7. heinäkuuta 2021

Juhlakuukauden aloitus

Terveisiä helteisestä Lapista! Lappi-kuulumisten sijasta palaan vielä viime viikonloppuun, joka käynnisti varsinaisen juhlakuukauden minulle. Tässä kuussa juhlin 50v synttäreitäni melkein kolmesti, reissaan Lapissa ja perheemme on kutsuttu kaksiin rippijuhliin. Aikamoinen juhlamäärä!

Viime viikonloppuna juhlimme serkkuni ja hänen perheensä kanssa keskimmäisemme 14v synttäreitä koronasta johtuen reilusti jälkikäteen brunssilla. Samalla juhlimme minun sekä Hra Kepposen 50v synttäreitä eli yhteensä siis 114 vuotta. Vaari, eli isänikin, jaksoi tulla mukaan juhlimaan ja toi tullessaan mansikkakakun. Hyvä vaari! Saimme hankittua vaarille ilmastointilaitteen ja kuumuus ei onneksi enää samalla tavalla rasita sydänsairasta.

Brunssi on mukava järjestää, koska sen voi koota vaikkapa kokonaan kylmistä tarvikkeista, jotka voi tehdä jo jääkaappiin odottamaan. Jokainen löytää varmasti brunssipöydästä itselleen mieluisaa syötävää.

Meidän brunssimme koostui seuraavista:
-ciabatta sämpylät
-munakokkelia ja pekonia
-kinkkua, juustoa, salamia
-kurkkua, salaattia
-tomaatti-mozzarellasalaatti
-kaupan palvelutiskin cesar-salaatti
-Ikean lihapullia
-hedelmiä ja mansikoita
-kaupan pullia
-mokkapaloja
-vaarin mansikkakakku
-mehua
-smoothieta
-onnittelujuomana raparperijuomaa




Onnittelumaljoina kilistelimme raparperijuomalla. Sen voi tehdä alkohollillisena tai alkoholittomana. Molemmissa maistuu ihanasta raparperi. Meillä oli tällä kertaa alkoholiton version, johon tulee raparperimehutiivistettä ja Spritea tai jos haluaa kirpeämmän juoman, niin Spriten sijasta sitruunavissyä. Alkoholiversioon sopii parhaiten kuiva kuohuviini.

Melkein 50v ja hieman päälle 14v
 
Ystäväni sanoi, että kylläpäs keskimmäisestä on tullut äitinsä näköinen. Mitäs mieltä olette? Pitääkö paikkansa? 
 
Vieraat toivat minulle tuliaisiksi tuotteet, joita olin turhaan yrittänyt hankkia pääkaupunkiseudulta. Olin niistä niin tyytyväinen! Sain hyttystakin ja -hatun. Helle on vallannut pohjoisenkin ja ulkoilutakissa ei ole mitään asiaa patikoimaan. Siksi hyttyskamat nousivat tarpeellisissa tavaroissa ehdottomaksi ykköseksi. Toivottavasti hyttyskamat pääsevät vielä Lapin reissussa käyttöön. Eilen Saariselällä oli +30, tänään Inarin ulkomittarit ovat näyttäneet jopa +35. Noissa lämpötiloissa jää patikkalenkit meillä tekemättä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Utsjoen päiville olisi tulossa vain 25 ja aamulla olisi kivasti vähän viileämpää. Ehkä silloin pelästyttelen muita retkelijöitä ja karhuja uusissa varusteissani :)

Varusteistaan onnellinen Kepposka

Mahtavaa oli nähdä sukulaisia vuoden tauon jälkeen!

Instaan tulee matkakuvia päivittäin, todennäköisesti blogi päivittyy seuraavan kerran vasta, kun olen kotona ja takaisin töissä.

https://www.instagram.com/kepposet/

Kivaa viikkoa!

18 kommenttia:

  1. Onnea melkein 50-vuotiaalle! On ihanaa että juhlia taas on! Meillä sunnuntaina kuopuksen rippijuhlat normityyliin lähisuvun kera (n. 20 henkeä), mutta sekin on niin kivaa!

    Keskimmäisesi on minustakin äitinsä näköinen, mutta mielestäni kuopus vielä enemmän. Joskus kaaaauan sitten kun luin jo blogiasi niin oma keskimmäiseni ja kuopukseni eivät meinanneet uskoa että keskimmäisesi kuvassa ei ole meidän kuopus, kun oli samat autot-aiheiset crocsit ja kihara tukka.

    Ihanaa reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä oli onnistuneet rippijuhlat! On se kiva, että voi tavata läheisiään. Harmilliselta vaikuttavat kuitenkin uutiset deltavariantin rantautumisesta Suomeen ja etenkin siitä, kuinka helposti se tarttuu.

      Hauska kuulla, että meillä on ollut samannäköiset pojat :) Onko poikasi ollut joskus Stockmannin joulukuvastossa? Siinä oli yhtenä vuotena ihan meidän keskimmäisen näköinen poika. Jopa ystäväni soitti kysyäkseen, että onko se minun poikani. Joko se oli teidän kuopus tai sitten samannäköisiä poikia on ainakin vielä kolmaskin :D :D :D

      Poista
  2. iloa juhlakauteen!

    Ja kyllä, on äitinsä näköinen poika, aivan selvästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Juhlakuukaudessa on pieni arkeen paluu tämän työviikon myötä, mutta ensi viikonloppuna sitten kahdet rippijuhlat.

      Poista
  3. Paljon Onnea - ja hienoa, että juhliminen on mahdollista ! Ihanaa Lapin reissua. Toivottavasti helle hieman hellittää ja pääsette patikoimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Oli ihan uskomattomat helteet Lapissa. Jätettiin patikointi väliin ja ollaan sen sijaan uitu, uitu ja uitu. Kivaa oli sekin ja harvoin sitä tarkenee uida kunnolla Inarin järvessä.

      Poista
  4. Onnea tuhannesti upealle keksiäkäiselle!! Kippistetään elokuussa sulle!

    ps ja ehdottomasti teissä on samaa näköä pojan kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Se on hienoa, että voin jatkaa juhlakuukauttani jälleen elokuussa :) Pitäisiköhän yrittää vetää juhlaputkea vaikka syyskuulle saakka ;)

      Poista
  5. Vau mikä brunssi!

    Onnekasta ja onnistunutta Lapin-matkaa teille!

    Minä olen nyt varmaan vastarannan kiiski, kun minun mielestäni keskimmäisenne muistuttaa enemmän isäänsä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Lapin matka meni erittäin helteisissä tunnelmissa, kivaa oli kuitenkin vaikka jäi patikoimatta.

      Minusta keskimmäinen on sekoitus isäänsä ja minua ja ei niin selkeästi minun näköiseni. Mutta aika moni muu on sitä mieltä, että hän on näköiseni. Ehkä tulee verrattua liikaa siihen, että esikoinen on todella paljon isänsä näköinen eikä sitten huomaa tuollaisia "laimeampia" yhdennäköisyyksiä.

      Poista
  6. Ihanaa! Elämä on juhlaa <3 Onnea!
    Hyvät on retkeilyvarusteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      No nyt on elämä melkein kuin yhtä juhlaa. Onneksi voi tavata läheisiä ja juhlistaa yhdessä. Vähän kyllä huolestuttaa nuo uusimmat koronauutiset, mutta sitä ennen nautin maltillisesta yhteisestä ajasta läheisten ja kavereiden kanssa.

      Poista
  7. Mukavaa lomailua! Ja hyvää synttäriä!
    Meilläkin on pari tuollasta hattua. Ostettu joskus hätäpäissään Lapin reissulla itikkaparvien keskellä, mutta ei milloinkaan käytetty ;D Ihan matkamuistona olen säilyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minulla jäi hyttyhattu käyttämättä, mutta takki tuli tarpeeseen. Sen avulla pystyin viettämään evästauon Ailigastunturilla. Matkaseura käveli pikakävelyä kuvaamaan maisemia ja äkkiä takaisin autoon hyttysiä ja ennenkaikkea nälkäisiä paarmoja karkuun.

      Poista
  8. Nyt on hyvä tamineet juhlia niitä viisikymppisiä missä vaan ja säällä kuin säällä. Kyllä teissä hurjan paljon samaa näköä on.

    Ihan mielettömiä herkkuja kuvissa ja juhlista päätellen, lisää tulossa. Nauttikaa juhlahumusta ja jo etukäteen hurjasti onnea viisikymppisistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt olen onnellisesti siirtynyt seuraavalle vuosikymmenelle ja aikuisten kastiin. Vielä on ainakin yhdet omat juhlat tulossa.

      Hyttystakki tuli tarpeeseen :) Sen avulla pystyin viettämään evästauon Ailigastunturilla. Matkaseura käveli pikakävelyä kuvaamaan maisemia ja äkkiä takaisin autoon hyttysiä ja ennenkaikkea nälkäisiä paarmoja karkuun.

      Poista
  9. WOW mikä brunssi! Tässä tuli ihan nälkä kun vain katsoin kuvaa. Sinulla on nyt uusi vuosikymmen mutta älä missään tapauksessa annan sisäisen lapsesi kuolla. Ikähän on vain numero eikä minusta koskaan kerro totuutta. Koskaan ei vuosien karttuessa kannata siirtyä "pystyyn haudattujen kerhoon" koska siellä on jo tunkua. Hyvää juhlakautta ja turnauskestävyyttä!
    PS. kiitos hyttyshattu kuvasta - style!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo :)
      Minulla ero henkisen iän ja fyysisen iän välillä sen kuin vain kasvaa :D Kroppa rapistuu hieman nopeammin kuin ikääni nähden pitäisi, mutta henkinen ikä saattaa olla jopa laskusuunnassa ;) Uuden vuosikymmenen suunnitelma voisi olla yrittää pitää parempaa huolta fyysisestä puolesta.

      Poista