17. huhtikuuta 2019

Ehkäpä Helsingin paras lounas

Monen vuoden ajan ruokailukohokohtiini on kuulut vuosittainen arkilounas Lehtovaarassa. Se ei ole pettänyt ikinä! Ruoka on ollut aina erinomaista. Koska lounaaseen voi valita sekä alkupala- että jälkiruokabuffeen, on ruokaa ollut aina myös riittävästi :) Keskellä päivää Lehtovaaran läheltä on aina löytynyt helposti parkkipaikkakin.

Vuonna 2018 jäi ainakin Lehtovaaran lounas väliin. Viime perjantaina korjasin tilanteen vuoden 2019 osalta ja kävimme ystäväni Lauran kanssa herkuttelemassa Lehtovaarassa.

Alkupalabuffet

Alkupalapöytä ei ole mikää jättiläismäinen tiski vaan aika kompakti. Pieniä kulhoja täytetään ahkerasti. Kaikkiaan ruokailu on hyvin rauhallinen kokemus, mikä on aika harvinaista buffetille. Alkupaloissa oli paljon erinomaisia makuja ja valikoimaa riittävästi. Omat suosikkini olivat voisulassa kieritetyt perunat, sienisalaatti, katkarapumousse, graavilohi ja mummonkurkut. Aivan ehdoton ykkönen tuo liharuoka, se varmaankin oli riimihärkää.

Alkupalapöydän ykkönen oli tuo juurikin sopivan rosee liha

Pääruokavaihtoehtoja on kolme ja pääruoka tarjoillaan pöytään. Me molemmat valitsimme ahvenannoksen. Ahvenet olivat kokin kalastamia, perkaamia ja valmistamia. Kastike oli taivaallista.


Jälkiruokapöydässä oli creme bruleeta, erinomainen täytekakku, pieniä browniepaloja, marmeladeja, minimarenkeja ja hedelmäsalaattia.

 Jälkkäreitä lautasellani

Tätä lounasta syödessä elämä oli kyllä ihanaa ;) Ulkonakin paistoi aurinko.

Lehtovaaran lounas maksaa tällä hetkellä 32€. Hintahan on kieltämättä korkea. Minähän totean usein, että moni lähtee esimerkiksi laivalle, jotta pääsisi buffeeseen. Koska minä olen vähän laiska risteilijä, niin minun buffeeni löytyy Lehtovaarasta ja bonuksena saan nukkua yöni omassa sängyssäni.

12 kommenttia:

  1. Oi Lehtovaara, kiitos sen muistutuksesta. Viimeisestä kerrasta tod näk 10 vuotta, joten nyt olisi aika mennä uudestaan. ;)

    VastaaPoista
  2. Kelpaisi kyllä minulle myös! Inhoan hälinää ja ruuhkaa buffapöydissä. Lehtovaarassa täytyy siis joskus piipahtaa herkuttelemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavan usein buffeessa on sellainen tunkemisen meininki ja se ei ole kivaa :( Toinen miinus on että helposti tarjottavat alkavat näyttämään ärsyttävän rähmityiltä. Tuollaisessa pienemmässä ja rauhallisemmassa paikassa välttyy noilta ongelmilta.

      Poista
  3. Nami, nayttaa hyvalta! Voiko siella myos ottaa esim alkupalabuffetin + paaruuan ilman jalkkareita? Tuntuu etta en jaksaisi niita enaa(=ahmisin itseni halkeamispisteeseen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruspaketti on alku+pää+jälki.
      Alkupala- ja jälkkäribuffetin sijasta on mahdollista ottaa pöytiin tarjoiltu annos. Niissä ei ole vaihtoehtoja, mutta tänään olisi pöytääntarjoiltuna jälkiruokana suklaafondant ja veriappelsiinijäätelöä. Tuon tason ravintolahan aivan varmasti ottaa huomioon mahdolliset ruokarajoitukset. Ja ainahan sitä kannattaa kysyä, että onko mahdollista ottaa lounas ilman jälkiruokaa tai vaihtaa jälkkäri vaikka espressoon.

      Poista
  4. No nyt on kyllä hyvä vinkki! Tämä menee ehdottomasti listalle toteutettavissa asioissa tässä vielä kevään aikana. Sen verran herkkua näytti olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka on erinomaista ja paikka mukavan rauhallinen, vaikka buffet onkin. Viimeksi palvelukin oli juuri sopivan rentoa, mutta silti korrektia.

      Poista
  5. Kiitos vinkistä lapsuuden kotikulmieni ravintolasta, jossa nautimme myös isän ja isän vaimon hääaterian. Lounaalla en ole käynyt ja näyttää herkulliselta.

    Mukavaa pääsiäistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtovaara on ihanan perinteinen paikka. Toivon, että se jatkaa toimintaansa vielä tulevienkin sukupolvien aikana. Vaikka tykkään paljon aasialaisesta ruuasta ja vähän modernimmasta fusion kitchenistä, niin on ihana syödä välillä tuollaista perinteistä ja tunnistettavaa ruokaa ;)

      Poista
  6. Koskaan en ole Lehtovaarassa(kaan) käynyt! Lounas näyttää kyllä hyvältä, vaikka onhan tuo kallis. Pitäisi ehkä säästää erikoistilaisuuksiin. :-)

    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin aina välillä säästelen ravintolakäyntejä johonkin erikoistilaisuuksiin. Sitten huomasin, että meillä on niin vähän erikoistilaisuuksia: äitien/isänpäivänä ei useinkaan viitsi lähteä koska tungos ja hinta-laatusuhde eivät usein kohtaa, sama homma vappuna, hääpäivänä ei ole mikään auki eikä kovin moni paikka ole auki heinäkuussakaan kun on mun synttärit. Kavereiden kanssa tulee käytyä syömässä todella harvoin, vaikka se olisi kiva ja helppo tapa tavata ystäviä. Siksi päätin, että kolmen kympin lounaan voi syödä vaikka ihan random arkipäivänä ;) Ja ulos voi lähteä syömään, aina jos joku sattuu pyytämään ;) Jos yllättäen alan syömään usein muualla kuin kotona tai työpaikan kuppilassa, niin pitää alkaa himmailemaan asian suhteen.

      Miten pääsiäinen on näkynyt Kolumbiassa? Kivaa toista pääsiäispäivää sinne!

      Poista