10. toukokuuta 2021

Äitienpäivä onnistui yli odotusten

Jopas oli mahtava äitienpäivä! Välillähän meininki on ollut aikamoista sähläystä :) Pienempinä pojat eivät jaksaneet millään odottaa päiväkodissa askarteltujen lahjojen kanssa juhlapäivään saakka ja sitten välillä pojat eivät ole oikein jaksaneet innostua äitienpäiväpuuhista. Tänä vuonna kaikki meni onnellisten tähtien alla.

Meidän keskimmäinen 14v leipoi suklaakakun. Ihan pikkaisen piti neuvoa, mutta hyvin sujui. Yhdessä koristelimme kakun. Olen todella ylpeä pojan tekemästä kakusta! Se oli kaunis ja maukas.

Keskimmäinen antoi myös työpanoksen lahjaksi ja istutti ostamani orvokit kahteen astiaan. Tuo mäyräkoirapajukori on meistä aivan syötävän suloinen, koska se muistuttaa meitä mummin Tippa-koirasta, joka vietti viimeisen elinaikansa meillä. 

Kuvassa näkyy kuopuksen minulle askartelema onnittelukortti.

Kyllä minun kelpaa: kukkaistutus, kortti ja kakku äitienpäiväksi

Hra Kepponen osti minulle ruusuja
 
Meillä ei ole tapana ostaa mitään lahjoja Hra Kepposen kanssa toisillemme äitien/isänpäivänä. Se kumman päivää juhlitaan saa joko aamiaisen tai illallisen tai parhaimmassa tapauksessa molemmat. Sain ruusujen lisäksi Hra Kepposelta valitsemani aterian. Valitsin parsaa, hollandaisea ja savulohta. Yksi kevään parhaista jutuista on parsa :)
 
Äitiä ei ole minulla eikä Hra Kepposella elossa lainkaan. Oudoltahan se näin juhlapäivinä tuntuu vielä parin vuoden jälkeenkin. Onneksi saimme ruokapöytään kanssamme isäni eli vaarin.

Parsaa ja lohtaIllan kruunaus ja rentoutus

Onnistunut äitienpäivä tuli todellakin tarpeeseen. Oli aikamoinen viime viikko. Töissä oli kiirettä ja paineita ja olisi pitänyt todellakin jaksaa painaa aika pitkää päivää pää kirkkaana. Hra Kepponen sai ilmeisesti hyvin rajun ruokamyrkytyksen ja meillä kävi ensihoitoyksikkökin tarkastamassa tilanteen. Ei kuitenkaan olla ihan ummikkoja vatsatautien suhteen, ollaan podettu tavallisten vatsatautien lisäksi parit norot ja rota, jonka aikaan esikoinen oli kaiken kaikkiaan 6 viikkoa pois päiväkodista. Mitään sellaista kuin viime viikolla, emme ole ikinä aikaisemmin kokeneet. No, onneksi ei ollut tarttuvaa mallia ja Hra Kepponen toipui, tosin hitaasti. Viikolla jäi yksi yö nukkumatta ja se tämän ikäisellä tuntuu pitkään. Nyt on juhlittu ja levätty ja näillä voimilla ja ilolla uuteen viikkoon. Ensi viikolla sitten jotain terveellisempää herkkua, esikoinen on luvannut tehdä minulle smoothieta lahjaksi.

Kivaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Onpa ollut melkoinen äitienpäivä! Ja kivat lahjat. Itse olen muuten hirmu tykästynyt viime aikoina parsaan. Se on ihan suurimpia grillihetkkujani ja jos kaivataan muuta...pekonikääre on täyteläinen.

  Mukavaa uutta viikkoa juhlan jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vieläkin niin äimistynyt tuosta suklaakakusta :) Kylläpä teki poika hienon kakun.

   Pekoniparsa on todella hyvää. Olen jo yhden annoksen syönyt tänä keväänä ja toivottavasti saan toisen samanmoisen.

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Vau mikä kakku ja taitava poika- ei meidän pojat vaan KOSKAAN tekisi. Ehkä olen pilannut ne :D
  No sain kyllä ihanat kortit.

  PARSA, kiitos että muistutit, pakko saada sitä grillattuna ensi viikonloppuna mökillä!

  Valoisaa viikkoa ja tsemppiä töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku onnistui aivan yli odotusten :) Meillä pojat leipovat jonkun verran, lähinnä mokkapaloja, pullaa, lettuja tai amerikkalaisia pannukakkuja. Useampana vuotena olen saanut äitienpäivänä eteeni lapsen tekemän leivonnaisen. Meidän esikoinen on niin kiinnostunut ruuanlaitosta, että hänen on ollut vaikea päättää, että lukioon vai suoraan Perhoon kokkikouluun. Nyt näyttää keskimmäinenkin, että kyllähän hänkin alkaa hanskaamaan keittiöhommia :)

   Toivottavasti sääennuste hyvistä säistä toteutuu ja niitä riittää viikonloppuunkin.

   Poista
 3. Nyt on ollut kyllä herkkuja äitienpäiväpöydässä yllin kyllin. Upea tuo kakku ja voisiko se tarkoittaa, että jälkikasvu olisi suuntautumassa enemmänkin keittiöön jatkossa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku onnistui yli odotusten! Meidän esikoinen on ihan pätevä tyyppi keittiöhommissa, toivottavasti keskimmäisestä on kasvamassa samanmoinen. Koulun kotitalousläksyt ovat olleet hyvä juttu. Tässä viimeisen kuukauden sisään ollaan syöty keskimmäisen laittamaa ruokaa muutaman kerran, kun loput läksyt on pitänyt urakoida pois.

   Poista