28. lokakuuta 2023

Puotilan kartanon upea Halloween-puisto

Tiukka työviikko vihdoin takana. Blogia en ole ehtinyt päivittämään, enkä oikein edes muitten blogeja lukemaan.  Mutta nyt reilun viikon tai oikeastaan kohta melkein kahden viikon takaisiin tapahtumiin, jolloin arki ei ollut vielä näin lytännyt minua. Silloin kävin ihastelemassa millaiseksi Halloweenin satumaaksi Puotilan kartanon puisto onkaan muuttunut! Halloweeks tapahtuma on tuonut sinne tuhat kurpitsaa, hirmuisen määrän heinäpaaleja, kurpitsavaunut, traktorin ja vaikka mitä muuta! Tykkäsin todella paljon.

Puotilan kartonon pihassa on upea vanha puusto, jossa oli vielä ruskan värejä kivasti jäljellä. Se on paikka, jossa olen käynyt usein ihastelemassa ja kuvaamassa ruskaa. Puotilan kartano on Itä-Helsingissä asuttujen vuosien aikana ollut meille tärkeä paikka. Olemme viettäneet siellä keskimmäisen ristiäisjuhlat, kaste oli viereisessä Puotilan kappelissa. Esikoisemme oppi kävelemään kartanon salin kokolattiamatolla. Parina runsas lumisena talvena kävimme usein hiihtolenkin päälle syömässä lohikeitot kartanolla. Sukset laitoimme pystyyn kartanon seinää vasten. Se oli lähes sellaista Suomielokuvien nostalgiaa. 

Ajoitimme vierailun siten, että näimme puiston sekä päivänvalossa että hämärässä. Minä pidin jopa enemmän puistosta päivänvalossa. Halloweenpuiston on inspiroinut Halikon kurpitsatapahtuma ja Puotilan kurpitsat ovat peräisin samasta Rannikon puutarhasta. Halikko on ollut vuosia "to do"-listallani. Tänäkin vuonna tuskailin, että kuinka ehtisin ja jaksaisin mennä sinne sakka. Kylläpä ilahduin, kun näin mainokset Puotilan halloweeksistä.

Kävin halloweenpuistossa ystäväni Tiinan kanssa

Kulkuväylillä oli matot, jotka olivat hyvät jalan alla






Tämä oli yksi suosikeistani :)


Auton kyydissä oli tälläiset hemmot


Noidan kattilasta nousi kaasukuplia. Ensimmäistä kertaa näin tuollaisia ja olin melkein yhtä innostunut niistä kuin pienemmätkin lapset ;)


Hirveä määrä kuplia

Taivaalla näytti näin ihastuttavalta

Poksautin kuplan - hetken aikaa muistuna leijuu savukiehkura



Puotilan kartanon halloweenpuisto on auki 5.11 saakka
Arkisin 14-22 ja viikonloppuisin 12-22.
Liput alkaen 12€, perhelippu 32€. https://halloweenpuisto.fi/

Suuret suositteluni halloweenpuistolle!

Kun pojat olivat pieniä meillä oli useana vuotena halloweenjuhlat. Parhaimmillaan vieraita on ollut päälle 10 ja minä olen käynyt ystävälläni ottamassa halloweenmaikin. Monena syksynä meillä oli jopa kahdet ellei peräti kolmetkin halloweenjuhlat, koska marraskuun synttäreitä vietimme usein halloweenteemalla. Tänä vuonna meillä ei halloweeniä juhlita. Kaksi vanhinta ovat olleet ystäviensä luona halloweenbileissä. Olen kyllä ajatellut, että tulevaisuudessa halloweenjuhlat voisi palata meidän koko perheen juhlakalenteriin.

Hauskaa halloweenia!



15 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää!! Onko halloweenmaikki *meikki* vai jotain ihan muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikkihän se on 😆 Taas on iskenyt painovirhepaholainen🤦‍♀️

      Poista
  2. Siis miten mahtava kokonaisuus! On kyllä todella upeasti rakennettu. Kiitos esittelystä! Ja mukanaa halloweenia tietty, jos se on tänä viikonloppuna. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puistosta tuli todella hieno. Ilmeisesti kaupallisesti se on ollut sen verran menestys, että ensi vuonna uudestaan ehkäpä jopa vielä isompana.

      Poista
  3. Ihana kuvakimara - kiitos kun pääsi toiseenkin Kurpitsalandiaan kanssasi!!
    Sama suosikkikuva... hih... mahtoi tulla auto kuntoon!!
    Iloja hymyjä talviaikaiseen eloosi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että Helsinkiinkin saatiin halloweenpuisto. Minä en ole sinne Halikkoon suoriutunut lainkaan ja se on harmittanut.

      Kävin oikein omakohtaisesti hieman asettelemassa mekaanikon housuja puolitankoon :D :D :D

      Poista
  4. Kiitos esittelystä, mahtava paikka ☠️ hienoine yksityiskohtineen halloweenin kunniaksi. Ihan paras tuo kuva missä olet kurpitsojen joukossa 😀 Hyvä idea vierailla sekä päivänvalossa että hämärässä 🖤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ihan mahtavaa saada halloweenmeininkiä Helsinkiinkin :)
      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  5. Kiitos kierroksesta! Aika vieressä olin pe-la (Prisman talossa), mutta en todellakaan olisi ehtinyt paikalle ihastelemaan. Hyvä, että näin! Mukavaa kuunvaihdeviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko se sinun siivousurakkapaikka niissä Prisman kerrostaloissa? Nehän ovat aika uusia taloja. Ajattelin, että se siivouspaikka on tyyliin asuin tässä 20v ja siivoilin laiskasti ;)

      Kivaa viikkoa!

      Poista
    2. Juurikin se talo, jossa Prisma sijaitsee. Nyt on -HAH HAH- kuulemma putsattu loppuun. Salli minun nauraa... :D

      Poista
  6. Mä mietin myös josko pitäisi käydä tuolla kun melkein naapurissa on! Kiitos vinkistä ja kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo halloweenpuisto on ihanasti toteutettu. Mahtavaa, että Helsinkiin tuli tuollainen.

      Kiitos samoin - kivaa uutta viikkoa! Ja kääks, ihan kohtahan on jo marraskuu.

      Poista
  7. Tämä Puotilan Halloween-puisto oli kyllä todella upea paikka ja innolla odotan jo ensi vuotta. Mahtavaa myös, että myös meille pääkaupunkiseudulle tuli oma kurpitsajuhla. Ja mikä parasta vielä todella hienosti ja pieteetillä tehtynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin halloween-puisto oli ihana ja olen niin tyytyväinen, että ihmiset löysivät sen. Minäkin odottelen jo ensi vuotta!

      Poista