29. toukokuuta 2021

Perhe on paras

Viikonlopun kunniaksi kehua retostelen sillä, kuinka mahtava perheeni välillä onkaan! Aloitetaan kehuskelu vanhimmasta nuorimpaan!

Vaari
Perennapenkistäni on siivottu rikkaruohot, kuolleet oksat ja muu törky. Sinne on lisätty multaa ja kuorikatetta. Penkki näyttää niin siistiltä! Perennapenkin hoiti kuntoon 84-vuotias isäni. Vaari hoiti myös pienen mansikkamaamme kuntoon. Kiitos vaari! "Velvoitin" vaarin hommiin pullapalkalla, mutta tässä kävi niin, että vaari toi pullatkin mukanaan. Seuraavat pullakahvit tarjoan todellakin minä :)


Kyllä on siistiä! Ja kohta kukkii ensimmäiset kasvit

Hra Kepponen
Viikolla tuli Queen + Adam Lambert keikkaliput myyntiin. Siinä on keikka, jonka olen halunnut nähdä todella, todella pitkään. Kerrankin oli onni myötä: sain jonosta sellaisen numeron, jolla pääsi ostamaan kohtuulliset paikat. Sitten Ticketmaster ilmoitti, että salasana on resetoitu turvallisuussyistä ja siihen se homma sitten hyytyi ja liput menivät sivu suun. Harmitti aivan vietävästi.

Myöhemmin sain kaverilta viestiä, että tuli lisäkeikka. Myöhästyin todella pahasti sen lipunmyynnistä, vain pikkupikku jämät oli jäljellä. Olin jo ostamassa kaksi hajapaikkaa piippuhyllyltä, kun Hra Kepponen kielsi ostamasta. Olin hieman hämmentynyt. Hra Kepponen joutui paljastamaan, että oli ostanut minulle synttärilahjaksi (aivan liian kalliit) VIP-liput. Olin ihan puulla päähän lyöty. Luterilainen kotikasvatus iski hetkeksi ja olin sitä, mieltä, että nyt Hra Kepposella meni överiksi. Tokenin tilanteesta ja olen erittäin otettu. Harmi, että yllätys meni siltä osin pieleen, että nyt Hra Kepponen ei näe naamaani. Hänen oli tarkoitus antaa fyysiset liput minulle 50v synttäriaamunani.

Tätä pitää odottaa vielä yli vuosi

Keskimmäinen
Meidän taloyhtiöllämme on isot ja hienot yhteiset piha-alueet ja varmaan parisataa metriä erilaisia pensasaitoja, koristekirsikkapuita, kriikuna- ja päärynäpuu ja marjapensaita. Työtä on niin paljon, että esimerkiksi aitapensaiden leikkuun hoitaa puutarhafirma. Tämän vuoden kevättalkoissa oli aikamoiset mullan, kuorikatteen, hiekkalaatikkohiekan sekä kivimurskeen siirto- ja levityshommat. Sain rekrytoitua keskimmäisen puolestani yli kahdeksi tunniksi talkoisiin mullan levitykseen. Olen toki nähnyt nopeampiakin duunareita, mutta poika oli hommissa mukana aikuisten seassa reippaasti ja jutteli ja nauratti naapurin rouvia. Meidän 14v pärjäsi niin hyvin vieraiden aikuisten kanssa, että minä pääsin hoitamaan muita asioita. Olen tosi ylpeä pojasta! Poika on myös kovasti kiinnostunut kesätöistä ja uskon että hän pärjäisi hyvin, jos vaan onnistuu tulevaisuudessa saamaan kesätyötä.

Taloyhtiön päärynäpuu kukkii


Koristekirsikkapuu kukkii

Taloyhtiön mustaherukka kukkii. Keskimmäinen alkoi heti muistelemaan kaikkia pihalla syömiään karviaisia

Taloyhtiön keskipihaa. Tämän lisäksi on kulmatontti ja yläpihat
 
Noin muuten arkeeni kuuluu tällä hetkellä lähinnä pelkkää puurtamista. Töissä on kiireistä ja paineita päällä. Sen lisäksi yritämme hieroja-kosmetologini ruoskinnan alla tehdä kodin siistintää ja kunnostusta. Maalina on se, että viimeistään synttäreilläni meillä on alakerta ja piha juhlakunnossa. Tuntuu, että en ole ollut lainkaan vapaalla sitten niiden muutaman päivän, jotka vietin huhtikuussa Levillä. Nytkin viikonloppu kuluu pihatöissä ja työtöissä. Kotitöiden osalta mieli on hyvä. Meidän pihaprojektimme on nytkähtänyt vihdoin kunnolla eteenpäin. Näkösuojat poreammeen ympärillä ovat pystyssä. Lähemmäs tuhat kiloa poistettua maa-ainesta on vihdoinkin poissa pihalta ja paikalla on pari tuhatta kiloa kivituhkaa ja koristekiviä. Maansiirtoprojektin jäljiltä meillä on ainoastaan kuollutta nurmikkoa. Vähän jännittää, että riittääkö voimat kesälomaan saakka. Lomasuunnitelmat ovat pääosin rentoa mökkeilyä voimia keräten. 
 
Viime viikon ilopilkkuna toimi ystäväni Ilonan ehdotus yhteisestä aamiaisesta Bulevardille avatussa uudessa hotel Indigossa. Hotel Indigo on avajaistarjouksena myynyt kaksi aamiaista yhden hinnalla, eli 29€ syö kaksi. Aamiaiseen kuuluu erinomaista erikoiskahvia: me joimme lattet. Lämpinä ruokina oli pekonia, kasviksia, herkkusieniä, munakokkelia, punajuuripullia, kananmunia, makkaroita, lettuja ja puuroa. Aamiainen oli tosi hyvä! Ihanaa, että Ilona sai minut houkuteltua täältä etätyökotipoterostani kaupungille.
 

Kivaa viikonloppua!

16 kommenttia:

  1. ihania ihmisiä ympärilläsi!
    Ja nuoret osaavat välillä yllättää. Meidän talossamme asuu täti jota miehen kanssa salaa kutsumme natinamummoksi. Yksi nuoristamme on hänen suosiossaan, ja täti lähettelee hänelle aina terveisiä.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä sinä olet upeiden miesten ympäröimä:). Kukkapenkki on tosi upea teräsvaarinne jäljiltä ja keskimmäisenne on todella ahkera! Toivottavasti hän löytää kesätöitä. Olipa Herra Kepponen keksinyt sinulle unohtumattoman syntymäpäivälahjan. Mukavaa alkavaa kesää teille kaikille. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhe on paras :) Vaikka jälkikasvu onkin joskus myös kamalakin ;) Rakkaita ja ihania ovat silti.

      Kiitos samoin - kivaa kesän alkua!

      Poista
  3. Perhe on paras <3 Olette ahkeria ja osaavia! Huippu hieno synttärilajja, mutta hyshys, niistä ei puhuta vielä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärilahja on mahtava :D ja olin todellakin yllättynyt. Minä olen alkanut jo etukäteen opiskelemaan sitä, että ikäni alkaakin kohta vitosella. Voi vaatia totuttelua. Henkinen ikänihän on jotain paljon alhaisempaa :D

      Poista
  4. On kyllä kehun aiheita siellä ja mahtavaa kuulla, että poika pärjää hyvin vieraiden ihmisten keskellä ja on valmiudet vaikka mihin. Ihana tuo pullapalkalla ja toinen toi oman "palkkansa."

    Aurinkoista viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ylpeä ja tyytyväinen poikaan, joka teini-iän myllerryksessäkin pärjäilee ihmisten joukossa mukavasti :)

      Vaari on ihana, kun jaksaa autella meitä. Meidän kanssa joutuu vanhuksetkin töihin :D :D :D

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Perhe on todellakin paras, se tuli todistettua taas viime viikonloppuna! Ja hei MIKÄ ihana mies, hän tosiaan osaa yllättää!! Valoa viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhe on paras - ja välillä pahin :D Mutta sekin kaikella rakkaudella.

      Hra Kepponen on hyvä lahjojen hankkija. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun nikottelen, että Hra Kepponen on hankkinut minulle liian hienon lahjan. Minähän olen kehno lahjan ostaja.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  6. Teidän vaari on kyllä ihan huikean hyvässä kunnossa! Toivottavasti on vielä monta vuotta. <3

    Tästä tuli niin hyvä mieli. Ihana perhe ja ihania ystäviä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivomme kaikki kovasti, että vaarin kunto kestää ja edessä on monia yhteisiä vuosia ja "pakkotyötä" :D

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  7. Paljon on hommia suuntaan jos toiseenkin!Onneksi on kuitenkin auttavia käsiä monessa suunnassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa, kun apuja löytyy sekä nuoremmasta että vanhemmasta sukupolvesta :) Vaikka nuoriso saattaa olla osittain vähän liian passattua, sunnuntaiaamuisin aina joku vinkuu, että: "Isi, isi voisitko mitenkään tehdä minulle kaakaon" ;)

      Poista
  8. Ihanaa porukkaa sulla. Kaikilla homma pelittää juuri ihastuttavasti. Ihan hyvä fiilis tulee tämän postauksen jälkeen. Kivat tarinat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Välillä perhe on todellakin niin ihana! Sitten välillä jotain ihan muuta, mutta rakkaitahan ne ovat aina.

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista