiset hommat, jotka murentavat pohjan kasvatustyöltä, jotenkin hanskata.

  Meidän omassa päiväkodissa ei ole isojen ryhmissä lainkaan legoja, siksi ne ovat olleet niin suosittuja omia leluja. Meidän keskimmäinen sanoikin, että hän ottaa nyt repun mukaan joka päivä, jotta kukaan ei näe mitä tavaroita hän säilyttää.

  Täytyy varmaan vielä jutella päiväkodissa asiasta. Lapsen epäilys on, että legot lähtivät varapäiväkodista toisen päiväkodin lapsen mukaan.

  VastaaPoista