9. heinäkuuta 2012

Unohtumaton syntymäpäiväyllätys

Keskimmäinen järjesti unohtumattoman syntymäpäiväyllätyksen. En tiedä itkisinkö pettymyksestä, raivosta vai turhautumisesta.


Synttäriaamun kunniaksi keskimmäinen oli levittänyt kokonaisen purkin hiusten kevytväriä kylpyhuoneen seinään. Saumat imaisivat aineen sisään ja väri ei lähde varmaan millään pois. Nyt on punaruskeat saumat. Todellä törkeän näköiset. Harmittaa ihan älyttömästi.

Samalla pääsimme myös eroon pinosta kesävaatteita ja pyyhkeitä.

Harkitsen kantani muuttamista ruumiillisen kurituksen suhteen. Olisiko tänään aika tutustua koivuniemen herraan?

Rehellisesti voin sanoa, että oli paljon mukavampi olla 40 kuin 41. Nyt en pysty kuvittelemaan mitään, mikä saisi tästä päivästä hyvän.

Eipä vissiin tarvitse mennä Muumimaahan eikä Särkänniemeen koko perheellä.

Jos jollain on joku näin "räjäytät kaakelinsaumasi puhtaiksi"-vinkki, niin äkkiä jakoon kiitos.

32 kommenttia:

 1. Auh. Paljon sympatiaa täältä!

  Kaakelisaumojen siivoamiseen ei ole vinkkiä, mutta ollaan joskus käytetty vanhan kylppärin "raikastamiseen" saumaväriä. Lopputuloksen kestävyys ei tietysti ole ihan sama kuin oikeissa saumoissa, mutta meidän kämpässä väri piti ainakin kolme vuotta (sitten muutettiin pois). Tsempit!

  VastaaPoista
 2. Voi ei, nyt ei kyllä yhtään naurata!
  Itkettää puolestasi, sillä nyt ei auta muu kuin saumojen hiominen auki (siihen saa pieniä työkaluja esim. bauhausista tms) ja uudelleensaumaus.
  Sikäli jees, että vanhatkin nsaumat ovat seinässä valkoiset niin uudelleensaumattu alue ei välttämättä erotu niin pahasti.
  Parasta kutsua ammattilainen paikalle, niin säästyy hammastenkiristykseltä (ja ei tuu hiottua saumoja auki vesieristeeseen saakka ;) )
  Osanotot ja tsempi
  T:raksapro
  kaikesta huolimatta hyvää synttäriä!

  VastaaPoista
 3. voi ei!!!
  omistatko sellaista ainetta kun universal stone?vihreä pyöreä purkki,jota saa myös marketeista.
  kokeileppa sitä,en kyllä lupaa et tepsiikö siihen kun ei kokemusta moisesta,eikä toivottavasti tulekkaan.
  toivotaan et saat puhdasta!!

  VastaaPoista
 4. Voi ei, yhtään en ihmettele että muumimaailma ja särkkä on peruttu... Miten voikin keksiä tehdä tommoista, ja vielä jatkaa koko seinän mitalta - senkin nättisilmäinen riiviö.

  Mutta siis tappioista huolimatta hyvää synttäröitymistä Kepposka, se on sitten taas tämänkin vuoden verran lisää viisautta ja kokemusta mittarissa enemmän. Minusta ehdottomasti herkuttelun paikka!

  VastaaPoista
 5. Mun vastoinkäymiset tuntuu taas ihan pieniltä.

  Kokeile tosiaan ensin sitä universalstonea. Jollei se tepsi, niin ei tepsi mikään. Sitten saumamaalia päälle. Saa rautakaupoista. Ja keskimmäinen siivoamaan vessaa seuraavat pari viikkoa aina parin päivän välein. Lattian pesua, pöntön pesua, lavuaarin pyyhkimistä, sellaista normia.

  Onnea kaikesta huolimatta!!! <3

  T: Mirka

  VastaaPoista
 6. Ai tuossa ylempänä joku ehdotti jo saumalaastin vaihtamista. Se voi ollakin hyvä (ja ainut toimiva) ratkaisu ja työvälineet löytyy rautakaupasta siihenkin. Uusi laasti sitten päälle.

  T: Mirka taas

  VastaaPoista
 7. kotivakuutus! ota selvää, korvaako ja mitä. mua ohjeistettiin jo esikoisen syntymän jälkeen, että laaja kotivakuutus pienellä oma vastuulla on ihan ehdoton...

  ja siis sympatiat täältä kera onnentoivotusten! mun synttärilahja lauantaina oli lievempi, jouduin vain suursiivoamaan kuopuksen juhlia varten...

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille kaikille tsempistä ja sympatiasta!!


  Puhdistusaineita on tuloksetta yritetty. Ei inahda mihinkään. Siivousfirman käyttämä happopesu on vielä jäljellä.

  Todennäköisesti mikään ei auta. Otin jo vakuutusyhtiöön yhteyttä, huomenna soittavat rakennuspuolelta.

  Taitaa mennä tuohon zirkin mainitsemaan saumojen avaamiseen. Huoh.

  Keskimmäisellä on 2 päivän aresti, josta saa muutaman tauon. Linnanmäkireissu paloi hänen osaltaan. Muumimaailmaan voi vielä päästä.

  Pahaksi onneksi ollaan miehen kanssa kesälaihdutuskuurilla juurikin kriittisessä vaiheessa. Pullo rieslingiä, sisäfilepihvi chevrellä ja litra jäätelöä per nuppi olisi totisesti keventänyt iskua.

  Sen verran keskimmäisellä oli sitten selkärankaa, että tunnusti tekonsa. Aamulla arestissa istui myös kuopus, koska syyllinen oli epäselvä.

  VastaaPoista
 9. Mä nyt ohitan tuon sattumuksen tyystin ja toivotan siitäkin huolimatta mukavaa synttäriä ja sen jälkeistä aikaa:) Jos ei tänään niin jo ehkä huomenna voi aurinkokin paistaa!
  PS.Pikkasen kuitenkin kiinnostaa;miksi? Mikä sai pienen miehen tekemään tuon? Uteliaisuus?

  VastaaPoista
 10. Voi apua :(
  Onnea nyt jokatapauksessa ja tsemppià pàivààn!

  VastaaPoista
 11. Apua mikä seinä! Hyvää syntymäpäivää joka tapauksessa ja yritä nauttia siitä.

  VastaaPoista
 12. Argh! Voi ei ja otan osaa! Meillä keskimmäinen on merkannut vihreällä permanent-tussilla olohuoneen lattian... vuokraisäntä ilahtunee! Eli täytyy sanoa että tiedän tunteen.

  VastaaPoista
 13. Siivousfirma kävi kokeilemassa happopesua, kokeiltu kohta vaaleni hiukan. Lupasivat yrittää vielä ajan kanssa, mutta näyttää siltä, että remontin puolelle menee.

  Keskimmäinen ei ole pystynyt kertomaan mitään syytä tempaukselleen. Kevytväri oli sellainen vaahto (kuin muotovaahto). En tiedä, mistä poika keksi sen avata. Ilmeisesti vaahdon roiskuminen pullosta oli kertakaikkiaan vastustamaton kokemus. Sen piti peittää mun uloskasvaneet raidat eikä suinkaan kaakeleiden saumoja.

  Päähän ottaa vieläkin, mutta asian hyvät puolet ovat, että kyseessä on oma koti, ei henkilövahinkoja. Vaivaahan tuosta tulee, mutta rahalla siitä taas selviää. Ei tarvitse miettiä mihin rahansa laittaa, kun voi maksaa aina samat asiat uudestaan. Ja lopuilla ostaa muovikrääsää lapsille.

  VastaaPoista
 14. Voi jessus sentään!! Minähän olen sittenkin aikoinaan päässyt vähällä kun vaan kaikki mausteet menivät samaan purkkiin!
  Kaikesta huolimatta ja kärsivällisyyttä....siis oikein hyvää syntymäpäivää;-))))

  VastaaPoista
 15. Voi ei! Minäkin suosittelen kokeilemaan saumamaalia.

  VastaaPoista
 16. oh dear ! Mä ymmärrän täysin, että synttärifiilis on nyt hakusessa... :/. Taitaa mennä remontinpuolelle... Luulen, että keskimmäinen ei tee tuota toistamiseen, kun seuraukset hänellekin ovat tuntuvat.

  VastaaPoista
 17. Voi apua! Tollasta voisin kuvitella tapahtuvan meillä =(
  Mä kokeilin muuten saumoihin sellaista kuin Ihmesieni, sillä sai ainakin tummentuneita saumoja valkoisiksi.

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille kaikille lisätsempeistä.

  Seinän lisäksi vahingot ovat:
  4 kpl kylpypyyhkeitä, 2 kpl lasten uudehkoja t-paitoja, uusi kesämekkoni, Barcelonasta ostamani uusi paita, farkkuni, yhdet lasten farkut.

  Yritän nyt ottaa tästä myös opikseni. Meillä on pienellä vaivalla saatavilla oikeasti vaarallisia aineita, joten vahinko olisi voinut olla pahempikin.

  Kyllä tämä oli sellainen episodi, että vahinkokäsittelijäkin oli hiukan hämmentynyt.

  VastaaPoista
 19. Oijoi :( Kaikesta huolimatta syntymäpäiväonnittelut!

  VastaaPoista
 20. Tällekin joskus nauretaan! (mutta ei nyt pitkähköön aikaan)

  Paljon onnea hurmaava Kepponen! Ihanaa että saavutit mut iällisesti. Joku muukin saa nähdä, miten mahtavaa tässä iässä on :)

  pinkki

  VastaaPoista
 21. Huoh! Ihan kamalaa. Ja vielä synttärinä. Ja vielä samana päivänä kun minä täytin onnellisesti vuosia ja sain ihanan päivän. Lasten kanssa tarvitaan sitä piiitkää pinnaa ajoittain. Tuossa ei varmaan itku ole ollut kaukana.

  VastaaPoista
 22. Kannattasikohan tuollaiset aineet säilyttää jossain, mihin lapset ei ylety?

  VastaaPoista
 23. Tulevien katastrofien varalle:
  - http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/tahranpoisto/kovat_pinnat/
  - http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/tahranpoisto/tekstiilit/

  VastaaPoista
 24. Kiitos tahranpoisto vinkeistä, niitä onkin viime aikoina tarvittu. Toivottavasti jatkossa ei. Tottakai kannattaisi aina kaikki sotkeva säilyttää lasten ulottumattomissa, mutta kun ne mokomat saa kaiken käsiinsä, mikä ei ole lukkojen takana. Meillä ei sellaiseen tilat riitä, pelkästään vaarallisten aineiden säilytys syö kaiken ulottumattomissa olevan säilytyksen. Kyseinen purkki ei ollut näkyvillä ja siinä oli korkki päällä. Toisaalta pitää todeta, että pojat jättävät aikuisten tavarat aika mukavasti rauhaan. Minulla on ompelukone ja saumuri pöydällä eikä pojat ole koskeneet niihin lainkaan. Jos mä olisin tämän arvannut, niin olisin pitänyt pullon vaikka kuoppaan kaivettuna käyttöhetkeen saakka. t rva Kepponen

  VastaaPoista
 25. Jos tästä jotain hyvää kaivelee, niin eipä sentään väri imeytynyt kaakeleiden pintaan! kuvan perusteella ovat mattapintaiset (?) ja helposti olisi niinkin voinut käydä.
  Ja ikinä ei voi tietää, mihin muksut ylettyykin tai mitä saavat päähänsä...
  (Eilen hinkkailin kuulakärkikynää auton ovipaneelista.)
  Ekstratsempit vielä!

  VastaaPoista
 26. Mun on pakko kompata rva Kepposta siinä, että lapset pääsevät halutessaan JOKA PAIKKAAN. Jo kaksivuotias osaa vanhempiaan seuraamalla huomata missä säilytetään esimerkiksi lukittavien kaappien avaimia tms. Ja koska kaikki kielletty on jännittävää, sitä pitää kokeilla heti kun silmä välttää. Meidän nuorempi oppi kiipeämään heti kävelemään opittuaan ja erään kerran vessasta tullessani yhytettiin seisomasta hellan päältä ja kurkottamasta jotain keittiön yläkaapista. Onneksi vakavempia tapaturmia ei ole sattunut...

  Anonyymin logiikan mukaan esimerkiksi viinimarjamehukin (jota on kiva yrittää itse laimentaa = levittää pitkin keittiön laattalattiaa) pitäisi säilyttää lukittavassa lääkekaapissa. *huokaus* Tästä syystä meillä on muuten tietoisesti valittu keittiöön tummanharmaat laattasaumat sekä lattiaan että seinään.

  VastaaPoista
 27. Mirka: kyllähän se noin menee. Suurin osa lapsista on niin uteliaita, että joka paikka pitäisi tarkastaa ja tutkia. Vielä enemmän mua pelottaa se vaihe jolloin testataan omia taitoja ja sitten on näitä katolle kiivenneitä ja heikoilla jäillä juosseita. Huonossa tapauksessa siitä ei selviä yhtä helposti enää rahalla ja kevyellä v*tuksella. Kiitos lisätsempityksestä zirk! t. Rva Kepponen kännykästä :)

  VastaaPoista
 28. Olen myötätuntoinen.
  Onnea kuitenkin syntymäpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 29. Auts, ei voi muuta sanoa. Meilläkään ei ole keksitty tuota, vaikka kaikkea mahdollista muuta on tapahtunut.
  ONNENTOIVOTUKSET joka tapauksessa ja jos yhtään auttaa niin lohduttaudu vaikka sillä että olen sua vanhempi ; )

  VastaaPoista
 30. Myöhästyneet, mutta sitäkin lämpimämmät synttärionnittelut sulle!

  Aikamoinen synttärilahja, täytyy sanoa. Huh huh.

  Voin vain laittaa tällaisen linkin:
  http://pintanikkarit.fi/kauppa/index.php?tid=141

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 31. kiitos onnentoivotuksista Laura, Roosa ja Leonida.

  Slevittely jatkuu, vakuutusyhtiön virkailijan lupaama soitto rakennuspuolelta ei ikinä tullut (onpa taas surkeaa palvelua). soittelurumba jatkuu, olemme reissussa ja ajattelin olla pilaamatta sitä tällä asialla.

  VastaaPoista