28. tammikuuta 2017

Kun viikon kohokohta on muovipussi

Minulla on ollut varsinainen tahmaviikko. Väsyttää, ajatus ja kroppa kulkevat hitaasti. Niin hitaasti, että viikolta jäi töissä hommia kesken, jotka olisi jotenkin hoidettava maanantaiksi. Viikon tapahtumat olivat hyvin arkisia: töitä, ruuanlaittoa, kahden pojan oikojakäynnit, pesimme Hra Kepposen saman koneellisen pyykkiä kolmesti, koska unohdimme tyhjentää pyykkikoneen kahdesti. Vapaa-ajan vietteenäni oli vanhempain ilta, jossa suunniteltiin koulun discoa ja ahkera sohvalla pilkkiminen.

Tahmaviikkoni kohokohdaksi muodostuikin muovipussi. Kyllä, muovipussi!

Löysin jostain nurkasta muovipussin, jonka äitini on kiikuttanut minulle muutama vuosi sitten. Siellä oli ainoan ikinä neulomani villapaidan jämälangat ja muita satunnaisia lankakerän loppuja. Päätin hankkiutua moisesta roskasta heti eroon. Onneksi luontainen laiskuus. Muutaman tunnin päästä aloin katsomaan muovipussia hiukan tarkemmin. Totesin sen olevan autenttinen teinivuosieni muovipussi, todennäköisesti se sama pussi, jossa olen ostanut villapaitani langat. Ja mikä upea 80-luvun muotipläjäys onkaan kassiin ikuistettuna :D


Heti tuon T-logon nähdessäni iski flashback, että Tuko eli T-kauppa. Olin jo aivan unohtanut koko Tukon. Heti muistui mieleen 80-luvun kotikaupunkini keskustan vierekkäiset T- ja K-kaupat. Wikipedia tiesi kertoa, että Tukon omistuksessa oli myös Carrols. Ainakin näin pääkaupunkiseutulaisittain varsin merkittävä paikka 80-luvun teinille.

80-luvun muotia

Muovikassissa oli myöskin Anttilan kuvasto  heinäkuulta 1986. Oih, mitä muotiaarteita onkaan voinut Anttilasta ostaa.

Mikä ihana yhdistelmä pusakka ja shortsit ja vielä hikinauha!

80-luvun miesmalleilla oli pyykkilaudan sijasta kunnon karvoistus :D Jestas :D

Oooh, mikä tyyli

Mikä flashback Pierre Robert meikkejä turkooseissa rasioissa

Että tällainen muovipussiraportti tällä kertaa ja aikamatka 80-luvulle.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Jestas miten ihanaa kasarityyliä! Alkoi hymyilyttää heti kun näin nuo kuvat.

  Meillä on myös viikkoon kuulunut discon suunnittelua. Mies oli mukana kokouksessa, minä olen sitten wilman kautta osallistunut discon suunnitteluun. Ystävänpäivänä discoillaan. Taas, sillä me ahkerat 5 D:n vanhemmat ja oppilaat vasta järjestettiin Halloween-disco.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja toivottavasti ensi viikko on vähemmän tahmainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sitä kasarityyliä iloisine väreineen, jättipaitoineen ja permanentteineen :D :D

   Meille jäi vuoroksi juurikin ystävänpäivä -harmillisesti. Olisimme ehdottomasti halunneet syksyn ensimmäisen discon tai edes Halloweenin. Mutta sillä mennään, mitä saimme :)

   Kiitos, toivottavasti elo lähtee tästä reipastumaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ei sitä tiedä, että milloin hikinauhatkin palaavat muotiin. Olin aivan varma, että pilottitakit eivät voi enää ikinä palata, mutta niin ne tulivat vaan uudella nimellä :D

   Poista
 3. Mikä mahtava löytö! Oon melkein kade. :-D

  En kestä katsoa noita vaatteita. Enkä tuota ukkoa karvoineen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo 80-luvun muoti ollut melkoista. Ehkä uskomattominta on ollut, että niin moni outous on palannut muotiin. Pilottitakki on bomber, outo housuhame on culottes, pyöräilyshortseista puhumattakaan :D :D

   Piti vertailuksi tehdä googlella kuvahaku miesten uimahousut. Ja todentotta yhtään miesmallia, jolla olisi ollut mitään karvoitusta ei tullut vastaan. Siinä on muoti todellakin muuttunut.

   Poista
  2. Joo karvattomuus on selvästi muotia. Mietin vaan, että jokohan ihan tavismiehetkin ajelee karvojansa? 😮 Meillä on miehet 45v ja 18v ihan naturelleinä (ja tunnustetaan että useimmiten minäkin, ainakin talvisaikaan 🙊. Jotenkin musta olisi hassua jos karvasääriteini olisikin yhtäkkiä ihan silkoinen.

   Poista
  3. Ei ole tullut kiinnitettyä huomiota siihen, että mikä on nuorten miesten "karvastatus". Pitäisi varmaan valita jokin muu uimahallissa käyntiaika kuin se klo 7. Siellä sitä voisi bongailla karvatilannetta. Aamulla aikaisin uimahallissa on vain keski-ikäisiä, karvaisia äijiä. Täytyy pitää tarkempaa karvavahtia uimahallaissa seuraavan kerran, kun olen poikien kanssa liikkeellä :D Ainoana on jäänyt mieleen se reissu, kun satuimme kiihkeimpään pikkujouluaikaan Flamingon kylpylään emmekä täti-ihmisiä olleet tajunneet lainkaan, että siellä on bileet. Silloin meidän vieressämme pyöri jatkuvasti täysin karvaton nuori mies, jolla punaiset stringiuikkarit. Jotenkin se, että ne paljaat pakarat olivat aina siinä vieressä, oli hämmentävä kokemus :D :D Minulla piti pokka paremmin kuin kaverillani ;)

   Hra Kepponen on karvojensa suhteen ihan naturel ja veikkaan, että hän ei karvanpoistoon ryhdy, vaikka muoti menisi millaiseksi :) en minäkään näitä omia karvoja jaksa olla koko ajan talviaikana ruokkoamassa.

   Poista
 4. No teillä on sitten varsin tehopestyä pyykkiä :) Ihana aarrekassi tuo Anttilan muovipussi! Kannattaa laittaa sekä pussi että kuvasto talteen, on siinä pojilla aikuisena ihmettelemistä! Toivotaan että tuleva viikko on vähemmän tahmainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Anttilan kuvasti ja muovipussit menevät johonkin muistojen laatikkoon talteen! Pojat voivat sitten naureskella äidin teini-iän muodille :D Harmi, että siihen aikaan tuli otettua valokuvia aika niukasti, eikä sellaisia arkikuvia oikeastaan juuri lainkaan. Kuvamateriaali olisi ollut plussaa :D

   Poista
 5. Melkoinen aarre teillä siellä ja mitä ihanaa muotia😆! Ja tuo hiustyyli on aivan superhieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 80-luvun hiuksista tulee minulle heti mieleen ne säkkäräpermanentit :D Ja sähkönsininen ripsiväri ja kajal :D
   Oi niitä aikoja!

   Poista
 6. Ihanaa kasarimuotia, iik, mä en kestä!!!! Aatella, että Anttilan kuvasto oli kovasti luettu katalogi aikanaan :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kasari oli melkein yhtä omaleimainen kuin 70-lukukin. Joskus tuntuu, että suorastaan kaipaan sitä värien käyttöä. Muuten kyllä olen valmis skippaamaan ihan kaikki kasarin muotivillitykset. Ehkä voisin taipua käyttämään talviurheilureissuilla moonbootseja :D

   Anttilahan oli aikoinaan uranuurtaja laajamittaisella postimyynnillään ja kuukausittaisilla kuvastoillaan, joissa oli -kääks ja lääh- rintaliivimallikuvia. Minusta on suorastaan surullista, että tuollainen ikoni teki konkurssin. En ole vieläkään toipunut kunnolla Pukevan konkurssistakaan ;)

   Poista
  2. ajattelin ihan samaa: niitä alusvaatekuvia.
   (vähän kyllä paremmin ymmärrän nyt; kyllähän sitä joku voi haluta tutkailla miesten tanga alushousuja.)

   uskomaton aarre kyllä!

   Poista
  3. Tuossakin kuvassa ei ollut mitä tahansa tangoja vaan -oooh italialaisia tangoja :D :D

   Poista
 7. Ihana aikamatka.....vastahan se 80 - luku oli 😉 Teillä pestään pyykit todella puhtaaksi !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kultaista 80-lukua :) Minusta sentään tuntuu että siitä on kulunut jonkin verran aikaa. Ei nyt sentään muutamaa vuosikymmentä :)

   Poista
 8. Mikä ihana nostalgiapläjäys! Nuo katalogit olivat mun lemppareita silloin joskus 80-luvulla ja 90-luvun alussa. Selasin ne hiirenkorville. Tuijottelin myös miesten vaatesivuja ja näin päiväunia haavepoikaystävistä :D ♥ Oi niitä aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anttilan kuvastot ovat kyllä minusta ihan olennainen osa 80-lukua :D Minä muistan suunnitelleeni enimmäkseen kosmetiikkaostoksia Anttilan kuvaston perusteella. Että ostaisiko sähkösinisen ripsarin ja kajalin lisäksi saman setin vihreänä vaiko violettina. Toinen vakkari selattava oli tietenkin ah niin ihana Yver Rocher. Paras kirjeenvaihtokaveri ikinä, kun sieltä saattoi tulla jopa korvakorut noin vaan postitse :D :D

   Poista