20. elokuuta 2013

Työmatkailuketutus

Minun piti laskeutua eilen illalla Moskovaan 21:30. Ajattelin olevani klo 23 sängyssä, jotta jaksan nousta reippaana uuteen päivään. Tapahtumaputki aukesi jälleen.

Kone oli 45min myöhässä, noh sehän on ihan tavanomaista. Ihme kyllä tilattu kuljettaja oli vielä odottamassa minua. Aloitimme matkan hotellille. Hirvittävä ruuhka. Siihen meni reilu tunti. Yritin kysyä aika kielitaidottomalta kuljettajalta, että hakeeko hän minut aamulla. Pyysin hotellin portieria kysymään asiaa myös. Sain vastaukseksi njet njet, no no.

Hotellilla eivät löytäneet varaustani. Jouduin oikein kaivamaan varauslapun esille. Olin väärässä Holiday Innissä! *kele!

Väärä Holiday Inn! 

Varaukseni oli Simonovskyssa ja kuljettaja oli ajanut minut Sokolnikyyn. En tietenkään voinut havaita virhettä, koska nimi oli seinässä vain kyrillisillä kirjaimilla. 

Hotellin respa sanoi, että saavat minulle kuljetuksen vasta 20min päästä. Pyysin heitä ottamaan sen suurimman taksifirman tavallisen taksin. Noh, päädyin odottamaan sen 20min saadakseni pahasti ylihinnoitellun mersukyydin. Lopulta pääsin seuraavaan hotelliin. 

Sieltäkään ei löytynyt varaustani ja kaivoin jälleen lappuni esiin. Virkailija oli pahoillaan, olin väärässä Holiday Innissä! Respa joutui toistamaan sen minulle. Väärä Holiday Inn! *tana!

Väärä Holiday Inn!

Tällä kertaa olin hotelli Suchewskissa enkä vieläkään Simonovskissa. Ensin meinasin puhjeta kyyneleihin ja sitten alkoi naurattamaan. Respa lupasi soittaa taksin ja kirjoitti kyrillisillä kirjaimilla nimen ja osoitteen. Kolmas kerta todensanoi. Holiday Innejä olisi kaupungissa ollut vielä 2 lisää. Olin huoneessani klo 01.

Oikea Holiday Inn! 

Nukkuminen on yliarvostettua. Sen sijasta voi ajella erilaisilla takseilla pitkin öistä Moskovaa. Jos asiasta pitää vääntää jotain positiivista, niin oli lämmintä, vähän liikennettä ja upea täysikuu!

Päätin ottaa aamun rauhallisesti, koska minulla ei ollut kuljetustakaan tilattuna. Ajattelin jopa uhkarohkeasti ottaa sen ison firman taksin. Päätin meikata tuhdin aamupalan jälkeen. Kun tulin aamupalalta näin autonkuljettajan firman lapun kanssa aulassa. Arvasin kyllä heti, että minuahan se kuljettaja odottaa. Vähän ajan päästä tuli tekstari, että kuljettajasi odottaa edelleen aulassa. Pesin hampaat, heitin jakkupuvun niskaan, meikit laukkuun ja säntäsin matkaan. Sihteeri kertoi, että kuljettajani oli kertonut minulle illalla, että kyytini lähtee aamulla klo 9. Njet=No=Nine? Kielitaito olisi kiva.

Kolleegani ei ollut vielä tullut, sihteeri oli toisella toimistolla, joten mulla oli hyvin aikaa meikata itsekseni neukkarissa odotellessani pääsyä varsinaisiin toimistotiloihin.

Olin aikeissa käydä punaisella torilla tänä iltana, mutta en tiedä riittääkö uskallus ja jos lähden joudunko käymään ne kaksi vielä tuntematonta Holiday Inniä lävitse illalla ;)

Matkailu avartaa, siinä näkee paljon Holiday Innejä.

23 kommenttia:

 1. *reps*

  toi on mahdollista vain venäjällä; jotenkin lohdullista että mikään ei ole (vieläkään) muuttunut.
  nimim. uskopois - viisumit turkin konsulaatissa.

  VastaaPoista
 2. eikä yhtään auta vaikka olis kielitaitoinen...

  VastaaPoista
 3. marikan polut:
  Tämä on elämäni ainoa taksimatka jolla olen päätynyt väärään paikkaan ja kahdesti. Kerran taksi eksyi Wienin ulkopuolella joku 50km maaseudulle päin. Siellä jouduttiin vierailemaan paikallisella poliisiasemalla reitinselvityksessä :)

  Kielitaito jeesaisi sen verran, että osaisin lukea, että missä olen ja mihin olen menossa. Tästäkin viisastuin, tulevaisuudessa tsekkaan webistä, että miltä hotellin pitäisi näyttää.

  Vähän jännittää tuo useamman tunnin sessio asiakkaan kanssa. Toivottavasti on oikea asiakas, oikea toimisto ja oikea aihe :)

  PS. Mua kiinnostaisi kuulla enemmänkin viisumistasi. Siis meni väärän maan suurlähetystöön.

  VastaaPoista
 4. Matkailu avartaa :) Toivottavasti loppumatka menee oikeissa paikoissa oikeiden ihmisten kanssa.

  VastaaPoista
 5. Ei ole todellista... Plussapuolena on kai se, että sait hyvän jutun kerrottavaksi, harmi vaan niiden unien kanssa.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa niin Venäjältä! Siellä kaikki on mahdollista ;)

  VastaaPoista
 7. Ja mitenkä niin kaikki ketjuhotellit on samananäköisiä?!?
  Kiitos, meni päiväkofeiinit(=cocacola) väärään kurkkuun kun nauroin niin makeasti=D
  Niin ja anteeksi, ei olisi saanut kai nauraa;)

  VastaaPoista
 8. Ei luojan tähden. Kivaa et sulla on huumorintajua. Mua ei olis naurattanut vaan ainoastaan pelottanut (yksin, eksyn, kuolen) ja itkettänyt.

  Sun elämä on suuri seikkailu!

  VastaaPoista
 9. Komppaan Peetä!! Mä olisin itkenyt, uskonut eksyväni, tulevani raiskatuksi ja ryöstetyksi.. Sä ootkin Selviytyjä!

  VastaaPoista
 10. Haveaniceday1:
  Loppupäivä meni vähemmillä kommelluksissa, tosin ei aivan ilmankaan niitä mm. jäin kokonaan ilman ruokaa :(


  Norkku:
  Kokemushan se on tämäkin :)


  Kirsi:
  Ei taida olla Venäjä mikään organisoinnin huipentuma. Hommat tehdään sinne päin.


  Niinu:
  Älä muuta sano, ei noita ketjuhotellin "toimipisteitä" meinaa erottaa toisistaan, hyvä jos erottaa eri ketjusta. Tuon ekan olisin voinut tunnistaa vääräksi, kun se oli selvästi muita korkeampi. Jäi muuten pikkasen nyppimään se, että sen ekan ympärillä olisi ollut paljon pieniä ravintoloita.


  P:
  Mikäs se oli siinä aina tutustuessa eri Holiday Innin auloihin kyytiä odotellessa. Suurin huolenaihe alkoi olemaan se, että kuinka pitkälle tuota ajelurumbaa ruplavarasto riittää ;) Kortin kelpuuttavan taksin saaminen tuntuui kovin hankalalta.

  Lailliset taksit ovat yleensä aika turvallisia. Ainoa ryöstö on se "puolilaillinen" ylihinnoittelu turistiraukalle, jota yleensä yritetään melkein joka käänteessä.


  Pohdiskelija:
  Eipä tuossa vielä hätä ollut. Alkoi vaan *ttaa kaupungin kiertely. Aloin jo miettimään, että missä vaiheessa on syytä luovuttaa ja tsekata uuteen hotelliin.


  alma/anette:
  :D


  maiju:
  Aina välillä tapahtuu. Vai pitäisiköhän todeta, että joskus on tapahtumien välissä hetken rauhallista. Tässä on nyt viime viikolla syöty chilimajoneesia marjarahkana ja painittu jääkaapin oven kanssa ja nyt on vähän tuettu moskovalaista taksielinkeinoa. Vois välillä mennä putkeekin :)

  VastaaPoista
 11. Rva Kepponen. Kokemuksen syvällä rintaäänellä: Venäjällä ei tomi mikään,mutta kaikki kyllä järejstyy.

  VastaaPoista
 12. Hatunnosto sinulle, ei ihan kaikilta nauru irtoaisi... :) tästä on hyvä jatkaa. Hyvää työmatkaa!

  VastaaPoista
 13. No voi jee! Totaalisen hajottavaa ja jälkeenpäin hauskaa!

  VastaaPoista
 14. v dievit (noin suurinpiirtein) on kello yhdeksältä. Onhan siinä sama äänne kyllä ;-).

  VastaaPoista
 15. Anonyymi:
  Uskon melkein lauseesi, muuttaisin sitä ehkä, että Venäjällä ei mikään toimi, mutta moni asia järjestyy :) Ja varmaan mitä parempi on maksukyky tai supliikkiu, sitä useampi asia järjestyy.


  Anonyymi:
  Alkoihan tuossa olla komiikan makua, huristellaa pitkin öistä Moskovaa bongaamassa Holiday Inneja. Mä melken arvaan, että joudun vielä selventämään työnantajalle, että miksi mulla on noin paljon taksilaskuja :)


  zirk:
  Kyllähän se siinä toisessa hotellissa alkoi ensijärkytyksen jälkeen naurattamaan. Siinä respan tyttö oli sen verran vakuuttava, että aloin uskoa hänen pystyvän järjestämään minut sinne oikeaan hotelliin.


  Anonyymi:
  Onhan se mahdollista että minä en ymmärtänyt sitä klo 9 :) Toisaalta se portierikin pudisteli päätään...

  VastaaPoista
 16. My God! Ja O eteen! Mutta kiva että laitoit kuvat näistä kuuluisista Holiday Inn hotelleista tänne :)) Huh mikä reissu.

  VastaaPoista
 17. Nonna:
  Olihan Holiday Inn selkkausta kerrakseen. Siinä vaiheessa, kun minulle selvisi, että kaupungissa on neljä lentokenttää, päätin ottaa urheilun kannalta ja raahat kaikki tavarani pitkin metrojen rappuja. Ainakin tiesin, mihin olen menossa :)

  VastaaPoista
 18. Aaaaaaagh, alkoi välittömästi ahdistaa! :-D Nuo koneiden myöhästelemiset vielä kestää, mutta mulla olisi kyllä voinut päästä itku sen toisen väärän hotellin aulassa! :-D

  Mut hei, todellakin hyvän stoorin sait!

  VastaaPoista
 19. -Jassu-
  Olen viime aikoina matkustanut niin huolettomasti, tyyliin yhden luottokortin kanssa, ilman käteistä, karttaa tai tarpeellisia puhelinnumeroja, niin tuli näpäytys varmaan ihan tarpeeseen. Vaikka nythän olin jopa valmistautunut reissuun, mutta olisihan minulla voinut olla nimi ja osoite kyrillisillä.

  Olin vähän haaveillut reissusta Kiovan kautta Odessaan. Sen voin nyt kyllä unohtaa. Tai sitten ilmoittautua venäjän kielikurssille :)

  VastaaPoista
 20. Voi kauheeta mikä yö!!! Hienoa, että pystyt nauramaan asialle, minulla olisi alahuuli väpättänyt.
  -Noora

  VastaaPoista
 21. -Noora:
  Todennäköisesti tämä Moskovan reissu säilyy pitkään muistissa. Että siinä mielessä voin todeta, että Moskova teki minuun lähtemättömän vaikutuksen - kiitos taksien ;)

  VastaaPoista