12. lokakuuta 2023

Vaari-energiaa ja mökkeilyiloa

Viikonloppuna ajoin isäni eli vaarin Lahteen. Kävimme haudoilla ja kahvittelemassa setäni, eli vaarin pikkuveljen, luona. Setääkin kutsutaan vaariksi, aivan kuin heidän isäänsäkin. Meillä oli kahvipöydässä vaareja siis kaksin kappalein. Setä-vaarin kunto oli noussut huomattavasti toukokuisesta vierailustamme. Se ilahdutti minua ja isääni kovasti!

Veljekset, 86v ja 79v

Serkulleni laitoin viestiä, että jos hän on aikeissa käydä moikkaamassa omaa vaariaan, niin tulisi samaan aikaan meidän kanssamme. Serkkuni oli saanut oman nuorisonsa mukaan ja hänen veljenpoikansakin oli setä-vaarilla kyläilemässä. Ihanasti vilskettä! Kiva oli nähdä heitä kaikkia.


Niin kylmeni säät yllättäen, että otin laskettelutakin käyttöön

Ystäväni Ilonan kanssa menimme alkuviikoksi tekemään etätöitä mökillemme. Maanantaina kahvitauon aikaan alkoi aurinko paistamaan. Säntäsimme heti nautiskelemaan ulkokahvit.


Ehdimme noin tunniksi sienimetsään ennenkuin tuli liian hämärää. Suppilovahveroita olisi ollut poimittavaksi, mutta selkäni ei juurikaan kestänyt poimimista. Kun paistelin sieniä, niin niistä tuli noin yhden kastikkeen ainekset. Mutta tyytyväinen olin siihenkin. Metsässä oli oikein ihanaa.



Ilona on nopea poimimaan ja hänellä oli mahdollisuus vielä toiseen pieneen metsäreissuun ja hänellä oli erinomainen sienisaalis.


Tiistai-illaksi olimme kutsuneet uimaporukan naisten saunomaan ja uimaan. Vain Otilia pääsi tulemaan. Meillä oli kyllä ihana ilta. Päivällä oli ollut aika vaihtelevaa säätä, mutta illaksi taivas kirkastui. Ilma oli illalla +8 astetta ja vesi +10 astetta.

Saunailta alkamassa

Ilonan kanssa kolmannella uimakierroksella

Ihana auringonlasku

Uinnin päälle herkuttelimme kantarellipiirakalla ja salaatilla ja jälkiruuaksi oli vielä pienleipomon pullat. Keskiviikkona sää oli sellainen, että emme päässeet ulkoilemaan lainkaan. Päivä meni töiden parissa ja illansuussa ajelimme takaisin kaupunkiin.

Hyvä lounas piristi keskiviikkoa

Tämä viikko on mennyt ihan kuin siivillä. Enää yksi työpäivä jäljellä. Hyvä ilonaiheiden putki.

16 kommenttia:

  1. Ihania kuulumisia! Peukutan vaarienergialle, etätyömökkeilylle ja sienestykselle <3 Hyvää pian alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Onpas ihanan tunnelmalliset maisemakuvat ja mahtava sienisaalis! Isävainaanikin oli vaari, kuten myös äitini edesmennyt isä minulle. Keskiviikkona oli ihan kamala myrskysää!!! Hyvää pian alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin mökkireissulle kaikenlaista säätä, mutta onneksi myös sitä auringonpaistetta. Minä olin autolla liikkeellä keskellä yötä viikko sitten perjantaina, jolloin oli ihan hirveä sade ja tuuli ja kadut lainehtivat vettä. Siihen verrattuna keskiviikon sää oli aika kesyä :D :D :D

      Teidänkin suvussa on isoisät vaareja :) Mieheni isoisä oli pappa ja se oli niin latautunut sana, että mieheni isästä tuli sitten ukki.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. En osaa sienestää eikä mieheni sitä paitsi syö sieniä, mutta olen kovasti nauttinut siitä kun meillä on pihassa paljon erilaisia sieniä. Niitä katselee oikein mielikseen, erikoinen näky kaikessa tavallisuudessaan 🤎

    Nätit kuvat ja ihanaa kun on sukua lähellä. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ja mieheni tykkäämme todella paljon sienistä ja esikoisemme myös. Kaksi nuorempaa poikaa syövät sieniä heikosti. Sienestäminen on kivaa, jos löytää jotain. Noita suppilovahveroita löydän, mutta muita en.

      Minulla on todella pieni suku, mutta onneksi lähellä.

      Poista
  4. Ihanat vaariveljekset! Voi että. <3

    En kyllä edelleenkään ymmärrä, miten voit käydä uimassa noin kylmässä vedessä. :-D Mutta kaikkeen vissiin tottuu...

    Kivaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmään veteenkin tottuu. Tuo 10 astetta on minulle sellainen lämpötila, että pystyn uimaan lenkin aivan tuskattomasti. Kävin uimahallin avantoaltaassa viikko sitten ja herranjestas se tuntui kylmältä ja vastenmieliseltä. Siinä kylmyys korostuu, kun hallissa on muuten lämmintä.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Lohjan markkinoilla näkyy olevan suppilovahveroita kahdella eurolla litra. Hmm, kuinkahan monta mahtuu litraan, kun ovat tuollaisia ruipelojalkaisia.... Minä en tunnistaisi suppilovahveroita metsässä, ihmettelisin vain mitä nuo kummallisen rumat sienet on (meillä ei kotona koskaan suppiksia kerätty saati syöty). Mutta kantarelleja ja karvalaukkuja (sekä tatteja ja haaparouskuja) on turvallista kerätä omaan sienikoriin ruokasieniksi.

    Mukavaa viikonloppua kivan viikon jatkeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas halpoja suppilovahveroita 😮😮👍 isot sienet täyttävät litran mitan harmillisen nopeasti. Kantarellit ovat meidän suosikkeja, niitten suhteen olemme ostosienten varassa. Suppiksia löytyy jonkin verran mökiltä. Lapsuudenkodissani syötiin rouskuja, minä en ole niitä valmistanut.

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Ihanat vaarit! Meidän puolella isoisät on olleet ukkeja, mutta ihania ovat, vaikka miksi kutsuttaisiin <3

    Kumarran aina syvään kun näen jonkun menevän uimaan kylmään veteen (kylmä on aina jos lämpötila ei ole +20 astetta). Haluaisin olla samanlainen uimari, mutta mieli ja kroppa vastustaa vimmatusti noin kylmää vettä.

    Nyt onkin hyvät syyssäät ulkoiluun ja sienestämiseen, joten ei kun taas metsään :)

    Iloista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on yksi ukki, mieheni isää kutsutaan ukiksi tai välillä myös nimellä kukki. Appea kutsuu muut Kaitsuksi ja esikoisemme yritti sanoa Kaitsu-ukki ja siitä tulikin sitten Kukki 😆

      Minä aloitin kylmä uinnin vasta koronan aikaan. Siihen saakka olin ajatellut, että se ei ole mun juttu. Minulla kylmä vesi auttaa selkäkipuihin ja jopa jonkin verran polveen. Se motivoi 👍

      Poista
  7. Ihanat vaarit ♥ ja mukavaa, että Setä-Vaari voi paremmin!

    Ihania maisemakuvia mökiltä. Tosin minua ei veteen saisi enää mutta sinä oletkin sellainen rohkelikko! Ilonan sienisaalis on ihan huikea joten tuosta riitti sieniä varmaan useampaankin herkutteluhetkeen. Tänä syksynä metsä on kyllä tarjonnut ihan huikeita sienisaaliita. Ja hyvä niin koska sienet ovat minun herkkuani.

    Mukavaa viikonvaihdetta Rva Kepponen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kylmä vesi auttaa etenkin selkäkipuihin ja jonkin verran polvikipuun. Se motivoi kylmäuintiin 👍👍👍 Olen oppinut tykkäämään siitä ja jopa suorastaan hieman koukuttunut siihen.

      Ilonan sienisaalis lähti kohti pohjoista hänen äidilleen. Eiköhän siinä olen kahdelle hengelle vuoden suppikset 👍

      Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

      Poista
  8. Ihanat tuplavaarit - minunkin isää lapsemme sanoivat vaariksi. Hänet menetimme ihan liian varhain... ennätti täyttää 6ja nolla, muttei enää ykköstä päälle.
    Meidän kummankin suvussa naisenergiaa vuosissa tuntuu riittävän enemmän kuin miesenergiaa, pappani oli poikkeus.
    Ukko-pappa-vaari-taata.... Menen aikaani edelle, mutta tulipa vaan mieleeni kysyä, että millä nimellä teitä tultaisiin kutsumaan jos ja kun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian nuorena lähti isäsi :( Se on surullista :(

      Minä olen varmaan mummi ja mieheni on ukki tai vaari. Miehen isää kutsutaan ukiksi, joten voi olla että sieltä lähtee periytymään. Miehen isoisää kutsuttiin papaksi ja hän oli niin persoonallinen tyyppi, että pappa on varattu ainoastaan hänelle :)

      Poista