8. tammikuuta 2022

Talvifanin huippupäiviä

Minulla on taas näkynyt merkkejä elimistön poikkeus/ylikuormitustilasta. Kun rasitun liikaa, muistini alkaa temppuilemaan. Voin unohtaa hetkenä minä hyvänsä ihan mitä tahansa. Seuraavaan lomaan on vielä aikaa, joten nyt on syytä panostaa hyviin uniin, aikaisemmin nukkumaan menemiseen, ulkoiluun ja kevyeen liikuntaan.

Nämä mahtavat talvisäät ovat tukeneet ulkoilutavoitettani! Jestas on ollut niin kaunista ja ihanaa ulkona!

Vuoden ensimmäisenä päivänä lähdimme osan perheestä kanssa Messilään. Meidän keskimmäinen sai paikan lasketteluriparilta ja edellisestä laskettelureissusta on melkein kaksi vuotta. Minä niin toivon, että jollakin ihmeellä ripari järjestyisi! Siltä varalta poika tarvitsee treeniä, ettei joudu mahdollisesti kylmiltään riparilla rinteeseen. 

Kun olimme reilusti yli puolen välin matkassa, tajusin että muistini teki tepposet jälleen. Unohdin laskettelusukset autotalliin. Teini sai kyllä erinomaiset naurut tästä. Mokoma heti tiedotti kaverilleenkin "Lähdin mutsin kanssa laskettelemaan ja se keski-ikäinen unohti ottaa suksensa mukaan :D"

Kypärä ja monot on, vain sukset puuttuvat

Ei muuta kuin vuokraamon kautta rinteeseen. Meidän oli tarkoitus olla kolme tuntia mäessä. Keskimmäisen kaveri tuli perheensä kanssa rinteeseen ja pojat laskettelivat nurisematta sekä minun että kaverin 10-vuotiaan bonuspikkuveljen kanssa. Sain välillä äitikaverinkin mäkeen. Sää oli ihana, aurinkokin pilkisteli välillä, laskettelu tuntui ihanalta ja seura oli hyvää. Olimme ihan koko päivän rinteessä! Onneksi emme ostaneet niitä 3 tunnin lippuja.


Nopeasti alkoi päivä hämärtymään. Hämärä oli tällä kertaa upea kokemus. Taivas hohti osasta paikkaa tummanturkoosina ja osasta sinisenä. Laskettelurinteiden valot valaisivat upeasti lumisia puita ja hyvän aikaa olimme kuin jossain satumaassa. Jopa teinit jäivät ihailemaan ympäristön kauneutta!
Onnistuneen laskettelureissun ehdin käydä viikolla kahdesti kävelyllä päivänvalossa. Lähipururadalla oli huumaavan kaunista. Olisipa niin ihanaa, kun lumi pysyisi maassa ja olisi sellainen pikku pakkanen. Minä jaksaisin paljon paremmin tätä koronakurimusta, jos olisi hyvää ulkoilusäätä.

Nämä täydelliset talvisäät ovat saaneet oloni onnelliseksi. Juuri tälläistä talvea rakastan!

Tykkäätkö talvesta?
Harrastatko talvilajeja?


10 kommenttia:

 1. Tykkään talvesta, vaikka päivätolkulla kestäville lumisadejaksoille jaksa aina peukuttaakkaan. Talvilajeissa rakkain on hiihto. En ole mikään himohiihtäjä, mutta ladulla käyn aina silloin tällöin. Minulla alkaa huomenna joululoman jälkeinen arki. Jo viime yönä ajatuksissa pyöri ja unia sotki työasiat. Siitä se taas alkaa kevätlukukausi, niin kuin aina on alkanut ja tasaantuu, kun vauhtiin on päästy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin korkeudella nuo pitkät lumisadejaksot ovat muuttuneet harvinaiseksi herkuksi. Täällä talven pilaa lämpötilan sahaus ja se, että lumi muuttuu aina välillä loskaksi.

   Minä hiihtelen myös aika harvakseltaan. Minulla on varusteongelma, en ymmärrä, että miksi mitkään sukset eivät toimi. Himoitsisin uusia pitokarvasuksia, mutta en raaski ostaa, kun käyttö jää niin vähäiseksi. Lipsumisongelman vuoksi olen erikoistunut jäällä ja pellolla hiihtämiseen.

   Tsemppiä lukuvuoden alkuun!

   Poista
 2. Laskettelu on laji, jota en ole harrastanut, enkä aio aloittaa. Nuorena kyllä suksittiin ties missä mäissä ja hiihdettiin paljon. Viimeksi olen hiihtänyt toissavuonna yhden kerran ;)
  jälkikäteen naurattaa nuo muistin aiheuttamat kepposet, mutta sillä hetkellä on aika hämmentynyt olo. Minusta on huvittavin se hetki, kun oikein tuntee, kun se ratas pyörähtää pääkopassa ja unohtunut asia muistuu mieleen ;D
  Ihan oikeilla eväillä olet lähtenyt väsymystä taltuttamaan. Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pääsin alakoululaisena laskettelun makuun ja siitä tuli moneksi vuodeksi ihana talvinen harrastus. Opiskelijana oli muutama vuosi taukoa, mutta rahatilanteen kohetessa palasin takaisin lajin pariin.

   Minäkin hiihdin lapsena paljon. Nykyisin harrastan tasamaahiihtoa. En uskalla laskea mäkiä murtsikoilla ja minulla on aina niillä järkyttävä pito-ongelma. Vuoden 2021 hiihtokauden avasin vasta huhtikuussa ja silloin hiihtelin Tornionjoella Ruotsiin ja takaisin monta kertaa.

   Tiedän tuon ratas pyörii tuntuu. En löytänyt kaupasta hummusta ja siinä vaiheessa kun kysyin myyjältä ehdin unohtaa sanan hummus :D

   Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Olipa ihana laskettelureissu, ja kivoja maisemia oli kävelyilläkin. Anteeksi, mutta sain makeat naurut unohtuneista laskettelusuksista ja teinin kommentista. :-D

  Kysymykseesi lyhyet vastaukset: en tykkää ja en harrasta. Mutta tällä lailla valokuvista katseltuna talvi näyttää kyllä oikein kivalta. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on alkanut minulle ihanan lumisissa tunnelmissa :)

   Teini on vieläkin naljaillut minulle niistä unohdetuista suksista. Onneksi voi kuittailla takaisin päin, koska kyseinen poika on lähtenyt paristi kouluun ilman reppuaan. Hän toki vetoaa siihen, että oli silloin lapsi. Minä vetoan, että ihan yhtälailla muakaan ei voi syyttää, koska olen keski-ikäinen :D :D :D

   Kivaa alkavaa viikkoa Satu!

   Poista
 4. Mä en ole talvifani, mutta tykkään kyllä valosta ja pakkasesta, jos ei ole ihan jäätävät pakkaslukemat. Laskettelu ja retkiluistelu ovat mun juttuja, mutta tänä vuonna en ole aktivoitunut kummassakaan. Ehkä ensi viikolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut ihan mahtavaa talvisäätä. Instan perusteella ainakin sun koirat ovat nauttineet talvesta :)

   Mä luulen, että tykkäisin retkiluistelusta. En vaan uskailla kokeilla. Lääkäri on varoitellut siitä, että ei pitäisi mennä kaatumaan näillä nivelrikkopolvilla. Se on yksi syy siihen, että suosin lähinnä sitä tasamaalla hiihtämistäkin.

   Kannattaa aktivoitua sielä kun tätä säätä riittää. Sitähän ei tiedä, että milloin tulee vesisade joka sulattaa lumet pois tai kauhea paukkupakkanen.

   Poista
 5. Oletpa viisas kun huomaat milloin olet kuormittunut ja osaat tehdäkin sille jotain. Moni jäisi vain sohvalle, sinä et.
  EN ole talvilaji-ihminen valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä huomaan kuormituksen ja osaa tehdä jotain sille. Silti monessa kohtaa en pysty toimimaan niin kuin olisi parasta. Mulle valvominen ja sokeri ovat varsin koukuttavaa. Nytkin täällä istun koneella ja yritän laskea iltakierroksia vaikka tiedän, että nopeammin se olisi käynyt ihan vaan makoilemalla. Mutta ärsyttää jos nukahtaminen kestää kovin kauan.

   Poista