17. helmikuuta 2024

Perhemenoja

Kyllä on jotenkin ollut kauheasti kaikkea tässä vuoden alussa. Kuten näitä kivoja perhemenoja.

Ostimme pojille joululahjaksi liput Rakas Evan Hansen musikaaliin Helsingin Kaupunginteatteriin ja kävimme katsomassa sen tammikuun puolella. Pojat tykkäsivät siitä. Minusta se olisi voinut olla lyhyempi. Mutta tykkäsin minäkin siitä, vaikka ei se omalle suosikkien listalle päässytkään. 

Teatterikäyntiin liittyi erikoisia tapahtumia. Päivällä HKT:lta tuli tekstiviesti, että teatterissa on kaukolämpökatko 08-00 ja suositeltiin pukeutumaan lämpimästi. Vaikka kovasti kuumaverinen olenkin, niin päätin laittaa oikein kunnon neuletakin päälleni. Teatterin lämpiössä olikin hyvin viileää, muutamalla ravintolatyöntekijällä oli talvitakki päällä. Teatterin katsomossa oli lämmintä ja siellä sitten jo melkein hikoilin. Esitystä ehti kulua sellainen puolisen tuntia, kun joku katsomossa huusi, että täällä on sairauskohtaus ja tarvitsemme valot. Muutaman kerran pyyntöä toistettiin sekä rivin ja penkin numeroa ja sitten olikin jo esiriippu alhaalla, valot salissa ja henkilökuntaa paikalla. Pienen odottelun jälkeen iäkäs rouva poistui talutettuna katsomosta. Mistään hirveän vakavasta ei onneksi tuntunut olleen kyse. Aika rivakkaa oli toiminta. Näytelmä jatkui sitten sujuvasti kohtauksen alusta.



Yritin saada otettua jotain kivoja kuvia kuopuksen kanssa, mutta eihän siitä tullut mitään :)



Poikien serkun 8v synttäritkin on onnistuneesti juhlittu. Hra Kepposen veljenpoika on niin söpö ja mainio pakkaus. Melkein tuntuu haikealta, että meillä ei enää ole alakoululaista perheessä.


Kuvakollaasi synttäripojasta, kuvassa kälyni ihanaa perhettä



Ukki ja synttäripoika

Oli tosi kivat synttärijuhlat ja oli niin kiva nähdä kälyni sukulaisia pitkästä aikaa.

Hra Kepposen veljen perhettä näimme pian uudestaan. Meidän pojat saivat heiltä joululahjaksi keilausturnauksen. Tapasimme siis keilauksen merkeissä. Minulla oli polvi niin kipeä ja jäykkä, että keilaus sujui varsin kehnosti. Eipä olleet muutkaan kovin kummoisessa keilausvireessä. Kivaa oli joka tapauksessa!

Keilaustunnelmia

Turnauksen voitti seurueen nuorin, joka keilasi ensimmäistä kertaa elämässään.
Nuorella keilaajalla oli käytössä ränniesteet

Ooh, mikä rocky road kahvi keilauksen päätteeksi. Taustalla oleva nuori kaunotar on keskimmäisen poikani tyttöystävä ja turnauksen kova kakkonen.


Perheaika on ihanaa, mutta kyllähän tämän jengin kanssa hermoni kiristyvät säännöllisesti. Joku otti ilman lupaa Pepsi Max tölkkejä ja päätti viilentää ne pakastimessa. Kuinkas kävikään, tölkit unohtuivat pakastimeen ja kirjaimellisesti räjähtivät sinne. Olimme juuri vuoden alkupuolella sulattaneet ja pesseet pakastimen, joten pikkaisen raivostutti alkaa taas samaan hommaan. Toki vahingon tehnyt osallistui, mutta kyllä näistä vahingoista aina tulee hommaa aikuisellekin.


Vaariakin on tavattu säännöllisesti. Jos muikkukahvit pitivät tähän saakka ykköstilaa erikoisimmista kahvitarjoiluista vaarin luona, niin nyt sekin on peitottu. Tässä yhtenä iltana hotkaisin kahvin kanssa vaarilta ylijääneen maksapihvin :D Monikos teistä voi sanoa juoneensa maksapihvikahvit ;)

Kivaa viikonloppua!


Perhe on paras <3

18 kommenttia:

  1. Et varmaan ota maksapihvikahveja tavaksi kuitenkaan 😀

    Kivannköistä iloista porukkaa ja jeskamadeera mitkä kakut 🎂
    Onnea 8-vuotiaalle. 🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ota maksapihvikahveja tavaksi. Minä tykkään kovasti maksapihveistä, mutta en oikein onnistu itse niiden laittamisesssa. Pakkohan se oli hotkaista se ylimääräinen maksapihvi, kun tilaisuus tarjoutui :D

      Poista
  2. jätän maksapihvikahvit väliin. Ja ehkä myös muikkukahvit.😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muikkukahvit toimii loistavasti. Jos syöt mielelläsi kahvin kanssa lohileivän, niin mikset söisi muikkuleipää? :D Noi maksapihvikahvit oli ehkä vähän hard core juttu.

      Poista
  3. Outoja kahveja on tullut juotua, mutta muikku- ja maksapihvikahvit on vielä kokeilematta. Risotto- ja kinkkukiusauskahvit ovat ihan arkipäivää ;D
    Voi himputti tuota kokisjuttua... ihan yhtä tyhmä, kuin minun pelti-kiinni- ja-tulet-takkaan-temppuni.
    keilaaminen on kivaa, mutta sitä tulee harrastettua niin kovin harvoin. Viimeisin kerta keilaamassa jäi minulle voittoisaksi.
    Minusta nuo kuvat ovat oikein kivoja, nostavat hymyn huulille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risottokahvit kuulostaa hyvältä, mutta heti tulee mieleen kysymys, että pitäisikö ne olla risottoespressot? :D

      Keilaus on kyllä kiva aktiviteetti, johon monen ikäiset voivat osallistua.

      Poista
  4. Te ootten kyllä niin-niin ehtiväisiä....
    Hauska nähdä samat kulissit, joita viikko sitten itse katseltiin. Me tykättiin kyllä kovasti... ehkä seura teki itse näytöksestäkin erityisen hyvän - tai no, ne nupret näyttelijä/laulajat antoi dropseja roimasti lisää!!
    Muikkukaffet on arkipäivää, mutta maksapihvillä ei ole tullut kokeiltua...
    Aah alkoi kyllä tekemään mieli grillattua maksaa... se on yksi kesäsuosikki.

    Vekkuli velikulta kuopuksenne ja voin kuvitella muutenkin hektisyyden kolmikkonne kera... onneksi "rauhoittavia" tyttöystäviä on jo kuvioissa... muistelen meillä ainakin menon rauhoittuneen... eli kaiken takana on nainen... heh heh.
    Meillä jo ensimmäinen lapsenlapsekin seurustelee....
    Cocis-kuohari-kylpy pakastimelle.... auts... nostatat muistoja... mutta totean, että helpottaa "sitten joskus" - kai....

    Kui vanhoi me siis ollaankaan, heh heh... ja silti koen olevani liian nuori....
    Hauskaa ja hupaisaa perhe-eloa jatkoonkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, toinen muikkukahvittelija siellä :)
      Maksapihvit ovat hyviä. Minä vaan olen niin kehno laittamaan niitä, että harvoin tulee syötyä. Siksi piti se vaarin ylijäämäpihvi syödä saman tien.

      Aikamoista meininkiä on tuon meidän kolmikon kanssa ollut, kun pojat ovat jokainen aika ehtiväistä sorttia ja ikäerot ovat niin pienet. Kovastihan hekin ovat aikuistumaan päin. Vielä kuitenkin välillä kaaoksen voimat iskevät.

      Eihän meillä nyt niin hirveästi ole ikäeroa. Me saimme lapset vaan hieman myöhemmin, joten siksi vielä täällä pyöritetään teinimeininkiä.

      Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa uutta viikkoa!

      Poista
  5. Hah meillä on käynyt samalla tavalla cokiksien kanssa :D Teinit, ihania ja kamalia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on paristi vähän vuotanut cocista pakastimeen, mutta tämä oli ensimmäinen "suuronnettomuus" :D

      Sit kun pojat asuvat omissa kodeissaan aion muiluttaa cocistölkin heidän pakastimeensa ;)

      Poista
  6. Olisikin kiva mennä joskus keilaamaan. Isävainaa harrasti lajia ja Rovaniemellä käsittääkseni toimii edelleen hänen perustamansa joukkue. Ainakin hän oli yksi perustajista ja oli voittamassa Pohjois-Suomen joukkuepiirimestaruudenkin joskus.
    Ei niin kiva yllätys pakastimessa.
    Hyvää huomenna alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäsi on sitten harrastanut keilausta enemmänkin! Minulla oli aikoinaan koulukaveri, joka keilasi kilpaa ja hänellä oli käsivarret aivan eri paria. Oikea käsi oli hillittömän lihaksikas ja vasen sellainen laiha ruipelo.

      Kivaa alkavaa viikkoa :)

      Poista
  7. Maksapihvikahvit tekee kyllä vaikutuksen. Kanapihvikahveja olen kyllä juonut joskus :D
    Ihania juttuja teette poikien kanssa. Me lähinnä ollaan keittiössä ja höpistään. Mutta hei, sentään sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksapihvikahvit olivat jo hieman hard coren puolella :D Mutta pitihän se pihvi syödä, kun niin harvoin saan maksaa.

      Keittiössä höpiseminen on ihan parasta! Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  8. Vimppa kuva kuopuksen kanssa on kyllä mahtava, iloitset siitä vähintään sata kertaa seuraavien vuosien aikana 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että olet oikeassa 👍 Pitäisi aina vaan jaksaa räpsiä kuvia, niin olisi sitten paljon muistoja myös poikien teinivuosilta. Kivaa sunnuntaita

      Poista