10. syyskuuta 2016

Arkiviikko pokemon-hunttaajan kännykän lävitse

Yhtenä iltana kävimme heti töiden jälkeen tsekkaamassa Aurinkolahden pokestopit. Saalis oli kehno. Yhtään ei harmittanut, oikeastaan päinvastoin, koska vähäisten pokemonien takia minulle jäi hyvin aikaa varsin massiivisen pilvipeitteen ihmettelyyn.

Huh, mikä pilvilautta!



Toisena iltana olin pururadalla kaverina, kun pojat pyöräilivät ja treenasivat ylä/alamäkipyöräilyä. Minä olin kävellen, niin pystyin pokehunttaamaan - luonnollisesti jälleen kahdella puhelimella :D Onneksi saalista tuli harvakseltaan, koska jälleen taivas vei suurimman huomioni.


Taivaan lisäksi ehdin ihailla auringonkukkiakin

Kolmantena iltana kävimme koestamassa Herttoniemenrannan pokestopit. Siltä reissulta kuvat otin juuri ennen kotiin lähtöä. Peruspokemonia tuli niin reilusti, että huomio keskittyi siihen.

Kaunis auringonlasku venesatamassa saapuessamme

Kuunsirppi ja auringonlaskun viimeinen hohto juuri ennen kotimatkaa

Viikon parhain pokemetsästysreissu oli ehdottomasti Suomenlinna. Sää oli aivan upea ja pokemoneja tuli paljon. Suomenlinnan ihastelu sai huomattavasti normaalia vähemmän huomiota, mikä sinänsä oli harmillista. Onneksi emme kulkeneet täysin kännykkään uponneina, muuten olisi pieni rantakäärmeen poikanen jäänyt huomaamatta. En muista, että olisin ikinä nähnyt noin pientä käärmettä luonnossa. Pituutta sillä oli ehkä 20cm ja pieni luikero se oli kaikin puolin.


Kävimme Suomenlinnan venesatamassa syömässä hyväksi havaitussa Valimossa. Kokki taisi kuulla keskustelumme kiljuvasta nälästä. Pasta carbonarat olivat niin isot, että suorastaan vyöryimme kohti HSL:n lauttaa. Lauttarannassa meitä odotti aivan huikea auringonlasku. Suurkirkko ja muut keskustan rakennuksen piirtyivät mustina oranssia taivasta vasten.



Venesatama

Ihana näkymä

On tullut ulkoiltua ja ihan hurjasti käveltyäkin koko perheen. Toivon kovasti, että sää suosisi harrastusta ensi viikollakin.

Mukavaa viikonloppua!

24 kommenttia:

  1. Onpas tosiaan hieno pilvipeite...ja kaunis satama.

    VastaaPoista
  2. Pienellä kurkotuksella pilvilauttaan voisi osua, näyttää ihan siltä.
    Hunttaaminen liikuttaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvet roikkuivat tosi alhaalla, ajattelin että kohta sataa, mutta onneksi ei. Pikkasen on tullut tosiaan pokemonien perässä ulkoiltua.

      Poista
  3. Pitäisiöhän meidänkin ruveta hunttaamaan, kun noin hienoja maisemia pääsee ihailemaan 😊 Tosin täällä pöndellä ei taida löytyä siltikään ihan vastaavaa...

    Mukavaa lauantaita ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunttaaminen on siinä mielessä aivan loistojuttu, että tulee kierreltyä näitä lähitienoon merellisiä ulkoilu- ja asuinalueita, muutenhan sitä jumittaisi laiskanpulskeasti niitä vanhoja reittejä pitkin.

      Seuraavaksi olisi polte päästä Hietsuun, jossa olen viimeksi todennäköisesti käynyt juhlimassa lakkiaisiani neljännesvuosisata sitten :D

      Poista
  4. Suomenlinna on todellakin ihan paras pokemetsästyspaikka! Tuli todettua muutama viikko sitten. :D Toinen mitä voin suositella on Kööpenhamina. ;) Jos vaan löytyy Soneran liittymä, muuten voi tulla poket vähän tyyriiksi.

    Mahtava kyllä tuo pilvilautta ja auringonlasku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenlinna oli tähän asti koetuista paikoista ehdottomasti paras. Tosin täytyy sanoa, että sellaiseen peruskeräykseen ei tarvitse mennä edes Suokkiin saakka vaan voi jäädä siihen lauttasatamaan Kauppatorille :)

      Minulla on työantajan liittymä, johon ei saa mitään datapakettitarjouksia ulkomaille eikä datamäärää pysty edes Suomessa kasvattamaan :( Kolleegani oli Saksan reissua varten hommannut oman SIMin, että pystyi keräilemään pokemoneja :D :D Täytyy tunnustaa, että sama on jo käynyt mielessäni ;)

      Poista
  5. Nämä sinun pokepostauksesi ovat kyllä aivan ihania! On niin hassua (siis sillä lailla hyvällä tavalla hassua), miten pokemoneihin voi hurahtaakin. Itse kun en aiheesta mitään tiedä, niin on riemukasta seurata touhua näin sivusta. :-)

    Ainoat pokemonit, jotka olen nähnyt, oli ukkelin kännykässä sinä samana päivänä, kun ohjelma tuli Suomeen. Olimme siskon tytön synttäreillä ja heillä oli sisällä pari pokemonia (en kyllä ymmärrä, miten pokemoneja voi olla jonkun kotona), joista toinen sattui istumaan vielä melkein isäni polvella. Iskä totesi vaan, että hänpä taitaakin tästä lähteä. :-D

    Upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy huntata ahkerasti, kun sää vielä suosii harrastusta. En usko, että meidän perhe kuitenkaan venyy mittaviin ulkoilusuorituksiin sitten, kun syksyn sateet iskevät päälle.

      Askelmääräni on suorastaan räjähtänyt. Minähän saan normityöpäivänä, jos en käy kävelyllä, niin 2000 askelta eli 20% tavoitteestani. Nykyisin usein tavoite täyttyy :) parhaimmillaan olen kerännyt päivän aikana tuplasti tavoitteeni.

      Silloin kun aloitin pelaamaan, niin sain muutaman pokemonin meiltä sisältä. Niitähän voi periaatteessa saada ihan mistä vaan. Olen saanut työpaikan ruokalastakin pokemonin :)

      Poista
  6. Minäkin olen jo kuukauden kerännyt pokemoneja. Välillä se on tosi ärsyttävääkin kun tuntuu ettei tule kuin tavallisia pokemoneja ja pallot kuluu tosi nopsaan. No, ompa siitä jotain hyvääkin, kävelylenkit ovat pidentyneet. Osa pokemoneista on jotenkin niin söpöjä että niitä keräilee mielellään. Oletko ottanut niistä vielä kuvia? Minulla on jo useita jos ovat hassussa paikassa. Täytyykin joskus tehdä itsekin postaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei meinaa yhtään mikään jäädä nykyisin palloon ja siksi toiveenani olisi mahdollisimman huonon CP:n pokeja :) Siis täysin päinvastaista kuin pojillani, jotka käyvät gymeillä tappelemassa.

      En ole ottanut pokemoneista valokuvia, on ollut aina niin kiire saada pokemoni palloon :)

      Jään kovasti innokkaana odottamaan Pokemon-postaustasi :)

      Poista
  7. Suomenlinnassa en ikinä ennen ole nähnyt käärmeitä, mutta tänä vuonna juuri tuollaisen pienen rantakäärmeen. Kuulin, että ovat uineet Vallisaaren muutoksia pakoon (ojasta allikkoon).

    Mielelläni kuulisin, mitkä olivat Suomenlinnan parhaat pokesaaliit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut rantakäärmeelle hyvä paikka Suomenlinnassa, kun se raukka luikerteli kävelyreitin reunassa. Toivottavasti jostain löytyy sille sopiva talvipesä.

      Minulla ei ole tiedossa, mitkä olisivat niitä harvinaisimpia pokemoneja, mutta seuraavat minulle uudet sain Suokista:
      Abra, Cubone, Diglett, Dragonair, Growlithe, Mankey, Voltorb ja Vulpix. Kauppatorilta lauttasatamasta sain Starmien.

      Nyt täytyy tunnustaa, että en tiedä, mitä muut perheenjäsenet saivat. Noiden lisäksi sain Ponytan ja Pikachun ja paljon vesityypin pokemoneja. Kuopus sai Kauppatorita Exeggcuten.

      Poista
  8. Meillä on kans yksi pokettaja, joka haluaisi kovasti retkelle Suomenlinnaan. Tarkoitus oli jo kesällä mennä, mutta ketään ei vielä silloin kiinnostanut :D

    Upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenlinna oli kyllä meidän pojille poketaivas :) Jos pojat olisivat saaneet uudet kännykät jo kesälomalla olisimme hyvin voineet viettää varmaan viikon menemällä päivittäin Suomenlinnaan :D

      Poista
  9. Pokemoneja täälläkin huntattiin eilen. Kierrettiin paikallinen pieni järvi, jonka liepeillä on paljon pokestoppeja, pari salia ja pokemonejakin tulee yleensä paljon. Minä räpsin kameralla kuvia ja pojat saalistivat pokemoneja. Ilma oli mitä parhain ja oli mukavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama ohjelma oli meilläkin eilen, paitsi kohteena oli sellainen joka ei vaadi kävelyä. Esikoisella on jalka kipeänä, joten kävimme katsomassa Ruttopuiston meininkiä. Olisi pitänyt räpsiä muutama kuva, kun puistossa oli todella paljon ihmisiä ja kaikki pokejahdissa. Niin piti kiivaasti minunkin napsia pokemoneja, että en ehtinyt puistoa kuvaamaan lainkaan :D :D Sain sentään kuvattu myyjäiskojusta ostetut pokemon-herkut :)
      Mukavaa maanantaita!

      Poista
  10. Meillä myös poika on hulluna keräilemään pokemoneja.
    Kiva, kun ilmat on ollut vielä hyvät että tarkenee pokemoneja etsiä.

    Kauniit kuvat! Ja auringonkukka on niin ihana!
    Kivaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Pokemonien metsästyksessä saa kyllä hyvin liikuntaa ja raitista ilmaa, siksi tykkään siitä niin paljon. Toivottavasti sää suosi vielä pitkään harrastusta.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  11. Hienoja kuvia ! Tuosta käärmeenpoikasesta joku sanoisi, että äiti käärme on jossain lähettyvillä ! En ole käärmeiden ystävä ja elokuvien käärmeet saavat minut kääntämään katseen muualle. Onneksi en nähnyt yhtään käärmettä reissulla.
    Kiitos Kiasma inspiraatiosta. Sain viimeinkin käytyä siellä työreissun yhteydessä.
    Helsinki kuvat ovat hienoja - ja pilvet ovat aina upeita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minäkään en ole käärmeiden ystävä. Pari vuotta sitten ylitin itseni ja pidin pientä käärmettä kädessä ja isoa kaulalla ja sen jälkeen olen ehkä suhtautunut niihin vähemmän kammoksuen. Mutta en haluaisin minun ja kyyn teiden risteävän, puhumattakaan jostain "kunnon" myrkkykäärmeestä. Meidän esikoisemme mielestä käärmeet ovat kauniita ja hän siinä jo selvästi mietti rantakäärmeen käteen ottamista.

      Toivottavasti pidit Kiasmasta!
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  12. Oi että kylläpä on mahtavia kuvia!! Täällä mieli ja sielu lepää näitä selatessa, kiitos :-)

    VastaaPoista