5. heinäkuuta 2012

Kesäpäivän huumaa Porvoossa

Eilen vietimme miehen kanssa lomapäivää Porvoossa. Kahdestaan, vaikka Porvoo onkin kiva kohde lapsille.

Luin keväällä Merete Mazzarellan kirjan Fredrika Runebergista ja päätin, että tänä kesänä käyn Runebergien kotimuseossa. Jokin kotimuseoissa viehättää. Se ei ole pelkästään menneiden aikojen porvarillinen charmi, koska työläismuseot ovat vähintään yhtä kiinnostavia. Minusta on ihana katsella vanhan ajan käyttöesineitä ja kalusteita, kuvitella ihmiset sinne elämään -tai itseni.

Ylhäällä upea sali, seinässä tapetit vuodelta 1852. 
Alhaalla insinööripojan isälleen suunnittelema pyörätuoli ja Ketunnahkahuone.


Museoretki sopii myös lapsille. Piharakennukseen on tehty ihastuttava vanhaa aikaa henkivä leikkipaikka. Piharakennuksen edessä voi leikkiä kauppaa myyntikärryllä tai pumpata käsikäyttöisella pumpulla vettä ja kastella puutarhaa. Sisällä on talli, jossa on keinuheppa ja keppiheppoja, karsinassa puisia possuja, kana-aitaus jossa voi kerätä puisia munia, pienet kangaspuut ja pehmokalojen ongintapaikka. Upeasti huomioitu lapset!


Nautimme vanhan kaupungin tunnelmastaLounastimme Wallgrenilla. Annoksissa oli ihan yritystä. Cesarsalaatti oli raikas, Parmesan tosin jotain valmiita purkkilastuja. Pihvi hyvä, nieriä hiukan ylikypsä. Mango cremebrülee erinomainen. Lounas menu (katkarapu Cesar, nieriä ja jälkkäri) maksoi 33€, joten siihen nähden hyvä suoritus. Ystävällinen ja nopea palvelu.


Tiedättekö - vielä ei ole ikävä makaroonilaatikkoa eikä lasten tappeluakaan ;)

10 kommenttia:

 1. Ah, teidàn ihanat lomapàivàt jatkuu :D 33 euroa mulle kuulostaa tosi kalliilta, mutta suomen hinnat nykyààn pistààkin kukkaron kireàlle. Oliko muuten vàhàn hieno pyòràtuoli!!!

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuullostaa teidän retkenne:)
  Me viedään lapset sunnuntaina lentokentälle ja päästään kanssa vaihteeksi viettämään kahdenkeskistä laatuaikaa...pahasti vaikuttaa siltä että Ikea saa tarjota meille ruoan ja käyttöesineet;) Ei kun oikeesti; mäkin tykkään kotimuseoista, niissä pääsee tirkistelemään muiden ihmisten elämää, vähän niinkuin blogeissakin! Lisää aurinkoisia päiviä teillepäin!

  VastaaPoista
 3. Oih ja voih miten ihanan kesäistä. Tuli kauhea ikävä Suomeen!

  VastaaPoista
 4. Porvoossa on vaan sitä Jotain!!! Kivoja, tunnelmallisia kuvia.. Enkä yhtään ihmettele, ettei makaroniloora vielä maistu:)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, mä olen unohtanut suunnitella kesäretken Porvooseen, hyvä kun muistutit! :) Itse piipahdin kaksi vai kolme kesää sitten Porvoon reissulla Runebergeilla kylässä, ja täytyy sanoa että tykkäsin. Meillä oli opastettu kierros, ja vieläpä hyvä opas, niin käynnistä sai paljon irti ja opin jotain uuttakin... Joten oikein hyvä reissu siis :) Näitä sinun juttuja lukiessa ja kuvia katsellessa aloin kaipaamaan kesälomalle, ja erityisesti kesäretkille, Porvoon lisäksi Helsinkiin ja Tampereelle ainakin, mutta jotenkin jopa Turku houkuttaisi, ja Kuopijo...

  Voi kun ihimisellä ois kesä ainainen!

  VastaaPoista
 6. Ciacy:
  Ravintolassa syöminen pizzaa, kebabia, kiinalaista ja kotiruokalounasta lukuunottamatta on Suomessa kallista. Viinistä puhumattakaan. Tuohon paikkaan päädyin, kun ensijaisessa valinnassa olisi se pelkkä pihvi maksanut 30€. Nyt herkuttelemme miehen kanssa varastoon, kohta jatkuu taas jauhelihakuuri kun lapset palaavat kotiin.

  Niinu:
  Aasiassa asuvat ystäväni tekivät säännöllisesti reissuja Ikeaan ihan vaan syömään. Maistui lihapullat ja lohimedaljongi niin hyvältä, että jos oli kuukausi edellisestä kerrasta niin piti ottaa molemmat :)

  Merja:
  Täällä on kesä kauneimmillaan. Tänään aurinko paistoi niin, että 14:30-16 välisenä aikana kärväytin dekolteeni kunnolla. Onnelista odotusta sinne maapallon toiselle puolelle!

  Hymyilevä tyttönen:
  Porvoo on viehättävä. Tekisi mieli päästä johonkin toiseenkin vanhaan puukaupunkiin. En ole ikinä käynyt Raumalla.

  Normiarjessa tulee yliannostus jauhelihasta ja makaroonista. Reilun vuorakauden päästä nautimme taas siitä :(

  Haltiakummi:
  Museo-opastukset ovat ihania. Meillä on ollut mahdollisuus muutaman kerran saada ihan huippukierroksia miehen sukuseuran järjestämänä. Siellä aina palkataan opas ja sen lisäksi yksi sukulaisista on museonjohtaja ja erikoistunut huonekaluihin ja käyttöesineisiin.

  Tällä kertaa reissua tuki tuoreessa muistissa ollut kirja Fredrikasta.

  Kesäretket ovat ihania! Paitsi silloin kun sataa. Minulla on mielessä monta retkeä, jotka haluaisin vielä tänä kesä tehdä. Jos hermo kestää poikien kanssa matkailua, niin tänä kesänä kohteenamme on Tampere. Erityisesti odotan Amurin työläismuseota, missä en ole ikinä käynyt.

  Turku on ihana kesäkaupunki. Suosittelen keskiaikatapahtuman aikaan :)

  VastaaPoista
 7. Haltiakummi:
  Muuten jos menet Porvooseen, niin sielläpä on kiva askartelukauppa :)

  Joko nyt on pakko päästä? :D

  VastaaPoista
 8. Kuviesi Porvoo on suloinen ja todella kesäinen. Pakko päästä sinne tänä kesänä.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Toivottavasti pääset Porvooseen ja retkipäiväsi sää on yhtä upea kuin meillä!

  VastaaPoista
 10. Mä lupaan kyllä ilmottaa sulle kun meen Porvooseen :) Sehän voi olla katos että oot melkeinpä matkan varrella ;))

  VastaaPoista