30. syyskuuta 2016

Pari inspiroivaa tarinaa

Olimme viime viikonloppuna häissä ja hääpärin tarina oli minusta niin ihana. Sulhanen on mieheni serkku, joka muutti Keski-Eurooppaan 5 vuotta sitten työn takia. Hänellä on aika erikoinen osittain käsityöläisammatti. Moni varmasti puisteli uravalinnalle lähipiirissäkin päätään, mutta sulhanen löysi oppisopimuspaikan itselleen ja sai sitä kautta ammattin. Ammattipiireissä hän tapasi muutaman kerran alan isomman keski-eurooppalaisen toimijan ja rohkaistui kysymään töitä. Työpaikka järjestyi välittömästi, hän päätti tarttua mahdollisuuteen ja aloittaa elämän uudessa kotimaassaan. Sulhanen on edennyt urallaan nopeasti ja nauttinut siitä, että pystyi tekemään rakkaasta harrastuksestaan itselleen työn.

Sulhasen työhön sisältyy paljon työmatkoja ja yksi niistä suuntautui Kiovaan. Kiovaa kohtaan ei kuulemma ollut mitään odotuksia, mutta se matka olikin käänteen tekevä. Kioavassa sulhanen tapasi yhteistyökumppanin kauniin juristin työtapaamisessa ja he salamarakastuivat. Siitä alkoi seurustelu välimatkasta huolimatta. Yhteisen tulevaisuuden suunnittelu aloitettiin aika nopeasti ja noin vuodessa suhde eteni avioliittoon. Rakkaus voi kolahtaa siis aivan missä vaan ja myös nelikymppisellekin poikamiehelle.

Saimme osallistua parin häävastaanottoon Helsingissä. Oli ihana katsoa umpirakastuneita ihmisiä. Ihastuimme välittömästi kielitaitoiseen, eläväiseen, huumorintajuiseen ja kuvankauniiseen morsiameen. Juhlat olivat intiimit ja hauskat. Morsian piti hauskan ja koskettavan puheen suomeksi, sulhasen veli vastasi musiikista, sulhasen isä puheen sijasta soitti hääparille ja Ekbergin ruuat olivat erinomaiset. Juhliin osallistui myös morsiamen vanhemmat ja veli. Toivomme paljon onnellisia vuosia heidän rakkaustarinaansa sekä voimia rakentaa yhteistä tulevaisuutta kummallekin vieraaseen ja aika sisäänpäin lämpiävään maahan.


Kaunotar Lohipastrami oli niin hyvää

Samoin brie-viikunasalaatti

Tämä ankkakin oli sikahyvää


Etualalla ukrainalainen pullakakku, joka jaetaan vieraille poislähtiessä

Toinen inpiroiva tarina on tuttavani uravaihdos. Paljon on hänenkin matkalleen sattunut: on ollut avioero ja taloudellisesti niukkoja vuosia ja elämä on ollut työ- ja perhepainotteista. Kolme vuotta sitten hänen oli mahdollista lähteä tavoittelemaan omia unelmiaan. Hän alkoi opiskelemaan taidetta ja erityisesti grafiikkaa. Nyt ensimmäinen osa opintoja on valmis ja hänellä oli oma näyttely. Vaikka väliin on mahtunut taiteen tekimisen kannalta varsin paljon tyhjiä vuosia, taidot ovat palautuneet hyvin ja into on korkealla. Minusta tuttavani teokset ovat hienoja. Näyttävät aivan oikean taitelijan töiltä! Omasta mielestäni kauneimmat -tai ainakin helposti lähestyttävimmät- oli jo myyty. Jopa tauluista tehdyt postikortitkin oli myyty. Ihan älyttömän inspiroivaa, että vielä 4-kymppisenä pystyy palaamaan ja toteuttamaan nuoruuden haaveita.

Vielä kolmas inspiroiva tarina on sulhasen veljestä. Hän lopetti teinivuosinaan viulun soiton kokonaan ja palasi sitten aikuisena opintojensa jälkeen viulun pariin. Nyt hän on soitellut 7 vuotta erilaisissa kokoonpanoissa ja tehnyt vähän keikkojakin. Uusi asuinpaikka on mahdollistanut harrastuksen viemisen pidemmälle. Tällä hetkellä hän harjoittelee harrastelijasinfoniaorkesterissa. Ehkä minä voisin vielä oppia rämpyttämään kitaraa :)

Tänään lähden toteuttamaan omaa inspiraation lähdettäni eli matkailua. Sunnuntaina seikkailemme ystäväni kanssa Transsylvanissa. Huimaa! Palaan lukemaan blogeja pienen tauon jälkeen taas ensi viikolla. Mikäli wi-fiä löytyy, niin insta päivittyy matkaltakin. https://www.instagram.com/kepposet/

Ihanaa viikonloppua!


18 kommenttia:

 1. Ihanan inspiroivia tarinoita. Noinkohan sitä itselleenkin tapahtuisi vielä jotain mullistavaa, siis hyvällä tavalla...

  Mukavaa reissua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun avoimin mielin on liikkeellä, niin mitä vaan voi tapahtua! Toivon, että elämä yllättäisi sinutkin ihanasti.

   Poista
 2. Ihania inspiroivia tarinoita. Ja tuo sun matkailu on myös ihan mahdottoman inspiroivaa :)

  Minä seikkailen vain unissani ja päiväkuvitelmissani, mutta mistäs sitä tietää - ehkä minäkin vielä löydän sen oman inspiraation lähteeni ja innoitukseni?!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se inspiraation lähde sieltä vielä löytyy ja miksei sellaisena voisi toimia oma mieli ja ne päiväkuvitelmat. Ties vaikka mitä henkistä lisäkapasiteettia vapautuu siten. Minä harrastan päiväkuvitelmia paljon kuten matkasuunnitelmia, lisäopintoja, harrastuksia :)

   Poista
 3. Ihania - toiveikkaita - tarinoita, joista minä saan uskoa. Kiitos.

  Ja mitä parhainta reissua ja seikkailua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä voi tapahtua mitä tahansa ihanaa myös.

   Reissu on sujunut tähän saakka mainiosti.

   Poista
 4. Kiitos inspiroivista tarinoista! Oman haaveen toteutuminen on niin lähellä mutta silti yhä niin kaukansa. Pitää vaan jaksaa pitää liekkiä yllä. Nämä tarinat tulivatkin tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti haaveeksi toteutuu! Hienoahan on se, että on haaveita. Minulla on useita pieniä haaveita, mutta ei mitään isoja. Ehkä silloin kaikki on keskimäärin hyvin.

   Poista
 5. Mahtavaa, kun ihmiset ottavat riskejä unelmien toteuttamiseksi ja onnistuvat saavuttamaan tavoitteita. Kauniit häät ja herkullisen näköiset tarjottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin on. Ja etenkin sekin, että haaveet voivat toteutua vielä keski-ikäisenäkin. Elämä voi saada uuden suunnan 4-kymppisenä. Toivottavasti inspiroivia tarinoita tulee kerrottavaa seuraavaksi 5- kymppisistä, kun osa tuttavapiiristä pääsee sille vuosikymmenelle

   Poista
 6. Kivat tarinat. Oi, miten hyvännäköistä syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu:)
   Mukavaa maanantaita ja terkkuja Romaniasta

   Poista
 7. Suloisia tarinoita <3 Ja huisin herkullisen näköisiä ruokia, slurps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on niin ihanaa että ihmiset toteuttavat unelmiaan ja rakastuvat. Ruuat oli todella hyviä. Kaukaa viisaana söin pelkän puuron ennen juhlia ;)

   Poista
 8. Nämä inspiroivat tarinat ovat parasta - salamarakastuminen, uran vaihto - upeaa, että jaoit nämä. Morsian on kaunis ! Vähän jäi mietityttämään, mikä se sulhasen erikoisala on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. Minusta on niin hienoa, että ihmisille tapahtuu upeita ja käänteentekeviä asioita :)

   Poista
 9. Unelmat on tehty toteutettavaksi ja rakkaus voi todellakin yllättää kulman takaa. Oli pakko heittää pari klassikko kliseetä tähän. Tuli oikein hymy huulille näitä lukiessa. Morsiamella on niin kaunis pilke silmissä, onnellisen ihmisen pilke ja kaunis on kuin mikä. Ekbergin ruuat ovat kyllä niin hyviä.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin ihanaa, kun saa konkreettista vahvistusta siihen, että elämässä voi tapahtua mitä tahansa ihanaa! Eikä ne ihanat asiat tapahdu vain nuorille 20+ vaan myös 40+ iässäkin voi tapahtua vaikka mitä. Itsehän tuppaan välillä sortumaan siihen , että en osaa edes enää haveilla mistään kovin ihmeellisestä, kun pitää keskittyä murehtimaan että pysyyhän status quo paikoillaan. Että pärjääkö lapset, riittääkö töitä, kestääkö terveys jne.

   Poista