6. huhtikuuta 2014

Kolme helppoa alkupalaa avokadosta

Minulta kysyttiin neuvoa helppoon ja nopeaan alkupalaan, jossa olisi kasviksia. Kalaa voisi olla kaverina myös, mutta ei mielellään lohta. Koska olin ostanut kaupasta avokadoja, tuli mieleeni avokadoalkupaloja. Mutta ei sitä avokadopastaa - olenkohan ainoa, joka ei pidä siitä?

Eli siis superhelppoja ja -nopeita valmistettavia.

1. Avokadokuppi
Kaikessa yksinkertaisuudessaan: puolita avokado, poista kivi ja suurenna kivenkoloa hiukan lisää. Sivele avokadolle hiukan sitruunamehua tummumisen estämiseksi ja ripauta mustapippuria. Täytä kolo haluamallasi täytteellä.

Täytteeksi sopii vaikka:
-tomaatti-sipuli-hakkelus
-tomaatti- ja fetakuutiot
-katkaravut (voi sekottaa smetanaan/kermaviiliin tai lisätä vaikka makeaa chilikastiketta)
-salamileike (jos pienii leikkeen, annos on helpompi syödä)

Annoksen voi kasata salaattipedille tai nakata sellaisenaan lautaselle.

Tässä lihaversiossa on kaksi viipaletta salamia ja Parman kinkkuviipale

2. Tomaatti-avokadosalaatti
Tämä meidän perheen vakioherkku on esiintynyt blogissani jo aiemmin. 

Paloittele tomaatit viipaleiksi ja avokadot suikaleiksi. Lado kauniisti lautaselle. Pirskottele päälle Balsamicoa ja oliiviöljyä, rouhi mustapippuria. Paahda (käytän öljyä) pannulla pinjansiemenet ja kaada ne salaatin päälle.

Vain pinjansiemenet puuttuvat 

3. Avokadoa ja tuoretta tonnikalaa
Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilmaan kotikeittiössä, mutta söin sitä Bratislavassa ja se vei kielen mennessään. Ruokakuvan laatu on aivan surkea, mutta ehkä se antaa hiukan suuntaa annoksen kokoamiseen. Annoksen alla oli kastike, jonka jätin syömättä, koska se peitti maut alleen. Joten sanoisin, että kastikkeetta parempi. Loraus hyvää oliiviöljyä ja sitruunamenua riittää.

Kokoa annos vetäytymään sopivaan astiaan tai muottiin (astia voi olla hyvä vuorata elmukelmulla). Alimmaksi kerrokseksi tulee avokado-tomaatti-hakkelusta. Mausta sitruunalla ja mustapippurilla. Seuraavaksi kerrokseksi tulee tuoretta tonnikalaa hakkeluksena. Itse laittaisin sekaan suolaa tai soijaa ja hiukan vedellä notkistettua wasabia. Koristele annos paahdetulla sipulilla (saa suoraan pussista).


10 kommenttia:

  1. Aiaiaiai, tuoretta tonnikalaa...se on niin hyvää! Myös tuo tomaattiversio näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonnikala on herkku. Tosin en tiedä, että kehtaako sitä enää kutsua tuoreeksi näillä kalastusvesillä, kun se tulee Suomeen pakasteena. Kunpa vielä saisi ihan oikeasti tuoretta tonnikalaa.

      Tomaatti-avokadosalaatti on hyvää. Itse olen sitä mieltä, että mitä enemmän pinjansiemeniä sen parempi :)

      Poista
  2. Nams, kuola valuu! Erityisesti toi tomaatti avokadosalaatti näyttää herkulta!!! Mä tykkään "kuuluisasta" avokadopastasta mutta tuore tonnikala on yksi (oudoista) inhokeistani. Mielestäni se ei maistu kalalle, vaan joltain kalan ja lihan risteytykseltä.

    Makuasioista voi ja pitää kiistellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten jännä juttu, että tonnikala ei tuoreena edes haise kalalle. Vasta kun ei ole enää ihan fresh niin kalanhaju ilmaantuu. Mieheni ei oikein pidä kalasta, mutta raaka tonnikala maistuu hänellekin :)

      Poista
  3. Näitä olin vailla - hyviä ja helppoja alkuruokia. Avokado on mainio hedelmä moneen. Kiitos, Rva Kepponen :) Ja hyvää, keväistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos resepteistä on hyötyä ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  4. Kylläpäs näyttää taas niin herkulliselta. Pitääkin kokeilla joskus.

    VastaaPoista