26. huhtikuuta 2019

Ihana aamu

Olen järkyttävän aamu-uninen, joten arki vaatii minulta jatkuvaa ponnistelua, jotta suoriudun riittävän aikaisin nukkumaan, jotta voisin herätä vastoin biologista rytmiäni törkeän aikaisin. Aamujen ankeutta on lisännyt se, että mahani ei kestä aamulla kahvia. Torstaiaamuni oli poikkeuksellisen mahtava!

Torstaiaamuna ajelin seitsemän jälkeen kohti Helsingin keskustaa, valitsin pysäköintipaikan ja ihmettelin pysäköinnin edullista hintaa. Kas, maksullisuus alkaakin vasta klo 9. Ihanassa auringonpaisteessa kävelin Allas Sea Poolille, jossa treffasin työkaverini Ilonan, Otilian ja Sirpan aamu-uinnin merkeissä.

Aurinko paistoi, Helsinki näytti niin kauniilta, Suomenlinnan lautta näytti söpöltä ja toi kesäfiiliksen, jalkapohjia ei palellut Altaalla vaikka lipokkaat olivatkin jääneet matkasta ja Altaan vesi oli ihanan lämmintä. Suuremmat urheiluponnistukset jäivät väliin, kun halusin vain olla altaassa kasvot aurinkoon päin ja kuvittela olevani lomalla Välimerellä. Fiilis oli superkesäinen ja rento! Aivan mahtava ulkoallaskauden aloitus.


Minusta on keski-ikäisenä tullut ulkoallasasfani. Aamu-uinti tai vesijuoksu auringonpaisteessa on vaan niin mahtavaa. Toukokuun puolivälin paikkeilla aukeavat pääkaupunkiseudun maauimalat, kohta tässä aukeaa kausi rysäyksellä. Ehkä pitää maauimaloita odotellessa vielä kerran poiketa Altaalla.

Meillä oli vähän spesiaalimpi aamu torstaina ja sen kunniaksi söimme aamupalan Altaalla. Se oli todella maittava. Aamiaislautanen koottiin keittiössä valmiiksi ja siihen kuului täysjyväsämpylä, levitettä, salaattia, kurkkua, tomaattia, kinkkua, juustoa, keitetty kananmuna, croissant ja hilloa, luonnonjugurtti, mehu ja kahvia. Uinti+aamiainen kustansivat 20€.

Loppupäivä meni kuin siivillä, kun aamusta jäi niin mahtava fiilis.


Ihanaa perjantaita!

20 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen aamuhetki <3 Minä olen kerran käynyt tuolla Altaalla poikien kanssa ja kyllä tykättiin ihan mahdottomasti (vaikka olisinkin voinut antaa palautetta pukkarin epäkäytännöllisyydestä). Tuollaisista aamuhetkistä saa voimaa päivään.

    Aurinkoista ja rentoa viikkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukuhuone on tosi epäkäytännöllinen, hiostava ja lattiat ällöt. Mun kaveri on käynyt Altaalla myös talvisin ja untuvatakki päällä se vasta tuskaa onkin ;) ;) ;) Löylyssä on ihan sama suunnittelu vika. Mutta muuten Allas on kyllä tosi ihana paikka!

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Oi miten mukava tapa aloittaa päivä! Upeat kuvat ja hieno on kyllä maisema tuolta altaalta! Aamupala lautanenkin niin herkullisen näköinen:) Leppoisaa päivää ja mukavaa viikonloppua💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allas oli mahtavata tapa aloittaa päivä ja siellä oli mukavan väljääkin aamulla.

      Kiitos samoin - kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Minä olen illan sekä aamun virkku. En aina, mutta yleensä. Aikamoista menoa siis tämä elo ;D "Maauimalointi" on ihanaa! Olin joskus muinoin nuorena kesätöissä maauimalla ja oli muuten elämä paras rusketus :D Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pärjää vähemmillä unilla, niin ehtii kyllä tekemään ja nauttimaan elämästä enemmän :) Toivoisin itselleni sitä ominaisuutta, mutta tarvitsen valitettavan paljon unta.

      Varmasti kesätyö maauimalassa takaa useimpina kesinä hyvän rusketuksen.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kerrassaan hieno aamu!

    Mulle aamuherääminen ei tuota vaikeuksia, mutta liikkumaan en heti aamusta pysty. Menee monta tuntia, ennen kuin pystyn edes ajattelemaan liikuntaa. Optimaalisin aika on vasta iltapäivällä. :-)

    Piti muuten kysymäni, että saanko kopioida sinulta hieman tuota matkailutunnisteiden merkkaustapaasi? Kun olen ajatellut, että mun pitäisi uudistaa matkailutunnistesysteemiäni jotenkin, ja tuo sinun tapasi näyttää aika kätevältä. JOS siis saan joskus aikaiseksi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minunkaan kroppa innostu aamuliikunnasta, mutta vesi on riittävän lempeä elementti :) Sitten kun veteen saakka pääsee, niin siinä kyllä herää nopeasti ;)

      matkailutunnisteet ovat vapaassa käytössä. Minä joskus innostuin tekemään ne sitä varten, että löydän kohteet helposti ja voin blogista myös jäljittää, että missä tuli käytyä minäkin vuonna.

      Poista
  5. Olisipa tuo Allas työmatkan varrella. Tuollainen työpäivän aloitus kuulostaa houkuttelevalta ja voisi kääntää tällaisen aamu-unisen aamuvirkuksi silloin tällöin :) Suunnittelin ensivierailua Altaalle kymmenvuotishääpäivänämme kesällä ja Löyly pitäisi kokea samalla viikonloppureissulla - ainakin terassipuoli Ü Huonolla säällä tyydytään hotellihuoneen ammeeseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamu-uinti upeassa auringonpaisteessa herättää tehokkaasti ja valo saa aivotkin toimimaan ;)

      Toivottavasti teidän Helsinkireissulle osuu hyvä sää ja pääsette nauttimaan Altaasta, Löylystä ja ihanista merimaisemista!

      Poista
  6. Sinä olet ollut todella reipas! Työpäivä voisi todella alkaa ihan erilaisella moodilla jos kävisi ensin pulikoimassa tuolla Altaalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoisena aamuna tuntuu, että aamu-uinti aktivoi aivotkin aivan eri lailla :) Kai se on osittain talven jälkeistä shokkitilaa, että tältä tuntuu kropassa ja päässä, kun pääsee pois pimeästä ;) ;)

      Käyn kerran viikossa ennen töihin menoa Leppävaarassa uimassa ja kyllä sielläkin maauimalakautena on aika mahtava fiilis aurinkoisina aamuina.

      Poista
  7. Mieletön aamunaloitus, peukku teille reippaille! Mä olen niin laiska, että en jaksaisi lähteä keskustaan uimaan. Lähiuimahalli kelpaa mulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoaltaissa on ihan oma fiiliksensä aurinkoisena päivinä, hakkaa sisäaltaat ihan 6-0 :) Suosittelen kokeilemaan ;)

      Lähiuimahallisi on tosi kiva, me käydään siellä poikien kanssa säännöllisesti! Helsingin uimahalleista osa on niin kivoja, että vanhemmat ja pienemmät kylpylät häviävät niille aivan selkeästi.

      Poista
  8. Kuulostipa nautinnolliselta ja mukavalta aamulta. Herkkuaamiainen on minusta aina ihan luksusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamu oli ihana ja aamiainenhan on päivän tärkein ateria ;)

      Poista
  9. Vau. Upea aamu. JA mikä viitseliäisyys!!! Mun pitäis joskus testata jotain tuollaista. Ja käydä siellä Altaallakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin lähimpään maauimalaan tai edes uimahalliin heti aamusta niin päivä alkaa ihan uudella tavalla :) Kesäisin on muuten uimastadionilla kuulemma hyviä vesijumppiakin.

      Minä tykkään Altaasa tosi paljon. Suosittelen kokeilemaan.

      Poista