1. huhtikuuta 2014

Kotiruokaa ja fine diningia

Sunnuntain ateria oli varsin onnistunut. Pidän kovasti punajuuresta ja aikaisemmin olen valmistanut siitä laatikkoa vuohenjuuston kanssa. Tällä kertaa päätin tehdä punajuurisalaattia Haltiakummin reseptillä. Resepti on huomattavasti helpompi, koska punajuuri ei tarvitse keittää eikä kuoria. Oikeastaan punajuurisalaatti on vielä parempaa kuin punajuurivuohenjuustolaatikko. Suosittelen kokeilemaan.


Punajuurisalaatin kaverina oli lohta. Tuhottiin miehen kanssa kahteen pekkaan kilo punajuuria - aika saavutus! Sunnuntain kunniaksi oli jälkiruokaakin.


Punajuuresta tuli mieleen vuohenjuustoleipä-alkupala, jonka söin Tallinnassa. Etsin Tallinnan reissullemme ravintolaa ja törmäsin arvosteluun 50 Viron parhaasta ravintolasta. Etsin mahdollisuutta aikaiseen illalliseen ja ensimmäisenä listalta tärppäsi Ribe.

Riben sisustus on tyylikäs ja palvelu ainakin kiireettömänä aikana hyvin ystävällistä ja nopeaa. Hintatasoltaan Ribe vastaa suomalaista keskitason ketjuravintolan hinnoittelua.


Alkuun valitsimme molemmat vuohenjuustoleivät "Vuohenjuusto: paahdettua punajuurta, punajuuritartaria, makeita saksanpähkinöitä, basilikageeliä, hunajakastiketta, paahdettua leipää"


Annos oli hyvä, vaikka omaan mieleeni ehkä kuitenkin liikaa makeita osia. Punajuuri on makeaa, saksanpähkinät olivat vielä makeampia ja hunajakastikekin oli makeaa. Voisin kokeilla kotioloissakin vaikka vuohenjuustoleipää ja punajuurilohkoja. Annos oli kyllä kaunis.

Pääruuakseni valitsin "Lammas - munakoisoa, paahdettuja vihanneksia, jogurttigeeliäyrttikastiketta"



Komponentteja annoksessa oli vaikka muille jakaa ja ulkonäkö oli kaunis. Itse olen selvästi ronskimman ja rouheamman keittiön ystävä. Siis mausteita, voita, kermaa ja kunnon kastikkeita. Mielestäni tämä oli aika pliisu :( Hra Kepposen pihvi oli parempi valinta ja sen annoksen ulkonäkö oli upea.


Nauta - sellerisosetta, peruna-sipulimuusia, peruna-sellerimuruja, brandykastiketta

Vaatimattoman pääruuan jälkeen Ribe keräsi täydet pisteet jälkiruuallani. Todella hyvää.


Karamelli - Kinuskikakkua, suolakaramellijäätelöä, toffeekastiketta, karamellimarenkia

Hra Kepposen valitsema suklaa fondant ei ollut yhtä hyvä kuin minun annokseni


Suklaa - suklaafondant, suklaamoussea, suklaamaltoa, mustan luumun ja Vana Tallinnan jäätelöä

Leivät ja niiden päällysteet olivat erinomaiset



Näitä komponenttikimaroita eli piperrysruokia on kiva välillä maistella, mutta täytyy tunnustaa, että tällaiset fine dining tyyliset annokset eivät ole minun juttuni. Omasta mielestäni meidän sunnuntain kotiruoka lohi ja punajuurisalaatti oli Riben pääruokaa parempaa. Mitään Riben jälkiruokaa edes etäisesti muistuttavaa ei meidän keittiöstämme oli ikinä tullut eikä riitä rahkeet edes yrittää.

PS. En tiedä mikä nuo oudot varjot kuviin teki :(

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen salaatti

    VastaaPoista
  2. Eiks oo muutes jännä, että kun salaatin tekee laakealle vadille, niin se maistuu heti jotenkin jo erilaiselta :) Ja vitsi mun tulee ikävä kesää ja punajuurisalaattia ja kalaa ja kaikkea...

    Aivan ihana tuo Tallinnan ravintola, voihkin jälkiruokien kohdalla - olisin kyllä kallistunut tilauksessani Hra Kepposen valintaan, koska suklaafondat, mutta siis tuo tekän valinta on ihan mahtava!! Tuo jätskikin kuulostaa juomalaiselta, oih :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioin sinulta reseptin lisäksi tuon tarjoilutyylin. On paljon mukavampaa, kun voi levittää fetamurut tasaisesti :)

      Tallinnan ravintolan jälkiruoka oli kyllä erinomainen. Itse en tykkään lämpimästä suklaasta, joten harvoin valitsen suklaafondantin. Tulevaisuudessa valitsen vielä harvemmin mitään suklaista, koska lääkäri langetti pitkäaikaisen kiellon sitrushedelmille, hiilihappojuomille, rasvalle, alkoholille ja suklaalle :(

      Poista
    2. WHAT, suklaa ja rasvakin, eiiiiiii! Tuo on huutava vääryys, olen ihan täällä räyhänä puolestasi!

      T: mekä lankomiähen koneelta, ja siksi anonyyminä.

      Poista
    3. On se aika ikävää, että suklaa, tuoremehut ja hiilihappojuomat on kiellettyjä herkkuja vain harvoin nautittavaksi. Onneksi jäljelle jäi sentään jäätelö :)

      Poista