15. tammikuuta 2017

Loma Kuubassa

Palasin aika rytinällä arkeen. Torstaina oli ensimmäinen työpäivä ja myös ensimmäinen hätäpalaveri. Ei ollut vaikeuksia orientuitua työntekoon ;) mutta vielä sentään muistan olleeni lomalla ja peiliin katsoessa kevyt päivetys myös muistuttaa siitä. Pieni jetlag muistuttaa öisin siitä, että aikavyöhykkeiden yli on menty ja iltaisin ei nukuttaisi millään.

Olin ystäväni kanssa viikon Kuubassa pakettimatkalla. Alkuperäisenä suunnitelmana oli mennä Havanaan ja tehdä sieltä käsin retkiä. Päädyimme kuitenkin Kuuban tunnetuimpaan rantakohteeseen Varaderoon. Valinta oli onnistunut. Varaderon ranta ja turkoosina hohtava meri olivat kertakaikkiaan lumoavat ja muutama rento rantapäivä retkeilyn ohessa teki todella hyvää.

Hotellin edustalla oli rantatuolit. Rantaa riitti käveltäväksi kilometreittäin
Varadero oli mukava pikkukaupunki, jossa oli kivasti palveluita turisteille. Sinänsä emme olisi niitä palveluita välttämättä tarvinneet, koska kuubalaisittain superlaadukas rantahotellimme oli all inclusive paikka ja tarjosi riittävän mukavat puitteet lomailuun useine ravintoloineen. Meitä oli varoiteltu siitä, että ajoittain hotelleista saattaa loppua tietyt ruuat, puhtaat astiat, pyyhkeet, hehkulamput tai jopa veden- ja sähkönjakelussa voisi olla katkoksia. Kaikki toimi moitteettomasti. Jos ei oteta sitä lukuun, että yöpalaa tarjoilevaan ravintolaan piti suunnistaa läpi huonosti valaistun uima-allasalueen, jonka portaat olivat ihan pimeät.

Hotellin tie rannalle. Laiskoja turisteja kyyditettiin sähkögolfautollakin sinne.

Näkymä hotellihuoneemme parvekkeelta huvivenesatamaan

Parvekenäkymä toiseen suuntaan satamaa auringon noustessa

Hotellin uima-allasalue

Ravintoloissa oli aina jotain hyvää ruokaa tarjolla, joskin osa ruuista maistui erilaiselta kuin odotin. Säännöstelyn maassa on aikamoinen tehtävä pyörittää länsimaalaisia ruokia tarjoavia ravintoloita. Alkoholitarjoilussa hotellimme voitti kaikki aiemmat AI-kokemukset. Heidän Pinacoladansa olivat aivan täydellisiä :D Hotelissa oli satsattu iltaohjelmaan, oli salsabändiä, tanssiesityksiä, miimikkoja ja oopperalaulajiakin.


Jos olisimme siis pysyneet hotellialueella, olisimme voineet olla melkein missä tahansa päin maailmaa. Meillä oli tarkoituksena nähdä muutakin kuin Varadero ja hotelli ja varasimme etukäteen netin kautta kaksi 12 tunnin retkeä. Varausten kanssa ei ollut mitään ongelmaa ja varatut retket vastasivat kuvauksia. Toisen jopa maksoimme etukäteen netissä. Teimme retket Havanaan ja Sikojen lahdelle. Jälkimmäisen kohteen varasimme siksi, että siinä pääsi matkalla näkemään kuubalaisia maalaiskyliä ja onhan Sikojen lahti myös hyvin historiallinen paikka amerikkalaisten maihinnousun takia ja se on myös yksi maan parhaista snorklauspaikoista. Ajattelin kirjoitella kuubalaisesta elämänmenosta tulevan retkipostaukseni yhteydessä.

Kahden pitkän retken lisäksi ostimme vielä rannalta yhden minikatamaraani-snorklausretken lisää. Sillä retkellä tapasimme todella mukavan suomalaisen miehen ja myöhemmin hänen vaimonsa. Juttu sujui niin hyvin, että kävimme yhdessä shoppailemassa ja illastamassakin. Snorklausretkikin oli onnistunut, vaikka tuuli tyyntyi menomatkalla niin, että minikatamaraanin kippari joutui melontahommiin. Keskivertoa vaatimattomattomimpien korallien kohdalla oli runsaasti kaloja, etenkin kun kipparimme heitteli niille ruokaa. Sen jälkeen kävi sellainen kuhina, että minulla on useita kuvia joissa on vain kalanpyrstö tai peräti mulkosilmä, vaikka yritin ottaa mukavia yleiskuvia. Kipparin huvituksena oli heitellä ruokaa meidän matkalaisten päälle.

Olen taas saanut ruokaa kohdalleni ja joukkio tulee suu auki paikalle :D


Ystäväni snorklaa

Kippari järjesti minulle erityisshown. Uimme vähän kauempana oleville koralleille ja kipparimme sukelsi pohjaan ruuan kanssa. Aivan mahdoton kuhinahan hänen ympärillään alkoi hetken päästä käymään, kuten seuraavasta kuvasarja näkyy.
Matkasäämme oli vaihtelevainen. Loma alkoi hyvissä hellelukemisessa 28-30 astetta, mutta sitten onnemme kääntyi ja jäätävä tuuli puhalsi läpi koko Kuuban. Havanan retkipäivänä jouduimme jäätävän tuulen takia vaihtamaan tarkkaan valitun avoautomme umpimalliin. Onneksi oli vaihtoehto tarjolla. Sinänsä kylmempi sää Havanassa oli hyvä, jaksoimme kävellä reippaasti pitkiä lenkkejä. Viimeisenä lomapäivänä jouduin kaivamaan välikausitakkini esille.

Vaikka lomasää ei ollutkaan täydellinen, reissu oli hieno. Kuuba tarjosi meille ihania rantoja, uimista, snorklausta hienoilla koralleilla, autenttisia maalaiskyliä ja musiikkia sykkivän rappioromanttisen Havanan.42 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääset reissuille <3. Ja minun on mukava matkustaa seurassasi tätä kautta. Hyvää ja elämyksellistä uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja hyvää alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi!
   Minua riivaa jatkuvasti reissukuume ;) Olen onnekas kun olen saanut ystävistäni matkaseuraa. Minun ja muun perheen toivekohteet eivät aina osu yksiin ;)

   Poista
 2. Ihanaa, että pääset reissuille <3. Ja minun on mukava matkustaa seurassasi tätä kautta. Hyvää ja elämyksellistä uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Olipa upea matkapostaus! Ihanaa aurinkoa ja kirkkaita vesiä. Kyllä nyt taas jaksaa painaa täällä räntäsateessa ja harmaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Valoterapia teki kyllä niin hyvää.
   Voi kuinka odottelenkaan, että tulisi vielä hiihtokelejä Helsinkiin ja aurinko pilkistäisi.

   Poista
 4. Ihana irtiotto arjesta! Innolla odotan retkipostausta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoterapia teki niin hyvää :)
   Retkipostausta tulee kyllä.

   Poista
 5. No on kyllä niin yes näkymät, että oksat pois. Pieni inside juttu, heh toimiko massu ;) Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varaderon ranta ja meri olivat aivan ihanat. Kyllä kelpasi kalpean Kepposkan makoilla rantavarjon alla :D

   Maha yllätti täysin Kuubassa! Ei ollut mitään ongelmia, ei edes närästystä. Meikäläinen on viikossa nauttinut alkoholiakin saman verran kuin kolmena viime vuotena yhteensä. Päivässä meni muutama pinacolada ja illallisen kanssa lasillinen viiniä ilman mahaoireita. Monella kun on tavoitteena vähentää alkoholin käyttöä, niin minä kerrankin onnistuin tavoitteessani lisätä sitä! Toki kuukausittaisesta viinilasillisesta on helppo kasvattaa määrää. Aamukahvikin meni ongelmitta. Voittajafiilis :D :D

   Torstaina söin toimistoruuat ja join yhden toimistokahvin ja sitten alkoikin taas kaikki mahaongelmat. Viime yönä valvoin järkyttävän närästyksen takia. Harkitsen eväisiin siirtymistä ja aeropresson hankkimista.

   Poista
 6. Vau kuulostaa tosi hienolta lomalta! Snorklaamista olen kaivannut, viimeksi taisi olla Mexikon matkalla kun snorklasin. Teimme sieltä parin päivän retkenkin Kuubaan Havannan puolelle. Oli kyllä mielenkiintoista ja komeaa, vaikka säälittävän köyhää. Kaupatkin oli ihan tyhjiä ja ravintoloiden annokset surkeita ja kalliita.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä snorklasin elämäni ensimmäistä kertaa Meksikossa vuonna 2000 ja hurahdin heti :) Oli varsin kelpo paikka harrastuksen aloittamiseen ;)

   Kuubassa on vuosikymmenten kauppasaarrosta johtuen monesta tavarasta pulaa, kaupoissa ei tosiaan juuri ole ostettavaa. Varaderossa tosin oli turisteja varten tori, jossa myytiin nahkatuotteita, rantavaatteita, koruja, puutuotteita jne. Ihan riittävästi löysin sieltä tuliaisia ja jotain itsellenikin, eikä ollut kovin kallistakaan.

   Varaderossa on paljon kivoja ravintoloita, joiden ruoka oli hyvää ja hinta oli n. 10-15€ per annos ja annoskoko sellainen, että enempää kuin yksi laji ei mahtunut. Havanassakin me saimme hyvää ruokaa, mutta hinnat olivat selvästi Varaderoa kalliimmat, melkein tuplat.

   Vaikka monesta tavarasta on pulaa, on kuubalaisilla ruokaa ja rommia :) ja ilmainen terveydenhuolto ja koulutus. Että asiat eivät kuitenkaan ole aivan surkeasti, vaikka elintaso on toki todella kaukana länsimaisesta. Sitkeä kansa se on ja uskon, että maan tilanne kohenee, kun kauppasaarto jos puretaan.

   Kiitos samoin - mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 7. Monen mielestä Kuuba on pakko kokea viimeistään nyt - ennen kuin omaleimainen maa ehtii muuttua...
  Sä melkein ehdit ennen Catron poismenoa.
  Laajempaa raporttia odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt alkaa olla viimeiset hetket nähdä miten 50-luvulla elettiin :) Kun kauppasaarto puretaan ja maa aukeaa amerikkalaisille investoinneille ja turisteille, niin muutos tulee olemaan valtaisa. Pikkasen olimme pettyneitä, että Castro meni kuolemaan ennen meidän reissua ;)

   Poista
 8. Pakko kysyä näin haikammoisena ihmisenä, että onko sinulla koskaan käynyt noissa snorklauspuuhissa mielessä, että mitä jos sieltä jostain tuleekin vähän isompi kala vastaan - pahimmassa tapauksessa jokin aggressiivinen hailaji..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pysytellyt poissa sellaisista paikoista, joissa on ollut haihavaintoja - ainakin toistaiseksi. Mutta jos olisi rannalla, jossa olisi tapahtunut hai-isku, niin voisi olla, että snorklaus ei nappaisi. Saattaisin juuri silloin haluta vain kärventyä rannalla ;)

   Galapagoksella rantauduimme autiorannalle veneellä ja siellä oli paljon pieniä riuttahainpoikasia. Sellaisia alle puolimetrisiä. Kovaa kyytiä painelivat meitä karkuun, mutta olihan sillä joka joutui ensimmäisenä upottamaan jalkansa rantaveteen hiukan pelästynyt ilme. Sen jälkeen, kun rantavedessä oli ollut ihmisiä emme enää nähneet pienistä riuttahaista vilaustakaan. Pari komeaa rauskua ui meitä vastaan rauhallisesti väistäen.

   Meksikossa näin matkan päästä pieniä barracudia ja tein varsin sulavan ja nopean käännöksen takaisin tulosuuntaan. Eikai sellainen ison ahvenen kokoinen sintti olisi ison naisen kimppuun tullut, mutta heti tuli mieleen, että niillä on terävät hampaat.

   Eniten olen pelästynyt Maltalla näkemääni pientä meduusaa.

   Poista
 9. Tuollaisen loman jälkeen, maistuu varmasti työtkin :) Ihanalta kuulostava reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kunnon valo- ja merivesihoidon jälkeen jaksa taas pakertaa, kunnes aurinko alkaa näyttäytyä täälläkin :)
   Mukavaa sunnuntai-iltaa Maiju!

   Poista
 10. Voi mitä ihania kuvia ja ihana aurinko, se on siis vielä olemassa! Olen alkanut haaveilla Kuuban matkasta, kunhan nyt ensin rikastun jollakin mystisellä tavalla 😂. Onneksi näin blogien kautta pääsee nojatuolimatkailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on tosiaan vielä olemassa ja se on ihanan kirkas ja jopa lämmittää :D Näinä pimeän harmaina talvipäivinä sitä on vaikea uskoa, mutta muutama kuukausi vaan, niin eiköhän se sieltä ala pilkistelemään.

   Poista
 11. Upeita lomakuvia ja -tunnelmia. Irtiotto auringossa ja lämmössä tekee hyvää juuri nyt, ja saa energiaa sinnitellä ensi kesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoterapia teki niin hyvää :) Olisipa ihanaa, jos voisi joka talvi käydä tankkaamassa aurinkoa kesken pahimman pimeyden.

   Poista
 12. Te pääsitte Kuubaan todellakin juuri oikealla hetkellä! Me ollaan kytätty edullisia lentoja sinne, mutta tuloksetta. Oltaisiin haluttu käydä Kuubassa ennen kuin risteilyfirmat aloittaa huhtikuussa risteilyt sinne. Ei taida olla enää Havanna entisensä sen jälkeen. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tuossa lentodiilit.fssai vilahtaa joku Kuuban tarjouslentokin, mutta eipä niitä ole tosiaan juurikaan näkynyt. Minä halusin ehdottomasti nuo Finnairin lomalennot, kun ne ovat suorat. Nekin olivat vähän liian pitkät minulle istuttavaksi.

   En ollut kuullutkaan, että risteilyalukset alkavat pysähtymään Havannassa. Aivan varmasti se tulee näkymään siellä, tosin turisteja oli siellä aikamoinen määrä jo nytkin.

   Poista
 13. Kiitos ihanista kuvista! Vähän toisenlainen valo kuin näissä meikäläisissä maisemissa tällä hetkellä. :-D

  Millainen tunne sinulle muuten jäi Kuuban turvallisuudesta? Pyöriteltiin nimittäin taannoin ukkelin kanssa matkakohteita, ja minä ehdotin, että olisi kiva käydä Kuubassa. Ukkeli kieltäytyi kunniasta, kun Kuubassa on kuulemma niin vaarallista. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teki hyvää nähdä aurinko ja tietysti se upean turkoosi meri.

   Kuuba on aika turvallinen matkakohde. Siellä ei ole katuryöstöjä, eikä mitenkään laajamittaisesti taskuvarkaitakaan. Ainoa mitä itse pitäisin riskinä on aika pätkittäin aika kehnot katuvalot, en tiedä kannattaako kuitenkaan niille pimeille kaduille mennä Havanassa.

   Retkioppaamme Louis piti tavaroistaan varsin suurpiirteisesti huolta. Hän oli jättänyt lompakkonsa ja kännykkänsä aurinkotuolilleen siksi aikaa, kun kävi jututtamassa kavereitaan. Järkyttyneenä katselin meininkiä ja jäin kyttäämään hänen tavaroitaan :)

   Liikennekin oli hyvin rauhallista, koska autoista on pulaa. Joskin ehkä suurin riski on sittenkin liikenne, koska vanhoissa jenkkiraudoissa ei ole yleensä turvavöitä.

   Poista
 14. Hienoja kuvia!
  Ja tuo meri😍
  Teillä on ollut kiva matka!
  Kiitos mukavasta matka postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meri oli Varaderossa ihan turkoosia ja aurinkotankkaus teki hyvää :)

   Poista
 15. Kiva matkakertomus!Olen niin innokas matkailija,että aina pieni tutina minne lähtisin matkalle.Hyvä lukea muiden kommentteja ja kokemuksia!Saa vinkkejä maiden valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vaivaa krooninen matkakuume :D
   Aina pitäisi olla joku reissu, jota odottaa ja mielessä pyörii matkasuunnitelmia eläkeikään saakka :D D

   Poista
 16. Upea matka sinulla on ollut!!!!! Nuo merenalaiset kuvat on niin kauniita. Oletko ottanut ne veden alla vai miten...?? Kuuba on kiinnostanut minua aina ja tämän luettuani vielä enemmän. Mikä väri tuossa merivedessä on ja tuo auringonlasku. Tuli kaukokaipuu matkalle ja aurinkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri Kuubassa on ihanan turkoosi ja vesi niin kirkasta.

   Kalakuvat olen ottanut veden alla. Minunkin oli tarkoitus ostaa samantyylinen minijärkkäri kuin sinulla, mutta päädyinkin ostamaan Olympus Tough pokkarin, jolla voi kuvata veden alla ja myös pakkasessa. Enemmänhän sillä minijärkkärillä olisi ollut käyttöä, mutta olin niin tyytyväinen, kun ostin tuon "vesikameran" ja sain reilu vuosi sitten ikuisetttua ison merikilpikonnan, jonka perässä snorklasin.

   Minulla on krooninen kaukokaipuu ja reissukuume :)

   Poista
 17. Upea ranta ja kaikenlaisia fisuja sitä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snorklailu noissa kirkkaissa trooppisissa vesissa on niin hauskaa, kun siellä on paljon värikkäitä kaloja ja upeita koralleja.

   Poista
 18. Kiitos retkipostauksesta. Kuuba kuuluu meidän matkakohdelistalle ja tästä ja tuosta Sikojenlahdenretkipostauksesta sai kyllä hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit :) Vielä on tulossa juttu ja etenkin kuvia Havannasta.

   Poista
 19. Hitsi kun olet niin kiva, etten voi vihata sua sen vuoksi, et KOKO ajan pääset ihanille matkoille.
  Upeita kuvia ja oletettavasti oli kivaa ystävän kanssa reissata.
  Hyvin olet elämäsi järkännyt noin kivaksi ja monipuoliseksi.

  nim. mäkin kohta käyn lähikaupassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ettet vihaa minua :D :D
   Minulla on osittain tulospalkka, joka on siitä ikävä, että sitä tulososaa määrittelee enemmän firman tulos kuin henkilökohtaiset ponnistelut. Kaksi edellistä vuosipalkkiota ovat olleet hyvät, mutta nyt on taas kurjat ajat ja palkkani jää todella paljon pienemmäksi tänä vuonna ja joutunen taas kohta aloittamaan jännittämisen, että onko töitä. Edelliset tulospalkat pistin surutta matkusteluun. Ajelen edelleen sillä vanhalla Toyotan ruppanalla, jolle iso osa työkavereistani naureskelee - eikä enää vain selän takana :D mutta se on ollut rahankäytön priorisointikysymys matkailun eduksi. Nyt joudun kiristämään kukkaron nyörejä ja matkustelemaan selvästi vähemmän ja/tai todella paljon edullisemmin.

   Minä olen suurimman osan reissuista tehnyt saman ystäväni kanssa. Viime vuonna tuli täyteen 10v yhteistä matkustelua. Välillä on ollut perheetkin mukana. Kertaakaan meillä ei ole ollut mitään riitaa. Henkilökemiamme toimivat tosi hyvin yhteen ja olemme kiinnostuneita samoista asioista. Tosin harvoin minulla on mitään kitkaa ystävieni kansa - tai ainakaan minä en siitä tiedä. Harmillisesti ystävälläni on sellaisia tulevaisuuden suunnitelmia, jotka eivät mahdollista edes viikon lomaa heinäkuun tai joulunvälipäivien ulkopuolella. Onneksi meillä on Albanian reppureissu varattuna kesäksi. Toisen ystäväni kanssa olemme tehneet vuosittaisen pikkureissun, yleensä joulutorille ja toivon perinteen jatkuvan.

   Ajattelin, että korvaan ulkomaanreissuja retkeilyllä ja muulla kotimaan matkailulla. Seuraavaa reissua varten pitäisi ostaa VR:n alennusliput. Kohteena on Tampere!

   Poista
 20. Woooot, me ollaan oltu siis yhtäaikaa Varaderossa :) Minä ja mies oltiin 6.1.- 20.1. Kuubassa, oltiin Havannassa, Vinalesissa, Palma Rubiassa ja lopuksi Varaderossa. Oli muuten mahtavat rannat viimeksimainitussa, olin kyllä aika mykistynyt. Hieno maa ja hienoa musiikkia, joskaan Havannaan en kyllä ihan heti taida lähteä uudestaan (mm. vesipullon löytäminen / ostaminen oli aika kovan tason metsästystä). Mutta kiva reissu. Olispa ollut hassua törmätä siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme vain viikon reissussa 3-10.1, eli samaan aikaan olemme olleet Kuubassa. Voi kun olisimme törmänneet! Aloin jo miettimään, että ettehän te nyt olleet se pariskunta johon törmäsimme Varaderossa ravintolassa, mutta he taisivat olla samalla paluulla kanssamme ja naisella oli todella paksu ruskea kihara tukka. Olisi ollut aivan kauheaa, jos olisimme olleet samassa paikassa ymmärtämättä sitä.

   Meidän olisi pitänyt sopia treffit!

   Me olimme Havannassa vain päivän, lounas etukäteen varattuna ja eväät mukana, joten emme lainkaan kokeneet sen mahdollisia epämukavuuksia. Sitä kyllä katselimme, että kaupat olivat todella tyhjiä. Varaderon turistikuplassa ei arki samalla lailla näyttäytynyt ja meidän hotellimme vieressä oli "kulissakauppojakin". Ihan siis vain turisteja varten tehtyjä, joissa oli rajoitettu määrä ruokatarvikkeita, sikareja, alkoholia, rantakamaa ja jopa länsimaalaisia merkkituotteita. Asiakkaita ei kyllä yleensä ollut lainkaan.

   Onko sinulla instatiliä? Olisi kiva seurata. Minut löytää tunnuksella kepposet.

   Poista
  2. Se piti sanoa, että olisin todella paljon halunnut käydä Valle de Vinalesissa!

   Poista
  3. No hitto kun olisin tajunnut, oltais just ehditty treffaamaan Havannassa! Vinales oli tosi kiva, mutta yllättävän turistinen sekin jo, vaikka silti tosi sympaattinen ja ihan aidonkin oloinen. Oikein aitoa seikkailumeininkiä löytyi sitten 45 asukkaan kylästä Palma Rubiasta, jossa oltiin todella keskellä ei mitään (mutta sekin oli ihan hauskaa - kahden yön ajan). Varaderossa tosiaan kauppoja ja tavaraa oli ihan erilailla saatavilla, tosin hinnatkin sen mukaiset, mutta kuitenkin. Se harmitti vietävästi, että meistä kumpikaan ei puhu espanjaa kahta-kolmea sanaa enempää, joten aika pintapuoliseksi jäi meidän reissu, kun ei päästy kunnolla puheisiin paikallisten kanssa. Miehelle tämä oli jo kolmas kerta Kuubassa, ja hän totesi, että "ens kerralla kierretään sitten enemmän siellä itäpuolella" eli kyllä meidän arvion mukaan (useammankin) käymisen arvoinen maa. Ja jenkkejä nähtiin koko kahden viikon reissulla 1hlö, että ei ne amerikkalaiset sitä vielä ole ihan kokonaan "pilanneet" :D :D

   Mulla ei valitettavasti ole instaa, mutta ehkä nyt pitää alkaa harkita :) Kävi "vanhanaikaiset" ja raahasin pitkästä aikaa järkkärikameran mukaani että nyt sitten kunnolla kuvia, ja kun pääsimme perille, niin vastaladattu akku oli kokonaan tyhjä, eikä tietenkään laturia mukana. Eli kuvamateriaali jäi todella pieneksi, molempien kännykkäkuvien varaan. Harmitti!

   Poista
  4. Treffit Havannassa olisivat olleet huiput!
   Tehän olette jo kokeneempia Kuuba-konkareia. Minua hiukan harmitti tuollainen pikapyrähdys, mutta vielä enemmän olisi harmittanut jättää Kuuba väliin. Viikko on aina parempi kuin ei mitään :)

   Eiköhän niitä amerikkalaisia ala rantautua entistä enemmän, kun risteilyliikenne Havannaan alkaa. Toivottavasti kuubalaiset eivät myy maataan liian laajasti. Toki lisätulot ja ennenkaikkea kaupan vapautuminen olisi kuubalaisille tervetullutta.

   Olisi kyllä kiva instasta seurata sinua! Tai miten olisi paluu blogimaailmaan?

   Poista