15. tammikuuta 2022

Arkiviikon kuulumisia

Meninkin kirjoittamaan, että tammikuu on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Eikös melkein heti iskenyt taas todella ärhäkkä silmätulehdus. Jouduin olemaan pari päivää sairauslomalla, kun en nähnyt tulehtuneella silmällä mitään. Pari tärkeintä palaveria seurasin kännykästä pelkällä vasemmalla silmällä.

Ei tullut tällä arkiviikolla ulkoiltua eikä kuntoiltua, mutta kaikki jemmassa olevat suklaat sain syötyä. Onneksi on taas kohta uusien alkujen maanantai käsillä ;)

Ennen silmätulehdusta ehdin ahmaista uuden dekkarin. Olenkin pitkään haeskellut uutta dekkaristia, jonka kirjassa juoni rullaisia kiinnostavana eteenpäin ja jonka loppu olisi onnistunut eikä kirja olisi kauhistuttavan väkivaltainen. Löysin Cara Hunterin Jäljettömiin dekkarin.

Kirjassa tutkitaan pienen Daisy tytön katoamista Oxfordissa. Tutkinta tuntuu polkevan paikoillaan, koska havainnot Daisystä ovat hyvin ristiriitaisia ja hyvin monella on salailtavaa. Juoni rullasi eteenpäin erinomaisesti. Päätin, että yhtään Cara Hunterin kirjaa en lue, jos tämäkin on joku pedofiilidekkari tai syyllinen kärsii skitsofreniasta tai vastaavasta. No, onneksi voin lukea jatkossakin Hunteria. Tykkäsin todella paljon. Olen pienen tauon jälkeen palannut Bookbeatin asiakkaaksi ja toivon sen piristävän lukuharrastustani ja siellähän onkin odottamassa seuraava Hunterin dekkari.

 
Kansikuva lainattu kirjan kustantajalta https://otava.fi/

HBO:lta olen löytänyt viihdyttävää katsottavaa "chick flick"-tyylilajissa. Se oli jopa niin viihdyttävää, että Hra Kepponenkin katsoi sen kanssani. Insecure-sarja kertoo mustasta nuoresta naisesta Issasta ja hänen ystävästään Mollysta. Naiset ovat työelämässä ja molemmat ainoita mustia työpaikallaan. Miesten kanssa on kaikenlaista säätämistä, Molly etsii tasoistaan miestä ja Issa kipuilee omassa suhteessaan. Naiset tekevät välillä huonoja valintoja ja hölmöyksiä, mutta yrittävät korjata asiat. Ystävyys on myös keskeisessä osassa sarjassa eikä sekään aina suju ilman kasvukipuja. Välillä naisten elämä on sarja outoja ja naurettavia tilanteita. 

Juoni ja henkilöt ovat vähemmän siloiteltuja kuin amerikkalaisissa tuotannoissa yleensä. Ote jotenkin todella paljon tavallista raikkaampi. Sarjan huumori toimii hyvin. Lähes kaikki roolit näyttelee mustat näyttelijät. Jaksot kestävät n. 25 minuuttia. Ensimmäinen kausi lähtee hieman kankeasti käytiin. Kaudet 2-4 ovat erinomaiset! Kausi 5 alkaa paketoida sarjaa loppua kohden ja siinä valitettavasti sorrutaan Hollywood kliseiseen loppuun. Mutta onhan onnelliset loput aina kivoja. Suosittelen sarjaa!

Issa ja parhaat kaverit, kuvat lainattu https://www.hbo.com/

Silmäpuolena onnistuin myymään yhdet laskettelusukset ja -monot ja sain jopa niistä ihan rahaakin. Enää jäljellä kahdet sukset ja yhdet monot. En ole vielä uskaltanut laskea, että monetko ylimääräiset luistimet ja murtsikat meiltä löytyy. Silti olen tyytyväinen, että yksi setti lähti eteenpäin. Kun nyt saisin muitakin ulos varastoistani.

Lisäksi onnistuin hankkimaan pojille uudet lasketteluvaatteet. Kuopukselle tilasin Five Seasonin laskettelutakin XXL:stä 60€. Esimerkiksi Haltin takki maksoi tarjouksessa 120€. Noin silmämääräisesti arvioiden tuo 60€ takki omaa kaikki samat ominaisuudet kuin kalliimpikin takki. Lämpöisyydestä ei ole vielä tietoa. Mielestäni oikein hyvä löytö. Hyvät löydöt olivat tervetulleita, koska olen hankkinut kaksi toppatakkia, yhdet toppahousut, yhdet lasketteluhanskat ja kaksi kypärää. Nuoriso tarvitsee myös uudet monot ja sukset ja kuulemma vielä lasitkin. 

Suksissa ja monoissa olen tullut siihen tulokseen, että parasta olisi päästä ostamaan ne vasta kokeilut jälkeen. 

Onko kenelläkään vinkkejä, miten suksia pääsisi koelaskemaan etelän nyppylöillä? 

Haluaisin ostaa ainakin keskimmäiselle sellaiset sukset, että seuraavat sukset hän joutuisi ostamaan vasta aikuisena.

Takki ja kuva xxl:n verkkokaupasta https://www.xxl.fi/

Vaikka arkiviikko olikin vähän alavireinen, niin tuli kuitenkin löydettyä uusi dekkaristirakkaus ja hoideltua varustelua ja mikä parasta toistaiseksi ei koronaa. Ihan selvästi plussan puolelle meni.

Kivaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Ei voi ulkoilla ja urheilla ennenkuin on suklaat syöty. Sen sanoo jo järki ilman silmätulehdustakin.:D

  Kiitos dekkari ja sarjavinkistä. Kaipaankin uutta. Mä olen katsonut netflixin uraäitejä ja yllättynyt et se olikin hyvä. After life on best of the best!!! Stay close on myös hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi käsillä sitten taas maanantai, jolloin voisi aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä ja elää terveellisemmin :D :D :D Motivaatio on vielä lounasikaan about kohdillaan.

   Kiitos sarjavinkeistä. After life on ihan tuntematon. Uraäitejä olen joskin verran katsonut, Stay closea Netflix on tarjonnut ja olen miettinyt, että katsoako vai ei.

   Poista
 2. Nyt on kyllä keli sellainen, että kävelykin on ihan extreme laji🙄 Piha ja tiet peilijäässä.Ei meinaa "ice bugitkaan"toimia. Terveyttä ja hyvää viikon alkua sinne 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies sanoi aamupäivällä, että lunta tuli niin paljon että hetkellisesti liukkaus loppui. Sitten kun sitä kolataan ja jää tulee esille on ulkona liikkuminen tosiaankin ihan extreme laji. Minä olen siirtynyt ice bugien käyttöön ihan kokonaan. Kauppareissulle otan toiset kengät mukaan.

   Kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 3. Ehkä näin jälkikäteen osaat jo vähän hymyillä tuolla yksisilmäisyydelle ;) Tunnen kyllä syvää myötätuntoa. Minulla oli tuo raju nuha ja yhden päivän vuoti oikea silmä ja samaan aikaan nenä, toisen päivän vasen silmä ja samaan aikaan nenä. Oli todella ankeaa. Tuntui, että puoli naamaa on aivan turvoksissa. Hölväsin sitä Bebanthenilla moneen kertaan. Vieläkin on karheita paikkoja.
  Perheen nuorisolle kun ostaa kaikkea mitä tarvitaan, niin siihen hupsahtaa erinäinenkin summa rahaa. Hyvillä valinnoilla pärjää pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun silmätulehdus iski aika rajusti päälle, meinasi se vetää mielen matalaksi. Näinä aikoina kun ei aina tiedä, että kuinka nopeasti saa mitään hoitoa. Meillä työterveyspalvelut tarjoavan yrityksen puhelinpalvelu tukkeutui niin, että vasta vuorokauden viiveellä ja parin kymmenen yrityksen jälkeen pääsin jättämään takaisisoittopyynnön. Lääkkeet toimivat ja mieluummin todellakin silmätulehdus kuin korona, jos valitsemaan pääsee :)

   Kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. No voihan kökkö tuota silmätulehdusta! Täälläkin vuosi lähtenyt hyvin ja huonosti käyntiin. Mutta hei kiitos sarjavinkistä, otan katsontaan. Tällä hetkellä liian raa'at sarjat ym. käyvät mielelle eli tällainen toimii hyvin. Oletko katsonut Netflixiltä After lifea, on loistava vaikka kolmas tuotantokausi oli jo hieman tekohengitystä eikä yltänyt kahden ekan kauden tasolle. Mutta viihdytti silti.

  Kivaa tätä viikkoa ja hummeripastaresepti kiitos blogin puolelle, näytti tajuttoman herkulliselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kun alkaa olla silmätulehdus voitettu, niin jännitellään seuraavaksi, että tuottiko viikonloppuna tapahtunut mahdollinen altistuminen pojalle koronan. On tämä aikamoista aikaa. Tekisi mieli syödä vaan suklaata jatkuvalla soitolla, niin olisi edes hetken aikaa hyvä mieli :D :D :D

   En ole katsonut After Lifea. Pitää laittaa katseluun.

   Meillä oli hummeripastan kanssa aikamoista säätämistä. Keiteltiin 1,5t kastiketta hummerin kuorista ja todettiin, että eihän siinä maistu hummeri lainkaan. Käytiin sitten ostamassa kaupasta hummerifondipullo :D Mutta kun saadaan reseptin kaikki muutokset dokumentoitua, niin jaan sen. Tuloksena oli kuitenkin paras kotikeittiön pastaruoka ikinä.

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Silmätulehdus kuulostaa todella ikävältä vaivalta - koputan tässä juuri puuta, että olen itse säästynyt siltä koko elämäni. Onneksi sait vaivaan apua ja hei, suklaahan on oikein hyvää "ensiapu lääke" - se kun auttaa vähän kaikkeen.

  Minulla on tällä hetkellä luettava Inka Töyrylän uusi kirja "Porvoon talo kertovat". Ihanaa vanhaa Porvoota ja mitä kaikkea nuo talot voivatkaan kertoa. Tästä on tulossa jossain vaiheessa kirja-arvostelu blogin puolelle. Kun on kyseessä tietokirja sitä lukee eri tavalla kuin romaania.

  Hyvä kun sait lasketteluvälineitä kaupaksi "yksisilmäisenä" koska turhahan nurkissa on käyttämättömiä välineitä hillota.

  Hyvää viikonloppua Rva Kepponen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Odottelen kiinnostuneena blogipostaustasi siitä ja pitääpäs katsella, että olisiko niin onnekkaasti käynyt, että kyseisen kirjan voisi lukea Bookbeatissa.

   Minä voisin perustaa pienen talviurheilukaupan, niin paljon poikien vanhaa kamaa on vielä kellarissa. Pitäisi vaan jaksaa jatkaa kaupittelua.

   Poista