26. huhtikuuta 2023

Ruokahifistelyä ystävän kanssa

Kävin yökylässä ystäväni Leenan luona viime viikonloppuna. Tälläkin kertaa meillä oli hieman suuruudenhullut askartelutavoitteet. Askartelut jäivät pahasti kesken. Syytän netissä olevaa epätarkkaa informaatiota. Päätimme tehdä kreppikukkapaperikimput. Netissä luki, että valmistumisaika on 2-4 tuntia. Jos olisin vähän enemmän käyttänyt aivokapasiteettia asiaan, olisi voinut päätellä jo etukäteen että ainakin aloittelijoille se tarkoittaa per kukka. Ei koko kimppu :)

Jouduimme jättämään askartelut pahasti kesken, jotta saimme ruokaa pöytää. Meillä on prioriteetit kohdallaan, askastelutapaamisen tärkein asia on ruoka. Välillä olemme myös jättäneet askartelematta ja olemme keskittyneet vain kokkaamaan ja syömään. Tällä kertaa meillä oli kolmen eri maan kattaus. Ensimmäisenä oli japanilainen lounas. 




Tällä aterialla kokkaushifistely oli aika minimissä, koska sushi oli kaupasta, erittäin maukaat gyozanyytit olivat aasialaiskaupan pakastealtaasta ja misokeitto valmistahnasta. Hifistelyosastolle kuului se, että toin mukanani japanilaisia astioita kattausta varten.

Gyozat olivat todella hyviä. Ainon mennä ostamaan noita meille kotiin pakkaseen.


Misokeittoa 

Japanilainen keittiö ei ole jälkiruokakeittiö lainkaan. Löysin kaupan pakasteesta mocheja ja jonkun hassun kakkupalasen.


Illalla makumatkasimme Italiaan. Toiseksi viimeinen satsi kantarelleja valmistui Leenan käsissä ihanaksi kantarellirisotoksi. 


Äkkiä muutama kuva ja sitten syömään!

Annoksen päälle vielä parmesania ja rucolaa

Hieman sulateltuamme risottoa oli vuorossa jälkiruoka. Leena oli leiponut taivaallisen hyvän italialaisen suklaakakun. Reseptin Leena oli bongannut kotiliedestä https://kotiliesi.fi/resepti/italialainen-suklaakakku-torta-di-cioccolato/


Aion kokeilla tätä kakkua kotonakin. Harmi, että meillä on yksi suklaa-allergikko. Tai ehkäpä se on pelastus, muuten meillä voisi olla italialaista suklaakakkua liian usein.

Seuraavana päivän oli vuorossa suomalainen ateria: kermaista kasvissosekeittoa, sämpylöitä ja jälkiruuaksi leipäjuustoa ja lakkahilloa.



Pöydässä näkyy maljakossa tekemiämme kreppipaperiunikkoja

Jälkkärissä oli vielä pieni nokare kermavaahtoakin

Ruuat onnistuivat erinomaisesti ja yhdessä kokkailu oli kivaa. Nämä ruuat pärjäävät vertailussa usealle ravintolaruualle. Nämä meidän kokkaus-askartelusessiot ovat varsinaisia piristysruiskeita ja täynnä onnistumisen iloa (paitsi ei aina askartelun osalta). On tosi kiva kattaa pöytä kauniisti ja istua itsetehdyn herkkuaterian äärelle. Seuraavaksi onkin mietteissä, että mitä syödään vappuna. Vähän helpommalla valmistuu vappuherkut, kun menuvaihtoehdot ovat pizzaa tai grillikauden avaus. 

Palaan erikseen vielä kreppipaperikukka-askarteluihimme. Ensin se oli ihanaa ja sitten hermoja repivää.

Niin lähellä on vappu ja niin paljon tehtävää, että toivottelen kaikille hauskaa vappua!


11 kommenttia:

  1. Ei hassumpi askartelusessio 👍. Kukat ovat kauniita ja ruoat näyttävät todella herkullisilta. Kattaukset ovat kauniita kuin mitkäkin 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapuoli oli kyllä erinomaisesti hanskassa :) mutta sitten askartelussa saatoin sortua aikamoiseen kiroiluun, kun kuumaliima poltti sormia ja kukan terälehdet eivät asettuneet niin kuin olisi pitänyt :D :D :D mutta tulipahan taas väkerrettyä jotakin ja parannettua maailmaa yhdessä ystävän kanssa.

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja. Ymmärtää sen, että voi askartelut jäädä välillä väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan pari kertaa jätetty askartelut suosiolla väliin, kun olemme halunneet kokeilla jotain vähän vaativampaa reseptiä :) Mieheni usein kohteliaasti kysyy palatessani, että mitä askartelit. Häntä jaksaa huvittaa se, että välillä homma on mennyt pelkäksi syömiseksi ;)

      Poista
  3. Yökyläily kuulostaa kivalta ja teidän kattaukset on todella kauniita. Jään innolla odottamaan askartelupostausta, olipa se sitten yksi kukka taikka koko kimppu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenan luona on ihan yökyläillä, hänellä on tosi kaunis koti. Ja meillä yhdessä kokkailu sujuu erinomaisesti. Askartelupostaus tulee jossain vaiheessa, mutta ei todellakaan koko kimpusta :D

      Ihanaa toukokuuta!

      Poista
  4. Jestas miten maukkata aterioita olette nauttineet ja ihanat kattaukset. Kerro Leenalle terveiset, hänen kotinsa on niin kaunis <3

    Meillä oli tänään vappuaaton askartelumaraton kahden ystävän kanssa. Ruoka tilattiin läheisestä pitseriasta (kukaan ei tosin syönyt pitsaa vaan kanaa salaattina tai ranskalaisten kera) ja iltapäivällä tietty munkit :) Ja alkoholittomalla mansikkakuoharilla kippisteltiin hyvät vaput.

    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuat onnistuivat erinomaisesti ja se suklaakakku oli aivan älyttömän hyvää.

      Minä kerron Leenalle terveisiä. Minustakin hänellä on hieno ja persoonallinen koti.

      Vappuaaton askartelumaraton kuulostaa erinomaiselta tavalta juhlistaa vappua! Yhdessä askartelu on kivaa. Askartelun yhteydessä monesti pitääkin olla jotain helppoa ruokaa, jotta askartelua ei tarvitse keskeyttää.

      Kivaa toukokuuta!

      Poista
    2. Kiitos paljon Sari, kivasti sanottu! <3

      Poista
  5. Joku vois luulla, että jollekin kukkien askatelu saattoi olla traumaattista 😄 Mutta olipahan vaan taas mukavaa ja kohta sitten uudestaan! JA, oot kyllä ottanut tosi kivoja kuvia! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että seuraava pioni valmistuisi paljon sujuvammin. Ottihan se päähän nälkäisenä yrittää kasata pionia, kun olin mennyt mokaamaan koko alun :) Ehkä kuitenkin tulevaisuudessa pysyttelen kukissa, joissa on on vähemmän terälehtiä ;)

      Poista