21. lokakuuta 2023

Viikon varrelta - mökkihommia, Baskimaan juustokakkua ja Uberilla ajoa

Minulla oli idea siitä, että ottaisimme kuopuksesta syyskuvat rippijuhlien kiitoskorttia varten. Kävimme koekatsomassa paikkaa ja vähän koekuvasimme. Mielestäni löysin hyvän paikan. Meidän piti tulla heti alkaviikosta siihen kuvamaan ja mielellään hyvä kuvaajakaveri mukana. Mutta kuinkas ollakkaan, kuopus sairastuikin flunssaan. Ennenkuin olemme kuvausreissukunnossa taitaa puut olla lehdettömiä. Olen jo tässä miettinyt, että mitenkäs saisi kuvamanipuloitua pojalle puvun päälle. En ole ikinä jaksanut perehtyä Photoshopin käyttöön eikä minulla ole enää lisenssiäkään siihen.

Minusta hyvä kuvauspaikka ja kiva kuva pojasta

Kuvat on otettu Roihuvuoren kirsikkapuistosta, joka on monena syksynä hohtanut punaisena. En tiedä, että olisiko nämä parit kylmät yöt herättäneet puiston värihehkuun vihdoin.

Viime lauantaina olimme jo pakkautuneet autoon mökille menoa varten. Kun aloimme miettimään, että onko sääennusta vaihtunut sellaiseksi, että koko päivän sataa. No niin oli ja niinpä palasimme takaisin kotiin. Sunnuntaina otimme uuden yrityksen. Silloin sää oli paljon suosiollisempi risujen polttourakkaan. Meidän pölötyskoneemme keskimmäinen ajoi minitraktorilla risukuormia. Hänellä oli kuulosuojainten alla kuulokkeet ja hän lauloi ajaessaan suomiräppiä. Aikamoinen mölykombinaatio :) Me kävimme kuopuksen kanssa sienestämässä, mutta joku röyhkimys oli poiminut kaikki sienet. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja kiva oli kävellä metsässä yhdessä.

Tyhjennetty suppilovahveropaikkani

Vähäinen saaliimme. Paistettuna se kutistui alle puolen litran.

Kesäprojektimme halkoliiteri valmiina ja maalattuna

Räppiä kuulosuojaimet päässä laulalava traktorikuskimme eli keskimmäinen

Meidän oli tarkoituksena mennä kuopuksen kanssa mökkeilemään poikien syyslomaviikolla. Minulla ei toki ollut lomaa, mutta maiseman vaihto olisi ollut minulle ihan riittävästi. Ensin mökkeilyn esti kuopuksen flunssaisuus ja sitten minun päänsärkyisyys ja tukkoisuus. Joten jäimme kotiin. Esikoinenkin vietti syysloman kotona ja olemme päässeet nauttimaan hänen kokkailustaan. Ruuan lisäksi esikoinen ylätti meidän leipomalla. Hän oli törmännyt netissä juustokakkuvariaatioon Basque burnt cheesecake joka näyttää googlen perusteella olevan suomeksi Baskimaan juustokakku.

Baskimaan juustokakku ja vadelmakastike

Baskimaan juustokakussa ei ole lainkaan erillistä pohjaa. Ohjeen mukaan kakkua kuuluu paistaa niin, että siihen tulee tumma pinta. Paistamisen jälkeen kakku jäähdytetään ja sen pitää vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Meidän mielestämme kakku maistui paremmalta seuraavana päivänä. Kakku on tuhtia ja aika makeaa, joten suosittelen syömään sitä marjojen tai marjakastikkeen kanssa. Esikoinen teki kakun kaveriksi vadelmakastiketta.


Viikon parhaimmaksi suoritukseksi joudun nostamaan vaarin ohitse esikoisen hyvien ruokien ja juustokakun. Vaarin piti päästä viikolla sairaalaan tutkimuksiin ja hän mietti, että miten sinne pääsisi helpoiten. Taksin tilausnumerot ovat ruuhkaisia ja jopa ravintolat suosittelevat, että asiakkaat tilaavat itse taksit appilla. Taksihinnat ovat nykyisin korkeita eikä vaari ollut muistanut hankkia "lähetelappua" kelataksiakaan varten ja joskus niitä kelatakseja joutuu odottamaan erittäin pitkään tai niillä on tuntia ennen lääkäriaikaa perillä. Melkein kelataksin omavastuuhinnalla pääsee perille Uberilla. Menin vaarille, asensin ja laitoin Uberin käyttökuntoon ja katsottiin miten autontilaus tapahtuu. Vaari päätti, että menee Uberillä sairaalalle. Olin koko sairaalareissupäivän kännykkä vieressäni siltä varalta, että vaarille tulee Uberin kanssa ongelmia. Ei tullut ja hyvin sujui reissu. Hyvä vaari!

Hyvä vaari! 

Ehdin käydä tutustumassa Itä-Helsingissä Puotilan kartanon pihalle rakennettuun halloween-puistoon, jossa on tuhat kurpitsaa ja vaikka mitä muuta. Se oli suorastaan elämys! Yritän ehtiä tekemään siitä aivan oman postauksensa.



Kivaa sunnuntaita!

18 kommenttia:

  1. Hih, ihana moderni vaari, kun ajeli tuosta vaan yksikseen Uberilla. :-)

    Harmillista, että sairastelut pilasivat syyslomasuunnitelmat, mutta paljon kivoja juttuja oli silti! Kurpitsapuisto näyttää hienolta! Onkohan toi kurpitsapuistojuttu jokin uusi ilmiö, kun en muista aiemmin tuommoisia olleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vaari pääsi alkuun uberilla ajamisesta, niin hän on tehnyt sillä kyläilyreissunkin. Kohtahan vaaria ei pidättele mitään ;)

      Puotilan kartanon kurpitsapuisto on nyt ensimmäistä kertaa. Sen inspiroi Halikon kurpitsat. Ainakin silloin kun minä olin siellä arki-iltana, niin kävijöitä oli runsaasti. Olisi kiva, jos se aukeaisin vuodenkin päästä. Minusta kivaa piristystä syksyyn.

      Poista
  2. Ikävää kun flunssat ovat kaataneet teillä syyslomalaisia sängyn pohjalle. Hyvä kuva rippilapsesta. En ole koskaan käyttänyt Photoshopia mutta olisiko jollain vaikka omassa kaveripiirissä siitä kokemusta niin voisi auttaa kun kuva on noin onnistunut.

    Roihuvuoren kirsikkapuistossa oli punaisia lehtiä jo yli viikkoa sitten eli kyllä pakkasyöt ovat auttaa punertumista. Ajoin ohi viikolla ja napsin pari kuvaa kun näytti niin kauniilta.

    Hyvä, että isäsi pääsi sairaalaan tutkimuksiin noin näppärästi. Itse en ole koskaan käyttänyt Uberia eli en edes tunne tätä palvelua sen enempää. Edellisen kerran olen liikkunut taksillakin ennen koronaan kun piti päästä lentokentälle aamulla kotoa ja silloin auto oli tilattu ennakkoon.

    Onpa herkullisen näköinen tuo Baskimaan juustokakku - omnomnom!
    Kiva kun ehdit tuonne Halloweeks tapahtumaan, joka oli kyllä aivan uskomaton.
    Minä ehdin jo fiilistellä blogissa kun olin niin tohkeissani paikasta.
    Mukavaa sunnuntaita Rva Kepposelle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nyt onneksi ole poika ihan sängyn pohjalla pelkästään flunssaansa potenut. On jaksanut pelata. Mutta ulkoilut, retkeilyt ja muut jäivät väliin.

      Kaikki tuttavani ovat samaa mieltä, että Photoshop on satunnaiseen kuvankäsittelyyn ihan liian hankala. Täytyy miettiä uutta suunnitelmaa kuopuksen rippikuviin.

      Minustakin Halloween-puisto on kerrassaan mahtava. En vaan ehtinyt vielä paneutua kuviini. Niitä kertyi paljon ja tällä kertaa joukossa on paljon huonoja.

      Minä ajan yleensä ulkomailla Uberillä tai vastaavalla. On toiminut hyvin.

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Hienoa tuo vaarin Uberin käyttö. Minulla taisi olla vanhentunutta tietoa, kun luulin että ei Suomessa ole sitä.....mutta hyödyllinen tieto olla varalla. Uber on hyvä sovellutus, toimii yleensä hyvin (täällä nuo taksit ei juuri toimi ainakaan meidän hoodeilla). Tosin ainakin myöhäisellä olen super varovainen Uberin kanssa, mutta minusta on vanhemmiten tainnut tulla sellainen.
    Toivottavasti olo on paranemaan päin.
    Mielestäni kuva on hyvä ilman pukuakin. Valitettavasti oma PS:n kokemus on niin vähäistä etten osaisi muutosta edes tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa toimii Uber ja myös Yango. Yango on selvästi Uberiäkin halvempi. En ole Yangolla ajanut ikinä, mutta nuorisomme on. Minä olen ajanut Suomessa tosi vähän Uberilla. Ne kerrat kun olen keskustan tuntumassa sillä ajellut, niin autona on ollut taksi. Yksi kuski sanoi, että hän valitsi työnantajansa sen perusteella, että voi ajaa kaikki mahdollisia kyytejä ja minimoida taksitolpalla odotteluajan.

      Minun luottamustani ei aina nauti myöskään ihan oikeat taksikuskit. Sain tänä kesänä yllättäen 10€ suuremman laskun kuin keskimäärin meiltä maksaa lentokentälle. En ehtinyt jäädä sitä siihen paikan päälle selvittelemään ja enkös hukannut sen kuitin. Olin juuri ajanut keskellä yötä taksilla reitin paria päivää aikaisemmin.

      Poista
  4. Ooh, fantastiset kurpitsat. Halkoliiteri on upea ja muutenkin kesämökkikuvat täynnä tunnelmaa. Rakastan syksyä 🍁 Teillä on reippaat omatoimiset pojat ja vaari.

    Meillä on vadelmia.... hmmm, pitäiskö googlata ja yrittää tehdä vadelmakastiketta. Täältä saa idoita 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puotilan kartanon Halloweeks on hieno tapahtuma. Tykkäsin todella paljon.

      Meillä pojat narisevat aina, kun pitäisi lähteä talkoohommiin mökille. Pitää vuorotellen kiristää pojat paikalle. Sitten kun pääsevät perille, niin tekevät kyllä yleensä tosi reippaasti hommia :) Pojat osaavat käyttää traktoria ja nyt myös halkokonettakin, kunhan vaan joku ottaa ne esille. Se on iso apu!

      Vaari on nyt siirretty taas nykyaikaan ja alustatalouden asiakkaaksi :)

      Poista
  5. Voi waude Waaria... kyllä on nykypäivä hallussa; minä ikinä millään Uberillä ajellut ja Yangosta kuullutkaan... Ihanat kurpitsakujat Puotilan kartanollakin... tytär laittoi Tampereen suunnaltakin "Halikosta" innostuneen maissitilan kurpitsajuhlakuvia labyrintteineen... ihanaa kun leviää useille paikkakunnille - sillä kyllä tähän syksyyn on kivaa saada piristävää väriterapiaa. Meillä on tavannut olla lastenlasten kanssa omat Halloween juhlat lokakuun viimeisenä, mutta nyt onkin tulossa aikuisjuhlat... hmmm... vaikuttanee ehkä hieman menuuseen!!
    Kuopuksen kuva on upea... mitäs jos askartelisi siihen mustasta kartongista puvuntakin.... vaikuttaa reippaat nuoret miehet niin huumorintajuisilta ja tilannetajuisilta, että saattaisi sopia hyvinkin ja ilahduttaa kiitos-kkortin saajia uudella tapaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaari on nyt taas ajan hermolla. Toinenkin reissu on onnistuneesti heitetty Uberilla.

      Minustakin halloween tuo mukavasti iloa ja väriä syksyyn. Kun pojat olivat pieniä, meillä juhlittiin oikein pitkän kaavan mukaan halloweenia. Se on kiva, että Halikko on inspiroinut tekemään kurpitsa"näyttelyitä" muuallekin Suomeen. Ei tarvitse yrittää kaikkien tunkea Halikkoon. Vaikka ehdottomasti haluaisin sielläkin joskus käydä.

      Hauska idea tuo puvun askartelu paperista kuvaan. Täytyypäs miettiä, että osaisinko sen toteuttaa ja saisinko aikaiseksi askarrella riittävän monta.

      Poista
  6. Ylistykset ja yläviitoset täältä vaarille! Aivan mahtavaa 🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaari on onnistuneesti käynyt jo ystävälläänkin kylässä uberilla :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  7. Ihana vaari!

    Nyt onkin ollut flunssaa liikkeellä, mutta toivottavasti teillä taudit on jo takanapäin. En tiennytkään tuosta Puotilan kurpitsapaikasta. Pitänee käydä pyörähtämässä. Kiitos vinkistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaari on onnistuneesti käynyt jo ystävälläänkin kylässä uberilla :) Olen todella onnellinen siitä, että vaari pystyy hoitamaan vielä asioitaa varsin monipuolisesti verkossa. Monelle vanhukselle digipalvelut eivät vaan ole käytettävissä.

      Puotilan halloweenpuisto on hieno. Se on saanut näkyvyyttä Hesaria myöten, joten jos mahdollista niin kannattanee käydä arkipäivänä.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  8. Hienoa kun vaari käy uberillä kylässäkin :) Se lähteminen kun tuppaa olemaan välillä hankalaa. Oma, saman ikäinen äitini ajaa vielä autoa ja puhuu aina että pitäisi käydä siellä ja siellä kylässä mutta ei sitten yksin kuitenkaan eesty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaarilla on vielä ajokortti, mutta hän päättänyt että ei mene seuraavaan uusintaan. Vaari ajelee minusta vielä ihan hyvin, mutta hänellä on alkanut huimaukskohtaukset ja siitä syystä hän on ajatellut luopua ajamisesta. Pari viime vuotta vaari on ajanut terveyskeskukseen ja ruokakauppaan. Mutta nyt uberilla pääsee mihin vaan ja myös pimeässä :)

      Poista
  9. Vaarille ihailut minultakin. Mulla ei ole mitään äppejä ja en ehkä uskalla edes ajaa taksilla, niin hirveitä hintatarinoita kuulee. :D
    Ihailua myös esikoiselle, joka kokkaa ja vielä leipookin. HYVÄ POIKA!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uberissa näkee etukäteen, että mitä kyyti maksaa. Ilmeisesti Valopilkussa sama homma. Kävin viikolla Uberilla lääkärissä. Eihän tuossa matkaa kertynyt juurikaan, mutta maksoi 6,5€ per suunta.

      Esikoisella olisi lahjoja ruuasta ammatiksi, mutta epäilee olevansa liian mukavuudenhaluinen seisomaan työpäivän keittiössä 😆🤦‍♀️🤦‍♀️

      Poista