1. maaliskuuta 2024

Vanhojentanssit ja muita helmikuun huippuja

Tämä helmikuu on hujahtanut ihan tuosta vaan. Töissä on ollut kiireistä ja vapaa-aikaan on mahtanut useampia hienoja juttuja. Sitten oli vielä tuo hiihtolomamatkakin.

Yksi helmikuun huippuja oli keskimmäisen poikani vanhojentanssit. Hänhän on vasta lukion ensimmäisellä luokalla, mutta tanssi jo nyt. Poikani tanssi vuotta vanhemman isosensa kanssa. Kyseinen tyttö kuului isoskolmikkoon, joka onnistui motivoimaan poikani ponnistelemaan lähilukiota selvästi korkeamman keskiarvon kouluun. Keskimmäisemme on viihtynyt koulussa erinomaisesti, opettajat ovat erinomaisia ja kouluruokakin usein hyvää :) Sanoisin, että tyttöisoskolmikko oli minun näkökulmastani varsinainen onnenpotku. Pojalla oli niin huikean kivaa vanhojentanssien ja juhlien pyörteissä, että hän päätti tanssia uudestaan ensi vuonna. Etenkin kun joku kiva tyttö pyysi chatillä häntä parikseen.  
Ensimmäisenä parina olo oli jännittävääPistin vähän parempaa seppälää itsekin päälle juhlan kunniaksiNuorison ilo lämmitti minunkin sydämeni. Oli ihana ilta!

Iloa helmikuuhuni on tuonut se, että olen onnistunut saamaan viime vuotta paremmin saunavuoroja talviuintipaikan viereisestä saunasta. Yksi saunavuoro kestää 90 minuuttia ja siinä ajassa ehtii käymään avannossa ainakin kolme kertaa ellei jopa neljä ja saunomaan joka välissä. Kylmä vesi auttaa etenkin selkäkipuuni, mutta myös polviin. Tuollaisen pitkän saunomisen ja avantokäyntien jälkeen olo kyllä ihan superrentoutunut ja yleensä ei ole mikäänlaisia nukahtamisvaikeuksia.

Edessä sauna ja takana näkyy talviuintilaituri

Helmikuun sää on ollut todella vaihteleva. Olen kuvannut pihatietä ovemme eteen luistinratana, pelkkänä sohjona sekä lumisena. Sohjo ja jää ovat olleet niin ärsyttäviä. Onneksi sentään helmikuuhun on mahtunut hyviäkin säitä. Alla kuvia kuukauden onnistuneimmasta ulkoiluretkestä.

Tuulinen sää oli puhaltanut vettä pitkälle rannalle ja se oli jäätynyt sinneHämmästyneenä katselimme, että jäällä oli leijalautailijoita vaikka vieressä oli meri vapaana

Huimapäistä hommaa

Maaliskuuni vaikuttaa vapaa-ajan menojen osalta hyvin tyhjältä. Se on tervetullutta, kaipaan lepoa ja rentoilua sekä netflixiä, kirjoja ja vesijuoksua. Aion ehtiä päivittelemään tässä kuussa enemmän blogia. Hieman outo tunne on se, että yhtään mitään matkaa ei ole suunniteltuna.

Kivaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Brr... talviuintia ⛄️
  Kuin Hollywood-elokuvista nuo tanssiaiset 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen tanssia ja päälle vielä oma tanssi olivat tanssijat opetelleet. Aikamoinen urakka. Upealta näytti.

   Minä lähdenkin tästä ihan uuteen talviuintipaikkaa uimaan ja saunomaan. Olen varovaisen innoissani asiasta :) Kivaa perjantai-iltaa!

   Poista
 2. Kyllä Vanhojen tanssit on myös vanhemmille elämän tähtihetkiä. Meillä isoveli tanssi eka- ja tokavuonna, kolmantena ei enää ehtinyt. Pikkuveli tanssi kerran. Molemmat hakivat myös äidin viimeisille valsseille💕. Viime kesänä oli toisen pojan sotilasvala. Voi miten upea tilaisuus se myös oli. Sotilasvalaan kannattaa ehdottomasti osallistua, jos se tulee ajankohtaiseksi. Mukavaa viikonloppua! Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli elämys seurata nuorison iloista, onnellista ja aluksi hieman jännittynyttäkin tunnelmaa ja hyvin opeteltuja tansseja. Minäkin pääsin tanssimaan poikani kanssa.

   Eiköhän tässä vielä päästä katsomaan sotilasvalojakin. En ole ikinä ollut sotilasvalaa seuraamassa.

   Poista
 3. Muistan oikein hyvin esikoisen vanhojenpäivän, miten nuorten ilo tarttui vanhempiinkin. Aivan ihana päivä koko perheelle. Keskimmäinen ei suostunut tanssimaan, ja kuopuksen tanssit olivat koronakeväänä ihanasti huhtikuun lopussa, ja lumettomana aikana liikkuminen juhlavaatteissa oli helpompaa. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan se nuorten ilo ja riemu tarttuu vanhempiin!
   Meillä esikoinen ilmoitti aika jämäkästi ensin, että rippikoulu missään muodossa ei ole hänen juttunsa ja sitten seuraavaksi että vanhojentanssitkaan eivät ole hänen juttunsa. Yo-juhlat saadaan sentään järjestää (olettaen että lakki tulee) ja mielellään niin isoina, että kaveritkin ovat tervetulleita :)

   Poista
 4. Aivan ihanat valokuvat vanhojentansseista <3 Muistan jo omista ajoistani, että viejiä oli vähemmän, joten ensimmäisen vuoden opiskelijoista oli suuri apu tansseissa. Ja jos tansseista pitää, niin sehän on vain kiva, että pääsee molempina vuosina juhliin mukaan :)

  Avantouinti on mulle vielä saavuttamaton asia, mutta ihailen teitä kaikkia, jotka siihen kykenette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan omista tansseistani, että meillä oli muutamia tyttöpareja. Ystäväni pojan vuosiluokalla poikia lukiossa oli 6kpl. Siinä ei auta muu kuin mennä tyttöpareilla. Tiedä sitten, että onko toinen kierros aivan yhtä ihana kuin ensimmäinen. Vuoden päästä kuullaan :)

   Minä olen jäänyt jo ihan avantokoukkuun. Minulla se auttaa niin hyvin selkäsärkyyn ja sitten tuolla kunnon saunomisella saa katkottomat yöunetkin vielä.

   Poista
 5. Upean näköinen pari! Pääsin kolme kertaa seuraamaan tilaisuutta, kun eksän kolme tytärtä tanssivat. Oma Poikani ei lukioon mennyt... eipä, kun hei - hämärä muistikuva, että olisi silti tanssinut silloisen tyttöystävänsä kanssa.
  Mukavaa alkanutta maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoret näyttivät niin upeilta juhlavaatteissaan! Oli ilo katsella. Oma poikani parinsa kanssa olivat alun jännityksen jälkeen jotenkin niin iloisia ja hymyileviä. Ensi vuonna uudestaan :) Kovasti toivon, että myös nuorimmainen innostuisi tanssimaan vanhat.

   Kiitos samoin - mukavaa maaliskuuta!

   Poista
 6. Oih - ei aikaa kun facebook muistutti iltatähtemme 12v-vanhalla Wanha-kuvalla.
  Oli pakko lähettää se hänellekin työpäivän piristeeksi, hih...
  Teillä on siellä koko joukko upeita, fiksuja nuoria ja syystäkin äitee vetää parempaa Seppälää yllä. Mieletön juttu myös tuo isostytöt... tuli jotenkin mieleen, että "Kaiken takana on nainen.... Sa biisi tuli kyllä aikoinaan mieleen ihan täällä meilläkin....
  Kitekuvaa katsoin huojentuneena, ettei ole tuttu leija....
  Mutta hulluja ne on... toisaalta, niillä on kuivapuvut ja hurjimmilla keleillä sen alla märkäpuku... ja kun sitä vedessäkin mennään, niin samahan tuo nyt on...
  Pärnussa kerran onnistui meidänkin sälli kiteileen samalla kertaa sekä jäällä&vedessä... oli kuulemma hankalampaa lumilaudalla, mut ihan ok....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isostytöt oli ihan lottovoitto :D Olisi saanut osua myös meidän kuopuksen kohdalle, niin olisi voinut löytyä enemmän motivaatiota arvosanojen jahtaamiseen. Kyllä noilla tytöillä on usein hyvä vaikutus nuoriin miehiin ;)

   On tuo kite-harrastus aikamoista extremeurheilua. Minusta se on todella kiehtovan näköistä. Edelleen sanon, että jos olisin nuori nainen, niin ilman muuta kokeilisin. Nyt on pakko vaan tyytyä katselemaan.

   Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 7. Hienoa, että vanhojentanssit kiinnosti ja nythän ne voi tanssia vaikka kolmeen kertaan. Hieman on muuttunut tuo pukeutumiskoodi meikäläisen nuoruudesta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan nuo vanhojentanssit odotettavaa ja sellaista kohokohtaa lukuvuoteen :) Ja äiti pääsee taas ihailemaan tyttöjen pukuja ja katselemaan tansseja :)

   Poista
 8. Tunnistan kuvista hyvin mistä koulusta on kyse - onpa hienoa että poikasi pääsi sinne! Samaa koulua myös omat lapseni käyneet eikä parempia eväitä koulu olisi voinut elämälle antaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella tyytyväinen, että keskimmäisemme pääsi kyseiseen kouluun ja osaa myös itsekin arvostaa hyvää opetusta. Lukio on lähtenyt sujumaan tosi kivasti ja poika pärjää mukavasti vahvoissa aineissaan. Esikoisemme on eri koulussa ja valitettavasti opetuksen ja etenkin oppilaiden oppimishalun välillä on ihan hirveän isot erot ja ne näkyy kirjoitusten tuloksissa :(

   Poista