28. elokuuta 2013

Pieniä nautintoja arkeen

Arki on ollut alkuviikolla kiireistä ja työntäyteistä. Pientä hemmottelua on kuitenkin mahtunut sekaan.

Sokerimättölounas


Lopetin reilu vuosi sitten sokerin käytön kahvissa kokonaan. Tilasin toisen vanhoista suosikeistani eli Starbucksin caramel frappucinon. Jestas oli makea, mutta olihan se hyvää. Olisi pitänyt pysytellä sokerittomassa mocca frapuccinossa, koska pikkaisen oli ällö olo. Muffinsi ja suklaat jäivät iltapalaksi :)


Olen nautiskellut iltauinnista. Aivan yksikseni koko altaassa. Siellä soi rauhallinen taustamusiikki ja eteeriset öljyt tuoksuvat. Olen lötkötellyt myös turkkilaisessa saunassa (sielläkin yksin). Pidin siitä! Lämmitetyt seinät, penkit ja lattia tuntuvat ihanalta.

Kuva ei ole mustavalkoinen :) Hammam on harmaasta marmorista

Tiistai-illan aterian kruunasi jälkiruoka. Semolina sufflee oli ihan ok, mutta yllättävä ja loistava makuyhdistelmä oli vaniljajäätelöä, jonka päälle on ripoteltu kanelia ja vadelmakastiketta. Pitää ehdottomasti kokeilla, että toimiiko se kotikeittiössäkin.


Kepposkotoon ei ole tullut lisää saunoja tai uima-allasta eikä Hra Kepponen osaa vielä valmistaa kohokkaita. Olen siis taas reissussa.

Työmatkoilla hotellit ovat aina hyviä, mutta harvoin tulee vastaan mitään, jossa olisi ripaus luksusta. Tällä reissulla on. Huone on todella miellyttävä. Ihanat puulattiat, kauniita huonekaluja, sadesuihku, nuo kylpylätilat uima-altaineen ja aamiaisella vohvelikokki (munakaskokin lisäksi). Periaatteideni vastaisesti olenkin linnottautunut kaikeksi vapaa-ajakseni hotelliin. Hyvän hotellin lisäksi minulla on myös erittäin jännittävä dekkari menossa :)

Kaikesta huolimatta, odotan jo kovasti tavallista arkea kotona.


Kuvassa kehumani hotellihuone ei kovin kummoiselta näytä. Vika lienee kuvauskalustossa ellei peräti kuvaajassa ;) Tosin kuvista on suurin osa otettu surkealla kännykkäkameralla.

Huoneen ikkunasta näkyy tällaista:Paikkana on tällä viikolla on Aasian puoleinen osa Istanbulia. Maailmanluokan kivikasanähtävyydet ovat Euroopan puolella, mutta olen ne nähnyt joten pysyttelen tiiviisti Aasiassa hotellissani.


12 kommenttia:

 1. On se vaan elämä Hullua!! Ajattele nyt, täällä yksi, joka haaveilee ja kuolaa, että edes Joskus pääsisi katsastamaan maailmaa/elämyksiä/muita maita.
  Ja sitten on niitä, jotka tekevät sitä työkseen ja ovat siihen jopa aika väsyneitä...
  Taas kerran, ei oo elämä reilua, ei!

  VastaaPoista
 2. Pohdiskelija:
  Työmatkailussa on se hankala puoli, että aikaa palaa ihan hirveästi siirtymiin ja odotteluun ja se on yleensä kaikki pois omasta vapaa-ajasta. Sitten kun tulen väsyynenä reissusta, niin pitää kiriä reissun aikana kerääntynyt työpino pois. Mutta on ollut toki antoisia reissuja ja hetkiä ja monta hienoa ja outoa paikkaa olen nähnyt samalla. Mutta on ajoittain ollut myös raskasta.

  Mitenköhän voitais siirtää sut mun paikalle loppuviikoksi ja mut sun paikalle? Mulle sopisi hyvin :)

  Mä huokaisen helpotuksesta, kun tämä matkailuputki kohta päättyy. Toiveissa olisi sellainen 3-4 työreissu per vuosi. Silloin niistä voisi jopa kyetä nauttimaankin.

  VastaaPoista
 3. Mä voisin kyl tulla tuuraa sua. Munkaa ei tarttis enää käydä niitä nähtävyyksiä läpi, riittää kun jäis aikaa vähän kauppakadulla seilaamiseen. Tuliko kaupat?

  VastaaPoista
 4. Kiva päästä piipahtamaan Istanbuliin, tuolla en ole koskaan käynyt. Näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 5. alma/anette:
  Kaupat tuli :) Leffoissa aina sellaiset pitkät monologit onnistuvat hyvin niin, että toinen puhuu sen korvakuulokkeeseen ja toinen toistaa. Kai me kahteen naiseen pari tuntia pärjättäis...


  Nonna:
  Olen käynyt tätä ennen kahdesti Istanbulissa. Eka kerta oli työmatka. Sen jälkeen halusin ehdottomasti päästä uudestaan lomamatkalle kiertämään kaupungin nähtävyyksiä ajan kanssa. Minusta Istanbul on hieno ja eksoottinen, samaan aikaan rähjäinen ja satumaisen kaunis. Sitten viime vierailun kaupunki on kasvanut rajusti ja rakennusbuumi käy kiivaana nostokurkien määrästä päätellen.

  VastaaPoista
 6. Koko jutun ajan mietin, että missä olet. Hammam-kohdassa ajattelin, että ehkä Turkissa.

  Ihana hotellireissu. Minä tykkään hotelleista, koska en niissä paljoa aikaa vietä. Hyvän kirjan kanssa etenkin ei yhtään haittaa, jos ei ole seuralaista...

  Toivotaan, että matkustaminen rauhoittuu. Liikaa mitä vain voi käydä kypsyttämään...

  VastaaPoista
 7. Leonida:
  Mulla on nykyisin aina kirjoja mukana reissussa. Yleensä käyn reissussa kerran syömässä ulkona illallisen -kirjan kanssa :) Muuten menee sämpylälinjalla.

  Yritän välttää hotelliin jäämistä, siitä tulee helposti tapa. Reissutyöpäivän jälkeen olen väsynyt ja jonnekin lähtemisestä on vaivaa, helposti menee ilta töitä tehdessä tai surffatessa tv-kanavia lävitse ja tyyliin syöden sipsejä. Toki työilta auttaa siinä, että ei ole hirveää sumaa odottamassa paluun jälkeen. Jotenkin vaan tuollaisista reissuista ei jää mitään minulle itselleni eikä välttämättä edes muistikuvaa. Sitä varten yritän aina ponnistaa jonnekin.

  Mutta siitä on todella kauan kun olen viimeksi ollut noin hienossa hotellissa, joten pitihän siitä nauttia. Siellä tuoksuikin niin ihanalle. Hotelli oli Radisson-ketjun paikka, nehän ovat hyvälaatuisia, mutta tämä ylitti odotukseni.

  Matkailuputki alkaa lähetä loppuuan, vielä pitäisi hetken jaksaa. Sitten toivon, että putkesta heruisi vain tippoja :)

  VastaaPoista
 8. Voi, tuolla ois ihana vaan olla =)

  VastaaPoista
 9. Vera:
  Harmi, että työpäivät venyvät pitkiksi. Olisin mielelläni makoillut hetken tuolla ulkouima-altaalla. Ehdin sentään koestamaan sen.


  Ä.Hupulainen:
  Hotellissa on vähän sellaista aasialaisen hyvän hotellin luksusripausta ja tarkkaa viimeistelyä.

  VastaaPoista