19. tammikuuta 2022

Viisikymppislahjoja

Sain toivepostauspyynnön siitä, mitä toivoin ja mitä sain 50v synttärilahjaksi. Hyvä syy palata vielä kerran muistelemaan synttäreitäni ja kaikkea niihin liittyvää ihanaa.

Aloitetaan lahjatoiveista - minulla ei ollut mitään synttärilahjatoiveita. Ainoastaan Hra Kepposelta toivoin jotain muistamista. Hän lupasi kustantaa minulle sen "miesartistin" synttäribileisiini. Sen lisäksi sain yllätysliput keikalle ensi kesäksi. Yllätys paljastui etuajassa, kun meinasin itse ostaa liput. Isäni antoi minulle lahjaksi oman 50v lahjansa, jotka olivat hopeiset veitset ja haarukat. Niissä oli vielä alkuperäinen lahjanauhakin päällä  Isäni on saanut ne lahjaksi äidiltään ja nyt ne lähtivät sitten seuraavalle sukupolvelle. Heti mietin, että harmillisesti kenelläkään pojistani ei ole samoja nimikirjaimia kuin minulla sekä isälläni.

Olen sellaisessa elämänvaiheessa, että minulla on ihan hirveästi kaikkea. En tarvitse mitään enkä halunnut kenenkään ystäväni ottavan lahjastressiä. Kerroin selkeästi, että on todellakin ok muistaa minua ihan vaan kortilla tai vaikka kukkakimpulla. Jos lahjanantajan arvomaailman mukainen lahja olisi lahjoitus hyväntekeväisyyteen, niin arvostan sitä. Jos joku haluaa antaa tavaralahjan tai jonkun yhteisen tekemisen, niin kaikki käy. Mutta ei lahjastressiä! Tavoitteena oli katkaista myös pitkä sosiaalisen elämän vaje ja nähdä ystäviä. Synttärijuhlathan jouduin koronan takia pitämään suunniteltua pienempänä.

Sain paljon kukkia ja kortteja sekä ajatuksella kirjoitetun syntymäpäiväkirjeen. Kukkaosastolle menee sekin, että sain lahjaksi pensasmustikantaimia. Niissä oli marjat jo valmiina ja elokuussa sain puuron päälle mustikoita omista pensaista. Kovasti toivon, että pensasmustikat selviävät talven ylitse.

Synttärikukkia sekä lahjaksi saatuja että koristeeksi hankkimiani
 

Synttäripensasmustikoiden satoa, viimeiset marjat lettujen kanssa

Ystävältäni Tiinalta sain lahjaksi illallisen ja Ellinooran keikan elokuussa. Keikka toteutui Krapihovin pihalla koronaturvallisesti. Pihalla oli numeroinut istumapaikat turvavälein, virvokkeiden tilaukset tehtiin tekstarilla ja tarjoilija toi juomat ämpärissä paikoille. Edellisestä keikkakokemuksesta olikin ehtinyt kulua todella pitkään. Sää oli fantastisen hyvä ja tykkään Ellinoorasta paljon. Oli aivan huikea keikka.
 
Tiinan kanssa odottelemme keikan alkua


Hienoa keikkaa edelsi erinomainen buffet-illallinen. Krapissa oli mukavan väljää, koska illallisvieraat oli porrastettu. Ruoka oli todella hyvää ja seuraavaksi tuleekin varsinainen kuvatulva herkuista. Parsasalaatti, lohi ja peruna"salaatti" olivat suorastaan taivaallisen hyviä. Iso suositus Krapihoville!


Etualalla suosikkini: lohi

Suosikkini: parsasalaatti ja sen vieressä perunasalaatti



Tuumasin ensin, että vähän vaatimaton jälkkäripöytä, kunnes huomasin, että herkullisten köyhien ritareiden kaveriksi oli raparperihilloa. Raparperihillo on harvinaisempaa herkkua.

Miten mun lautaselle tulee aina liikaa kermavaahtoa, kysyn vaan :)

Ystävältäni Lauralta sain lahjaksi hemmotteluillan. Se sisälsi kasvohoidon Helsinki Day Spassa ja kasvisruokaa ravintola YesYesYesissä marraskuussa. Minä en ollut käynyt aikaisemmin Helsinki Day Spassa. Käytän aika vähäisesti tuollaisia palveluita ja olen jotenkin ajatellut, että Hds olisi paljon muita paikkoja kalliimpi ja turhan fiini. Ihastuin kovasti Hds:n loungeen, jossa sai ennen ja jälkeen hoidon pötkötellä lepotuolissa ja nauttia teetä tai alkoholintonta kuoharia. Lounge on todella tilava, katto korkealla ja ihanaa empiretyyliä. Taustalla soi juurikin joku tyyliin sopiva rentouttava tingeltangel-musiikki. 
 
Juttelin kosmetologin kanssa siitä, että talvisin minulle iskee järkyttävä kasvojen ihon kuivuus ja on hirvittävän vaikea meikatakaan, kun kevyenkin meikkivoiteen jälkeen näytän nahkaa luovalta suomunaamalta. Kosmetologi suositteli minulle heidän tuotettaan, joka on ollut erinomainen kuivan ihon hoitaja. Niin kiva oli tuo Hds kokemus, että olen päättänyt mennä uudestaan. Helsinki day span lisäksi myös kasvisruokaravintola YesYesYes oli minulle uusi kokemus. Ruoka oli maittavaa, keskimääräistä ravintolaruokaa kevyempää ja kivaa vaihtelua.

Tämän ostin ja olen hyvin tyytyväinen. Moni apteekki ja esim. Kicks myyvät tätä. Hinta karvan päälle 30€ ja tuubi on riittoisa.

Helsinki day span ihana lounge
 

Kasvisruokaa YesYesYesissä

Olen pienesti innostunut näistä kombucha-juomista. En tosin aio alkaa niitä kotona valmistamaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Sain lahjaksi myös kaksi pulloa shampanjaa, itse kudotut pitkät villasukat, korvakorut ja Marimekon meikkipussin. Niin ja sain myös kahvia ja ananaksen. Sitten sain vielä lahjaksi all-inclusive retkipäivän, johon sisältyi Ladalla ajamista, lapsuuden nurkilla pyörimistä, 70-luvun retkieväät ja illallinen. Tuosta retkestä tein erillisen postauksen.

Lisää upeita lahjoja

Ihan mielettömän hienoja muistamisia ystäviltäni. Olen ollut suorastaan hämilläni tästä kaikeasta ihanasta, mitä sain osakseni! Vieläkin välillä mietin, että tapahtuiko tämä kaikki synttärihumu tosiaan minulle. Minullahan meni syksy ihan vielä juhlahumussa kun oli kolme elämyslahjaakin. Tätäkin kirjoittaessa tulvi ihanat muistot mieleeni.
 
Olen jälkikäteen miettinyt, että miksi ihmeessä en juhlinut kunnolla 30v ja 40v synttäreitä, kun juhlahommahan osoittautui niin ihanaksi. Noh, kun täysin 30v oltiin juuri palattu Japanista ja omaisuus oli vielä matkalla kotiin ja asuimme tilapäismajoituksessa ensimmäisen kuukauden. Kun täytin 40v, osui sellainen elämäntilanne, että en jaksanut järjestää juhlia, vaikka niistä hieman haaveilin.
 
Jos synttärijuhlintani tuntui liian ruusuilla tanssimiselta, niin tämä postaus muistuttaa että olen minäkin saanut osani niistä ei niin onnistuneista syntymäpäivistä. Episodi naurattaisi muuten, mutta emme ikinä saaneet ketään tekemään sitä max. päivän korjaushommaa. Kenellekkään ammattilaiselle ei kelvannut noin pieni keikka. Muistot siis ovat edelleen paikoillaan.

Synttärijuhlien meemiksi muodostui tämä

Nämä lasit jäivät siltä miesartistilta :D Kuin ylimääräinen lahja
Onneksi jäi vaan lasit.

12 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin ihanalta <3 Monenlaista elämystä, eikä turhaa tavaraa, just loistavaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ensin ajattelin kieltää lahjat kokonaan, mutta sitten pari kaveria sanoi, että he ovat niin kasvaneet kiinni sellaiseen ajatteluun että etenkin isomman merkkipäivän yhteydessä haluavat muistaa päivänsankaria. Heidän arvionsa oli, että jos kiellän lahjat, niin minulla on juhlien jälkeen ihan liikaa terveydentilaani nähden suklaata ja viiniä, kun sellaistahan voi kuitenkin aina tuoda :D :D :D
      Sain todella ihania muistamisia, yhteistä aikaa, itsetehtyä ja tarpeellisen meikkipussin. Ilmeisesti kaikki kaverit tiesivät, että sitten kiristyneiden lentomääräysten säilytän aina kaikkea kempparikamaa minigrippusseissa myös kotona, minigripitpussit sitten pakkaan kahteen muovikassiin reissuun lähtiessä :) ja aina etsin ekaksi siitä väärästä muovikassista :D :D :D

      Poista
  2. Ihanat lahjat, elämykset ja juhlakalu. Mulla 50v juhlat tiedossa 1,5 v kuluttua. Vähän stressaan jo nyt :D Iloa viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain todella upeita muistamisia, joiden avulla minulla todellakin oli juhlavuosipuolikas.

      Minulle 50v täyttäminen oli aivan mahtava kokemus. Kaikki meni hyvin ja neuvoni on, että turha stressata 50v juhlista vaan nauttia tilanteesta! Ajatella elämäni hauskimmat juhlat tuli vasta 50-vuotiaana :)

      Poista
  3. Mahtavaa!
    Aivan mielettömän upeat sukat! 🥰💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tässä selvisi vielä sukkien erikoisuus, niihin on käytetty lankaan jossa on keinokuitua villan seassa. Meidän karhennettu laattalattia suorastaan syö villasukat puhki. Kauneuden lisäksi on odotettavissa pitkä käyttöikä.

      Poista
  4. Kivoja juttuja, joita voi jälkikäteenkin vielä ihailla ja muistella. Juurakkotuoli näyttää erikoiselta :) Ämpäritarjoilu taas kuningasidealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli paljon kivoja juttuja ja ihanaa yhteistä aikaa ystävien kanssa.

      Juurakkotuoli oli aika tyylikkään näköinen, mutta myös sen näköinen että ei ole hyvä istua. En edes vaivautunut kokeilemaan :D

      Poista
  5. Aika hyvä juhlavuosi lahjoineen sinulla on ollut - onnea vielä kerran!
    Elämyslahjat ovat kyllä sellaisia, että ne muistaa varmasti aina. Yhteinen
    aika ystävien kanssa on myös varsinkin näin pandemia aikana ihan älyttömän
    tärkeä juttu. Enkä yhtään toki väheksy tuota Hra Kepposen järjestämää
    "miesartistia" - onneksi jäi aurinkolasit muistoksi miehestä ;)
    Krapihovissa täytyy yrittää käydä syömässä jossain vaiheessa. Siitä on
    aikaa kun olen siellä käynyt ja tarjoilut näyttivät houkuttelevilta. Paikka
    itsessään on myös kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain aivan mahtavia synttärimuistamisia ystäviltäni ja niiden avulla sain juhlavuosipuolikkaan! Oli siis varsinainen juhlakausi minulla.

      Krapihovi on kiva paikka ja ruoka oli erinomaista. Nam!

      Poista
  6. Oih... lahjoista päätellen Sinulla on ympärilläsi ihania ihmisiä, jotka todella tuntevat sinut hyvin ja näin osaavat ilahduttaa juuri parhaalla tavalla!! Yhdessä vietetty aika on aina ihanaa ihanien ihmisten kanssa! Juhlan tuntua arkeenkin, tällekin vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain ihania synttärimuistamisia. Lahjat olivat minulle sopivia ja samaan aikaan aivan antajansa oloisia. Puutarhaihminen toi pensasmustikan taimia, kauneudenhoidosta kiinnostunut vei kasvohoitoon, käsityöihminen kutoi upeat sukat jne. Minun ystäväni eivät ole tätä ennen tavanneet toisiaan ja olivat juhlissa kaikki sitä mieltä, että onpa minulla kivoja kavereita ja olen 100% samaa mieltä!

      Poista