5. huhtikuuta 2014

Onnea kolinasta!!!

Makoilin tänään sängyssä ja yhtäkkiä aivoni rekisteröivät pientä kolinaa. Kolina aiheutti ilon läikähdyksen, koska tiesin heti mistä ääni tulee. Kilpikonnamme Noppa oli liikkeellä!

Pojat olivat jättäneet maitopurkkitalon Nopan terraariota vasten ja Noppa yritti jälleen seisoskella terraarion lasia vasten, jotta näkisi paremmin edessään olevan tavaran. Itseäni nauratti, että nytkö sitten löytyi jotain, mikä sain Nopan mielenkiinnon heräämään - nimittäin Sauronin Suun Mahti maitopurkkitalo :)

Sitten Noppa veti reippaan aamulenkin kävelemällä terraariotansa ympäri. Heti kun kuppiin ilmeistyi puhdas vesi, Noppa joka juo harvoin, ilmeistyi kupille. Viimeksi mielensäpahoittaja jätti lempiherkkunsa mangon syömättä, nyt oli konna nopeasti kupilla tekemässä inventaariota ja mangon tuhoaminen alkoi saman tien.


Kaksi kuukautta Noppa on elellyt hiljakseen. Syönyt silloin tällöin, ei ole osoittanut kiinnostusta ympäristöönsä, liikkunut todella vähän ja kartellut meitä. Jossain vaiheessa pelkäsin Nopan sairastuneen, niin raadolta se näytti maatessaan lämpölampun alla. Nyt konnasta pilkisti meidän vanha utelias Noppa, joka tykkää katsella lasten touhuja ja antaa omistajansa silitellä itseään. Vielä ei Noppa hamua sormia, mutta ehkä sekin päivä koittaa ja jatkan Nopan kanssa "kilppariagilitya".

Kiva, että Noppa on taas Noppa, eikä mielensäpahoittaja! Onnea on kilven kolina terraarion lasia vasten :)

Ensi talveksi pitää ilmeisesti löytää Nopalle sopiva talvihorrospaikka.

16 kommenttia:

 1. Jes! Hyvä Noppa :) Onneksi kaveri on taas kunnossa ja entisellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa näyttää onneksi palautuvan ennalleen. Esikoisellakin on ollut ikävä liikkuvaa konnaa :)

   Poista
 2. Tämäpäs oli kiva postaus - on ilo kuulla, että Noppa on taas oma itsensä!

  VastaaPoista
 3. Jipii! Hyvä, että konna alkaa olla taas oma itsensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ehdin jo välillä huolestua pahasti, että onko Noppa sairas.

   Poista
 4. Onpa teillä nätti kilpikonna! Oliko Noppa liikkumatta pitkän talven takia? Ja nyt kevät sai Nopan liikkeelle? Keväthän saa itsekunkin piristymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa-parka joutui myös evakkoon vesivahinkoremonttimme ajaksi. Hän oli vaarin hyvässä hoidossa, mutta loukkaantui syvästi joutuessaan uuteen paikkaan ilman perhettä. Kun Noppa pääsi kotiin, se päätti ottaa omatoimisen "horroksen", jossa joka päivä ei liikuta ja syödään harvakseltaan. Tätä jatkui pari kuukautta. Vihdoin Noppa alkaa piristymään.

   Poista
 5. Voi teidän loukkaantunutta kilpikonnaa. Kuinka pitkään Noppa on teillä ollut? Mistä se on hankittu? Meidän pojat usein puhuvat lemmikistä ja kilpikonna on ollut yksi vaihtoehto heidän puheissaan.
  (ps. ja samalla uusi lukija ilmoittautuu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on ollut meillä noin puolitoista vuotta. Kilpikonna oli esikoisen suuri haave (ja minun lapsena) ja sitten yhtäkkiä päätimmekin toteuttaa haaveen. Noppa on nelivarvaskilpikonna ja ostettu Faunatar-eläinliikkeestä. Noppa on kotoisin Uzbekhistanista, ilmeisesti luonnosta pienenä vangittu. Noppa on osoittautunut varsin persoonalliseksi ja uteliaaksi matelijaksi.

   Meidän poikien ja Nopan halu seurusteluun kohtaa aika hyvin. Esikoiselta menee noin 20min päivittäin Nopan terraarion siistimiseen, ruokien laittoon ja Nopan silittelyyn ja sen kanssa juttelemiseen. Noppaa olisi tarkoitus kylvettää kerran viikossa, mutta välillä viikkokylpy on jäänyt väliin. Joskus Noppa on vapaana esikoisen huoneessa ja kyttää legoleikkejä aitiopaikalta :)

   Muut puuhat Nopan kanssa on lähinnä sen syöttäminen. Noppa syö kädestä salaattia. Tai sitten kilppariagility, jossa Noppa seuraa sormea.

   Ihan pienille lapsille kilpikonna ei sovi, koska sen käsittelyn jälkeen pitää muistaa pestä kädet. Meillähän kuopus oli vasta 4v, kun Noppa tuli ja hyvin hänkin on käsipesun muistanut. Yleensä meillä Noppaa käsittelee esikoinen ja aikuiset.

   Itse hämmästyin siitä, että kuinka paljon tuollaisesta alkeellisesta matelijastakin voi olla iloa :) Minulla on kaikki kirjoituksen tagattuna tagilla lemmikki. Sieltä löytyy lisää juttuna Nopasta.

   Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 6. Onneksi noppa voi paremmin :D Ihanat nuo turkoosit Pàivàn asut :D

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanaa, että Noppa on taas oma itsensä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on vielä vähän arka ja pelokas, mutta ihan eri kerta luokkaa reippaampi. Nähtäväksi jää, että tuleeko siitä enää ikinä samanlaista uteliasta pösilöa kuin alunperin.

   Poista