25. helmikuuta 2024

Hiihtolomaterveisiä

Blogissa on jälleen ollut hiljaista, koska olemme hiihtolomareissulla. Esikoinen, abirenttumme, on ollut kotona laiminlyömässä kirjoituksiin valmistautumista.

Talvilomamme tehtiin tänä vuonna pienellä budjetilla, joten kohdevalintaa on säädellyt majoituksen ja lentojen hinnat. Aivan sattumalta löysin pienemmän kohteen Bardonecchian. Se osoittautui varsin sympaattiseksi paikaksi. Harmillisesti Alpit ovat tänä vuonna kärsineet hyvin lämpimästä talvesta. Bardonecchian kylässä ei ollut lumesta tietoakaan. Onneksi rinteitä on 2,8km sekä 2,4km korkeudessa ja ne tarjosivat mukavasti laskettavaa. 

Vielä on yksi yö lomareissu jäljellä ja sen vietämme Milanossa. Ehkä tänään jo ihastelemme Milanon Duomoa. 

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa. 
 

Loimaan on olennaisesti kuulunut myös hyvä ruoka

8 kommenttia:

 1. Milano - entinen kotikaupunkini ❤️ Olin siellä lasta hoitamassa 18-vuotiaana.
  Il Duomoa näen nykyään viikottain TV-sarjassa Milanon naisten paratiisi 🙂

  Abirenttu, hah hah 😀 Ei vaan, opiskelu on hirveän stressaavaa. Ei ihme jo tekee mieli pakoilla vastuuta.

  Ooh, mikä herkku tarjolla. Prosciutto crudo ja mitä juustoa ja höystöä lienee ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milano on kiva kaupunki ja Duomo todella hieno. Harmillisesti meille sattui Milanoon hyvin sateinen päivä. Siitä huolimatta kävelimme kaupungilla ja kävimme koestamassa, että kuinka liukas onkaan Duomon katto kunnon sateella. Vielä on kaikki luut ehjinä.

   Tuo leikkele/juustolautanen oli yksi reissun parhaista alkuruuista. Iltalialaista ilmakuivattua kinkkua ja salamia söimme jokaisella aamiaisella - pojat tykkäsivät :D

   Poista
 2. Söin silmilläni sekä rinteitä että kinkkua ihanilla juustoilla....
  Te karkaatte nyt yhtenään ihaniin seikkailuihin ja täällä tuntuu ettei päivät etene lainkaan lomapäiviin... Oli pakko googlata Bardonecchia - ihan vieras... mistä löydät näitä ihania "uusia tuttavuuksia"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tulla meikäläiselle nyt pitkä odotus seuraavaan seikkailuun. Saisi olla lomaa ja matkailubudjettia enemmän.

   Googlailin, että mihin laskettelukohteisiin pääsisi Milanosta suht helposti junalla ja Bardonecchia tuli niissä googlailuissa vastaan. Booking.comista löysin sopiville päiville suht edullisen asunnon. Sitten googlailin rinteet, hakusessa oli mahdollisimman vähän mustia rinteitä ja mitä enemmän helppoja rinteitä sitä parempi. Hakusessa oli myös rauhallinen laskettelukohde. Sitten vielä kirsikkana kakussa totesin, että Italiassa on selvästi edullisemmat lasketteluliput kuin vaikka Itävallassa. Sillä lailla löytyi Bardonecchia. Bardonecchia jäänee viimeiseksi Alppimatkakseni - ainakin näillä polvilla. Siitä olen aika varma, että keskimmäiselle tämä oli lähtölaukaus Alppirakkauteen.

   Poista
 3. Voi miten kiva, että pääsitte lähes koko perhe reissuun ja löysit vielä noin mukavan sekä edullisen kohteen. Bardonecchia on minulle ihan vieras paikka mutta Milano sitäkin tutumpi paikka. Minä rakastan Milanoa ja Duomoa! Toivottavasti olet ottanut paljon kuvia Duomosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin luvannut pojille, että vien heidät kerran Alpeille laskettelemaan ja alkoi olla ihan viimeiset ajat toteuttaa lupaus - ainakin ilman keinonivelpolvia. Sitähän ei ikinä noin isoista leikkauksista tiedä, että milloin siihen pääsee ja toipuuko siitä koskaan laskettelukuntoon. Bardonecchia oli sympaattinen paikka.

   Duomo on kerrassaan upea! Siksi halusin viedä pojat sinne. Harmillisesti meille sattui Milanoon todella sateinen päivä ja siinä vaiheessa kun olimme Duomon katolla, niin taivas suorastaan aukeni ja vettä tuli ihan kunnolla eikä meillä ollut sateenvarjoja.

   Poista