21. maaliskuuta 2024

Vihreää haastepostaus

Repolainen potkaisi käyntiin värihaasteen ja haastoi minut näyttämään jotain vihreää elämästäni. Vihreä oli jossain kohtaa elämässäni lempivärini, meillä on ollut metsänvihreää sisustuksessa ja vihreitä teemalautasiakin. Ensimmäinen töihin ostamani jakkupukukin oli vihreä. 

Sitten nykyisiin suosikkivihreisiini. Poikkeuksellisesti en aloitakaan ruuasta :)

Suosikkimekossani on vihreää ja ruskeaa. Suosikkihousuni ovat oliivinvihreät ja minulla niihin väriltään sopiva paitakin. Lisäksi minulla on ihana metsänvihreä kukikas paitakin.  


Tässä se oliivinvihreisiin housuihini sopiva paita. Se sattuikin sopivasti olemaan päällä, kun oli minun pullapiirivuoroni ja siksi se pääsi kuvaan.

Kotonamme on tällä hetkellä kovin vähäisesti vihreää sisustuksessa. Ruokailutilan päässä on kaksi Japanista ostamaamme seinäscrollia, toisessa on varpusia kesällä ja toisella talvella.


Sitten vihreisiin ruokiin. Yksi ruokarakkauteni on parsa. Kotona yleensä valmistamme aina vihreää parsaa. Sain viikko sitten vihdoin syötyä tämän blinikauden ensimmäiset ja ainoat blinit, niin nyt voinkin sitten alkaa odottelemaan parsakautta.

Jamie Oliverin reseptillä parsaa avokadomousseperillä ja parmesan-lastuja. Tässä tuleekin samalla sitten yksi paljon käyttämäni vihreä eli avokado. Laitan sitä paahdetun ruisleivän päälle.


Tämän on valmistanut Hra Kepponen

Perhesatsi parsaa

Meillä eniten syöty vihannes on varmaankin kurkku. Sitä menee salaateissa mutta myös leivän päällä. Ruisleipää, juustoa ja kurkkua ja herkkuleipä on siinä! Sesonkiaikaan käytämme paljon kesäkurpitsaa. Grillaamme sitä lisukkeeksi. Siitä saa myös hyvän pastan aikaseksi, tosin se on hieman työläs tehdä. Vihreisiin luottoruokatarvikkeisiimme kuuluu tietysti myös pesto.

Kesäkurpitsa-fetapasta

Tärkein vihreä asia minulle on luonto. Se on paikka, jossa rauhoitun ja maadotun.

Karhunsammalta ja jäähileitä marraskuussa

Juhannuskukkien poimintaa

Tenojoen maisemia

Teeplantaasi Azoreilla

Ihanan vihreä uimapaikka

Haastan mukaan vihreyteen Marjon matkassa ja sutkautuksia

Kivaa perjantaita!

17 kommenttia:

  1. Jopas oli vihreitä asioita! Odottelen jo innolla uutta väriä, mutta hullua pidetään jännityksessä, heh heh... Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit ovat ihania! Toivottavasti saadaan uusi haasteväri :)
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
    2. Kiitos! Onpas yllättävän haastavaa odottaa uutta väriä....

      Poista
  2. Sä olet kekseliäs nainen. Hirmusti keksit vihreyksiä. Nolo tunnustus muuten, en ole ikinä kokannut parsaa. Olisiko aika opetella. Nytkin Lidlissä tarjouksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Parsa on minusta todella hyvää, mutta vaatii jotain kaverikseen. Kaupan hollandaisetetra on ihan käypänen kaveri. Jos keittää vaikka nipullisen parsaa, niin helpoiten se onnistuu isolla paistinpannulla. Parsat ovat yleensä sen verran pitkiä, että eivät mahdu kattilaan.

      Poista
  3. Monipuolisesti vihreää, sisällä ja ulkona. 🍐 Ai että on sykädyttävää nähdä kesämaisemia kuin mainokseksi lähitulevaisuudestamme ☘️ Karhunsammal on ihastuttavaa vihreää. Onpa nätti kangaskuosi ekan kuvan vaatteessa 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minäkin odotan niin kesää ja vihreyttä. Voi kun kevät tulisi jo aikaisin, ja ilman takatalvea, tänä vuonna!
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Kiitos Rva Kepponen haasteesta 💚 Minä olen elänyt vihreän kauden mm, kodin sisustuksessa ja vaatetuksessa. Täytyypä alkaa kaivella valokuvia vihreästä. Näihin blogi haasteisiin on aina kiva tarttua. Sinua vihreä pukee 💚 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli vihreä kausi sisustuksessa ja todella mielelläni näkisinkin sinun vihreän kautesi!
      Mukavaa sunnuntaita Marjo!

      Poista
  5. Upean vihreä koppi haasteesta. Sekä sisäistä, että ulkoista upeaa vihreää...
    Postauksesi sai entisestään vahvistumaan tunteen värien merkityksestä elämässä...
    Värit antaa paljon... ihanaa kun tulit mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit ilostuttavat elämää. Luonnossa upeat värit suorastaan lisäävät hyvää fiilistä!
      Kiitos kivasta haasteesta ja mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Vaikuttavan vihreitä maisemia kaikki! Tuo avokado ruisleivän päällä pitää varmaan kokeilla. Parsaakin voi joskus syödä, mutta se ei ole mikään intohimo meillä. Kurkkukin on ilman muuta vihreä! Sitä en edes itse muistanut vihreitä asioita etsiessäni.
    Sinä olet selvästi vihreä ihminen pukeutumisen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado ruisleivän päällä on varsinaista herkkua. Kannattaa paahtaa ruisleipä ensin. Minä muussaan avokadoa leivän päälle. Harhaoppisten koulukunta laittaa sitä siisteinä viipaleina. Avokado sopii myös vaalean leivän päälle. Ehkä parhaimmalta se maistuu tosi tumman Reissumiehen päällä.

      Minä tykkään väreistä pukeutumisessa. Suosikkejani ovat myös kylmä pinkki, turkoosi ja petrooli. Eikä värit jää pelkästään pukeutumiseen. Ostaa pläjäytin tosiaan itselleni violetit silmälasit.

      Poista
  7. Vihreä sopii sulle erinomaisesti! Vihreä ei ole ollut mun väri pukeutumisessa ennen kuin tänä keväänä! Se näyttää jostain syystä hemmetin hyvältä, erityisesti sellainen kirkas vihreä. Avokado, parsa, kurkku ovat munkin herkkuja! Iloa päivään ja kiitos haasteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä on pirteä väri pukeutumiseen ja siitähän on niin monia sävyjä, että jokainen varmasti löytää omansa, jos on kiinnostusta vihreää kohtaan. Minä olen hieman katsellut kirkkaan vihreitä kesähousuja, mutta en ole aivan varma, että minkä kanssa niitä pitäisin.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  8. Kiitos mahtavasta postauksesta!
    Isolla mielenkiinnolla odotan seuraavaa väriä 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minäkin odottelen, että miten se Repolainen tätä värihommaa jatkaakaan.

      Kivaa viikkoa!

      Poista